Kampioenen, kampioenen, kampioenen

Zaterdag 18 mei,  ZVV `56  MO11-1  –  FC RDC   MO11-1   uitslag 0-20

Het is al weer de éne laatste wedstrijd voor de meiden van MO11-1 en het beloofd een spannende dag te worden. Niet alleen omdat ze vandaag het officieuze kampioenschap kunnen binnenhalen, maar ook omdat het honderdste doelpunt van het seizoen lonkt. De teller staat namelijk op 93…………..dus zou het vandaag lukken??

Al vroeg hebben we ons verzameld bij RDC (7.45) en omdat het zo’n spannende dag is is ook iedereen van de partij, dus met het complete team van 15 girls gaan we op pad. Bente is na een halfjaar blessureleed gelukkig weer van de partij, helaas moet Kim vanaf de kant toekijken met een knoop in haar bovenbeen, met camera paraat om wat foto`s bij het verslag te regelen.

 

Bij aankomst op het sportcomplex van ZVV schijnt het zonnetje al heerlijk en omdat de dames op het hoofdveld spelen hebben de ouders, die ook in grote getalen aanwezig zijn, al een mooi plekje op de tribune gevonden. Dus vanaf daar hebben ze de warming-up goed kunnen volgen en het is te zien dat de dames er zin in hebben.

 

Dan gaat de wedstrijd van start. Na een aantal doelpogingen van Jennie en Jill, waarbij de keepster van ZVV redding kon brengen was het na ongeveer 5 minuten raak. Jill soleerde met de bal aan de voet door de verdediging van ZVV en schoot zuiver in, 0-1. ZVV was nog niet bekomen van de schrik of Jill had alweer een volgende solo afgerond, 0-2.

ZVV liet het er echter niet bij zitten en ze kwamen een aantal keren goed door. Maar onze keepster Kiki stond op haar post en bracht adequaat redding. Daarnaast coacht ze haar verdediging ook alsof ze dat al jaren doet. Vol overtuiging zet ze de verdediging neer. RDC moest dus even een versnelling hoger en dat deden ze dan ook. Uit een strakke voorzet van Jill was het Lynn die beheerst afrondde, 0-3.

 

Uit een corner van Nikki kon Jill opnieuw scoren, de 0-4 was de eerste hattrick van vandaag en de zoveelste hattrick dit seizoen. Het mooie is om te zien dat er veel wordt gecombineerd en de meiden elkaar de doelpunten gunnen en dat de aangever ook wordt bedankt door de doelpuntenmaker en de goals ook samen worden gevierd.
Voor de eerste time-out maken opnieuw Nikki met een geplaatst schot en Jennie uit een rebound de 0-5 en 0-6……………….dat is dus nummer 99.

Wie o wie maakt dan de honderdste?

Op Nicole en Kiki na wordt de hele ploeg gewisseld en komen er 6 nieuwe meiden in. Het duurt niet lang en de 0-7 staat op het scorebord. De gelukkige heet Teuntje. Met een bekeken schot in de hoek wordt het de 100ste!!!!

Nadat Emma haar schot net over heeft zien gaan is het opnieuw Teuntje die scoort, 0-8. De 0-9 is van Veronica. Veronica is een van de nieuwelingen en een speelster met een goed overzicht en goede techniek. Een echte aanwinst voor het team. Veronica maakt ook de 0-10.

De score liep dus in snel tempo op. Het grote aantal kansen komt vandaag dan ook voort uit goed samenspel. In de verdediging staan Chan. Bente en Emma goed opgesteld en bijna elk gevaar wordt daarmee in de kiem gesmoord. De middenvelders Noah, Nicole en Veronica en Roxanna veroveren veel ballen en Teuntje in de aanval is altijd in beweging om de gaatjes in de verdediging te vinden. Dit goede positiespel en omschakeling worden op de training vaak geoefend en het is dan ook fantastisch om te zien dat het resultaat en plezier oplevert. Elke mooie passs, onderschepping, doelpunt wordt door de ouders gewaardeerd en met applaus begroet.

