JO12-1 Mooie pot, ondanks slechte start

Maandagavond 20 mei,   SP Lochem JO12-1  FC RDC JO12-1  uitslag 3-2

Na de deceptie van afgelopen zaterdag met een groot verlies flink afgetroefd worden, zijn we met volle moed vertrokken naar Lochem. Deze wedstrijd hebben we 3 weken geleden laten verzetten omdat onze blessurebank zich wel erg had uitgebreid  en wij anders met een half geleend team deze wedstrijd zouden moeten ingaan. Dat wilden wij niet aangezien deze wedstrijd belangrijk is omdat het gaat om de 2e plek in de poule.

Lochem die ons in de allereerste wedstrijd aftroefde en met een uitslag van 2-3 het veld liet verlaten,  is een getergde tegenstander die ook graag nog een trede hogerop wil staan. Als alle wedstrijden zoals die zou gaan dan tekenen wij hiervoor. In ieder geval is deze wedstrijd er ook zo één geworden en waar je graag voor op het veld wilt staan. Al moeten wij er wel bij zeggen dat het niet altijd even goed voor het hart is…….Tjonge wat een strijd en een spanning!

Helaas is onze blessurebank nog steeds niet uitgedund en baalt Enhao enorm dat hij er dit seizoen niet meer bij zal zijn. Jorrit die op halve kracht wat wil proberen en allerlei andere kleine kwalen die de wedstrijd wel zouden overleven maar de wedstijd wel in de weg zaten…….

We waren er allemaal ruim op tijd zodat we veel tijd hadden voor de teambespreking want na zaterdag was dit wel even nodig.

 

 

 

De warming up is weer voorbereidt en Max kan lekker door Femke ingeschoten worden.

                  

Er was voor deze wedstrijd speciaal een scheidsrechter aangenomen die in een hoge klasse fluit aangezien deze wedstrijd al op voorhand genomen cruciaal zou worden. Wij waren erg blij met hem. Hij nam met ons even de regeltjes door en zette naar de jongens toe de puntjes op de i.

Direct na het startsignaal werd RDC al wakker geschud en werd de druk door Lochem goed opgevoerd en de verdediging van RDC moest even een pas op de plaats doen. Gelukkig ging het schot naast.

RDC zet meteen een tegenaanval in en mag ver komen, het schot van Lukas verdwijnt in de handen van de keeper.

 

 

Het spelverloop gaat over en weer in de eerste 5 minuten van de wedstrijd. RDC heeft een doeltrap, Femke neemt deze doeltrap en schopt de bal ver over iedereen heen, Lukas reageert adequaat en draait zich weg van de tegenstander, loopt alleen op de keeper af, speelt hem uit,  maar gaat de bal nét naast. Dit geeft weer een goed en lekker gevoel dat we weer vertrouwen in elkaar krijgen en ook weer kansen creëren.

Maar na 9 minuten spelen krijgt het vertrouwen een flinke knauw door de fraaie goal van Lochem, die heel goed de verdedigers van RDC weet uit te spelen met goed combinatiewerk 1-0. RDC zoekt dan geduldig naar de aansluitingstreffer maar Lochem is gebrandt en voelt dat er meer te halen valt. Ze zitten er letterlijk bovenop en RDC weet even niet wat ze overkomt.

 

Direct vanuit de doeltrap van Lochem zetten ze de aanval weer in en door het middenveld weten ze weer uit te breken, Wilmar die de benen uit zijn lijf moet lopen, Jordi die het met zijn lange benen dan nog maar eens probeert om zijn voet er tussen te krijgen, maar Lochem dendert voort. Femke die de boel probeert te redden gooit haar lichaam er goed in en Mert die ook veel moeite heeft met de snelle spits; het lukt even niet om Lochem te stoppen en Max is kansloos, de 2-0 zit er alweer in.

Nu moet RDC toch echt gaan komen, maar ze oogden toch wat groggy na de snelle doelpunten achtereenvolgens van Lochem. Er wordt van achteruit een mooie aanval opgebouwd door Max, Femke en Jordi waarna de bal belandt bij Riangelo. Met zijn snelle moves passeert hij de tegenstander en dan gaat de bal over naar Lukas, hij schiet en………de keeper weet de bal te weren en houdt RDC hier een corner aan over.

Julian neemt de corner geweldig, draait de bal er mooi in en Mert -die net weer herstelt is van een hersenschudding- drukt toch zijn hoofd tegen de bal maar de bal gaat over het doel van de tegenstander.

