Slippertje JO12-1

Zaterdag 17 mei, Warnsveldse Boys JO12-1 – FC RDC JO12-1  uitslag 6-2

Om 8.45 uur in de auto op weg naar Warnsveld waar gestreden gaat worden tegen de Warnsvelsboys JO12-1. Het zonnetje breekt door waar in de verte donkere wolken al zichtbaar zijn maar gelukkig niet de inhoud op de velden lozen van Warnsveld. De donkere wolken bleven wel hangen boven het veld waar door RDC hun uiterste best moest doen om het hoofd boven water te houden. Nog steeds 2 geblesseerden die we erg missen in onze verdediging en dat is helaas ook in deze wedstrijd goed te merken. Jorrit en Enhao zijn er helaas nog steeds niet bij!

De coach van de tegenstander gaf na de wedstrijd te kennen dat ze erg huiverig waren om tegen ons te spelen na de vorige wedstrijd bij RDC waarin wij de betere waren met een uitslag van 2-0, met goed samenspel en combinatie werk, maar dat lieten ze absoluut niet blijken bij aanvang van de wedstrijd; Zij gaven veel druk voor de goal van Max en deden onze verdedigers het nakijken geven.

 

 

Direct na het startsignaal zit RDC er goed bovenop. De druk ligt hoog voor de goal bij Warnsveld, tot 2x toe komt RDC tot een schot maar de keeper zit er goed bij. Het spel verloopt over en weer.

 

 

 

Kees loopt goed door en haalt de bal bij de cornervlag weg en loopt 3 verdedigers voorbij schiet, maar de bal komt in het zijnet terecht. Jammer het zou de wedstrijd meteen een andere insteek geven als de eerste bal er direct in zou zijn gegaan.

Warnsveld komt goed over het middenveld heen en breekt door de verdediging. Gelukkig heeft Max de bal klem na een schot.  Daniel krijgt de bal van Max en geeft een goede assist op Riangelo die de bal goed in schiet waar de keeper de vuisten tegen aan werkt en er een corner volgt. De corner wordt genomen door Wilmar die de bal er goed indraait, Jordi loopt goed in en kopt de bal naar Julian die de bal naast schiet.

Alec weet een directe aanval van Warnsveld te voorkomen en geeft hierna een goede assist op Kees, echter zit de verdediger er bovenop en weet Kees er nog wel een corner uit te halen.

 

 

Wilmar neemt wederom de corner en bereikt Riangelo en hij weet dan eindelijk de verdiende 0-1 binnen te schieten. Kort hierna is het drinkpauze.

Vooral de verdediging wordt doorgenomen; wat er beter kan en met name het breed maken van het veld is belangrijk, achter je man blijven en binnen de meter; de minuten tikken snel voorbij….. in de opbouw meer combineren en loop jezelf vrij, niet teveel lange ballen, maar het goed combi werk in de opbouw zoals jullie dat zo goed kunnen, die bal moet er gewoon in jongens!

Gelijk wordt de druk weer opgevoerd en het is Kees die doorbreekt maar de bal voor zijn rechter krijgt maar er toch een schot uit weet te halen; net de slap, tóch had de keeper er flink wat moeite mee en wordt het een corner. Deze levert helaas niets op.

Dan weet Max er weer een goede redding uit te halen na het doorbreken van de spits van Warnsveld. Jordi zet een mooie aanval op langs de rechterkant en weet Riangelo te bedienen, kapt en draait en vervolgens krijgt Lukas de bal maar de keeper staat weer op de juiste plek en voorkomt de 0-2. Van hieruit weet de keeper de bal goed uit te schieten en dendert Warnsveld de verdediging van RDC voorbij. Mert die vandaag niet zijn beste wedstrijd speelt, krijgt geen vat op het geweld van Warnsveld en is het voor Max niet te doen, met 3 tegen 1 en de 1-1 ligt binnen.

Het lijkt alsof RDC overdondert is door dit doelpunt, want direct na het uitnemen van de bal is het balbezit weer voor Warnsveld en alsof de man met de hamer toeslaat denderen ze door en is de 2-1 er snel ingelegd. RDC probeert zich te revancheren en gooit er nog een mooie combinatie uit; via Julian bereikt de bal Lukas en het is Kees die de bal over schiet. Warnsveld breekt weer uit en met een goede redding van Max die de kopbal maar net weet te toucheren gaat de bal over en wordt de 3-1 voorkomen zo vlak voor rust. Dan hebben wij nog een kans op het maken van de 2-2 maar het is Julian die de bal naast schiet. Dan is het rust en tijd voor een goed gesprek………

Bijgekomen van de druk van Warnsveld en de peptalk van Ard beginnen we aan de tweede helft. De start is goed en de druk ligt meteen hoog en laten ze zien wat we graag van ze willen zijn combinatie en breed spelen. Helaas gaat de bal naast het doel, geschoten door Lukas waarvan lijkt alsof hij vandaag niet in de wedstrijd kan komen. Dan wordt Riangelo vast gehouden nadat hij door de verdediging was gekomen en volgt er een vrije schop. Deze wordt helaas naast geschoten.

Toch weet RDC de bal op de helft van Warnsveld te houden en krijgt Lukas een kans maar de paal wordt geraakt. En in plaats dat RDC de 2-2 weet te maken staat de verdediging van RDC niet op zijn plek en weet Warnsveld er heel simpel door te komen en is de 3-1 een feit.

 

Dan slaat het spel om en begint RDC op elkaar te mopperen, op de scheids, op zichzelf. Dit is allemaal helemaal niet nodig; Warnsveld was gewoon veel beter. Waar het ons niet lukte, lukte het Warnsveld wel.

Al snel na de 3-1 lag de 4-1 er al in, doordat er aanvallend erg slecht werd gespeeld en niet mee verdedigt werd. Max weet daarna nog de 5-1 te voorkomen maar maakt dan een grote fout door de bal door het midden zo in de voeten van een aanvaller van Warnsveld te spelen en de 5-1 volgt direct. Binnen 5 minuten was de wedstrijd compleet omgedraaid en kregen we 3 doelpunten om de oren. Dit kom je niet snel te boven. Weer weet Warnsveld de bal te veroveren en nemen ze het voortouw Max redt nog met de vuisten maar in de rebound zit de 6-1 erin.

Mert die ineens erg goed aanvallend ging spelen bouwt een aanval op en dan wordt er gekaatst met Jordi en Riangelo en Lukas weet er dan toch nog 1 in te krijgen en is de einduitslag neergezet op 6-2.

Dit was geen goede wedstrijd van de JO12-1 en hebben ze vooral tegen zichzelf moeten vechten. Gelukkig heeft ook Lochem verloren in de competitie en staan we dan nog wel 2e maar Maandag wordt hierin de beslissende wedstrijd gespeeld wie de 2e plek mag bezitten in deze 1e klasse strijd. Zutphen dendert door met winst en staat fier bovenaan.

Nu eerst even bijkomen van dit onnodige verlies en gauw vergeten om ons op de wedstrijd van maandag te gaan focussen.