Vlak voor de tweede time-out drukt Teuntje nog een keer af, 0-11 en hoppa dat is weer een hattrick!

In de rust wordt de hele ploeg opnieuw gewisseld, weer blijven alleen Kiki en Nicole staan. De 0-12 wordt door Nikki gemaakt uit een perfecte voorzet van Jill. Nikki is een beetje onze sluipschutter. Ze wacht op haar kans en slaat dan dodelijk toe. Jill is onze vliegensvlugge draaitol. Met het balletje aan de voet kapt en draait ze de tegenstanders helemaal dol. Ze is ook vaak slim bij corners. Zo nam ze zelf de corner en na een korte dribbel schoot ze de bal in de bovenhoek, 0-13. Veel variatie in haar spel maakt  Jill onvoorspelbaar en dus moeilijk te verdedigen voor de tegenstanders.

De 0-14 leek door Jennie te worden gemaakt, maar een mooie een-twee combinatie met Jill eindigde op de paal. Jill, of Jillie      – zoals trainer Albert haar vaak noemt- en Jennie probeerden het daarna nog een keer. Weer een mooi opgezette een-twee combinatie tussen Jennie en Jill leverde een schotkans op voor Jill, maar de keepster van ZVV plukte deze bal uit de lucht. Jill neemt weer een corner en schiet deze zelf binnen, toch de 0-14. Uit een scrimmage is Nikki er als de kippen bij, 0-15. Hoppa en dat is hattrich nummer drie van vandaag, pak an ZVV!. Jennie scoort de 0-16 na een voorzet van Lynn en Nikki schiet de 0-17 nog even binnen.

In het laatste kwart krijgt Nicole dan eindelijk rust. Wel komen er weer nieuwe kanonnen het veld in. Onze grootste overwinning tot nu toe is 20-0. Zouden we dat kunnen verbeteren? In het laatste kwartier zal dit duidelijk worden. Emma zorgde met een afstandschot voor de 0-18 en een mooie combinatie tussen Veronica en Teuntje zorgde voor de 0-19. Teuntje kreeg een corner en had goed van Jill afgekeken hoe je een corner moet nemen. Ze dribbelde met de bal richting de goal en schoot via de binnenkant van de paal raak. 0-20.

Dan denkt Roxanna, ik heb vandaag nog niet gescoord, maar daar zal ik eens even verandering in brengen. Met haar linker haalde ze prachtig uit en zo hebben we een nieuwe hoogste score, 0-21. Veronica drukte nog even de 0-22 binnen en voor de goed oplettende lezer……………..weer een hattrick, de vierde van de dag. Vlak voor tijd viel er ook nog een treffer van Teuntje te beleven, 0-23 en jawel, de vijfde hattrick en de tweede van Teuntje.

Dat de scheidsrechter de tel helemaal kwijt was is natuurlijk niet zo heel vreemd, maar dat er een score van 0-20 is doorgegeven is natuurlijk wel een beetje jammer. Voor ons was het dus gewoon 0-23. Fantastisch gedaan meiden, we zijn als ouders, trainers en supporters erg trots op jullie. Ga zo door!

 

Penalty`s nemen;

 

Met nog één wedstrijd voor de boeg hebben de meiden zich al officieus tot kampioen gekroond. VVOP uit Voorthuizen heeft weliswaar maar 3 punten minder, maar met een doelsaldo van +32 tegenover ons doelsaldo van + 111 is het natuurlijk al wel duidelijk. We are the champions!!!

Dus op naar een groot feest volgende week! Komt allen om deze meiden te steunen op weg naar het officiële kampioenschap. Zaterdag 25 mei staat de laatste wedstrijd gepland. We spelen dan thuis om 10.00 dus komt allen en geef deze meiden een onvergetelijke support en feest dat ze verdienen. DUS KOMT ALLEN!!!!!!

Alex