 

 

Lochem die snel weet om te schakelen, de snelle aanval inzet, profiteert van de blijvende hangende spelers van RDC op het veld van Lochem en al snel kijkt RDC tegen een in mijn ogen uitzichtloze achterstand aan van 3-0 en mogen we na 15 minuten even een drinkpauze houden. Wat gaat Ard doen, wat wordt er gezegd en krijgen we die koppies weer omhoog?

Het eerste punt is dat we moeten geloven in ons zelf. We kúnnen het en dat hebben we de afgelopen periode ook zeker laten zien. Ga combineren en bouw het op via de zijkanten, maak het veld breed. En zoals we gezien hebben bij de wedstrijden in de UEFA League het is nog niet voorbij voordat de scheidsrechter het eindsignaal geeft.

Jorrit die bijna 100% terug is van een blessure speelt een deel van de wedstrijd mee. Ook nu wordt hij ingezet om het spel naar onze hand te krijgen en moet hij geweld gaan brengen in de spits, tot ergernis van hem maar Ard is overtuigd dat hij dit kan en moet gaan doen.   En dat hebben we gezien. Meteen na het fluitsignaal verovert hij de bal en gaat ervan door. Lochem schrikt en weet even niet wat te doen. De aanval wordt helaas gestaakt door de keeper die wederom een doelpunt voorkomt. Dan komt Jordi ook opzetten nadat hij werd aangespeeld door Alec, een mooie combi volgt met Jorrit en Riangelo, dan wordt dit goede en snelle samenspel eindelijk beloond en ligt de 3-1 erin door Riangelo.

Aanvallend blijft RDC goed spelen en de druk wordt opgevoerd op de helft van Lochem. Lochem weet even niet waar ze het moeten zoeken en RDC ruikt bloed. Vol vuur wordt de aanval gezocht en Kees mag op rechts zijn snelheid laten zien. Verder had hij het weer erg moeilijk vandaag met de fysieke strijd die geleverd moest worden om de bal te veroveren of bij je te houden.

Maar dan is het na 6 minuten weer raak. Er werd vol de strijd aangegaan op het midden veld, Mert loopt goed door na een combi met Femke, hij weet de bal bij Jorrit te krijgen. Jorrit weet goed zijn lichaam te gebruiken en dan wordt er weer gespeeld volgens het boekje, perfecte timing, Riangelo komt op naar voren en krijgt de bal aangespeeld van Jorrit en de 3-2 mag geteld worden. Met nog 2 minuten te spelen in de eerste helft weet RDC de druk wel hoog te houden maar levert het helaas geen treffer op. Wat een vuurwerk werd er afgestoken en wat een cijfers. Hopende op net zo`n strijd in de tweede helft.

Het vuur bleef in de rust wat aangewakkerd door niet naar de kleedkamer terug te keren maar rustig met elkaar over te tikken op het veld. Gebrand zijn ze op meer. De spirit is er maar nu het gaan afmaken! En zoals verwacht; het vuurwerk was er zeker te vinden op het veld. Er werd werkelijk een strijd gestreden voor meer. Ze gaven zelfs 200% en vroegen of ze gewisseld konden worden omdat ze ´op´ waren. De kleine kwaaltjes staken bij sommigen de kop iets op en daardoor kon er niet geheel vrijuit gevoetbald worden. Er werd flink op het tandvlees gebeten en het spel verliep over en weer. Aan beide kanten kwamen er kansen. Max voorkwam meerdere malen een uitloop van Lochem en RDC wist de mooie combinaties en aanvallen helaas niet te verzilveren.

Er werd gestreden binnen de 9 meter van het doelgebied, de bal komt voor de goal van RDC in de kluts. Femke die er als een tank in weet te gaan en niet te remmen is, staat haar mannetje achterin en weet de bal na veel gekluts eindelijk weg te krijgen en RDC kan weer een aanval opzetten. Maar ook deze wordt weer geblocked en kan Lochem het weer overnemen.

 

De spanning neemt toe aan de zijlijn, met nog een paar minuten op de klok worden de spelers aangemoedigd door de teamgenoten van RDC.

 

 

 

Lochem krijgt nog een corner toegewezen en de bal blijft weer binnen de 9 meter in een kluts liggen, uiteindelijk weet Femke deze weer weg te krijgen en gaat Riangelo aan de loop met de bal, via en Kaats van kees en Lukas komt Riangelo met de bal bij de 16 meter maar wordt onderuit gehaald. Vervolgens besluit hij de vrije trap zelf te nemen. met alle tijd en precisie wordt de vrije bal genomen en………… hij belandt helaas net boven de keeper op de lat.

   

Het zit er nog in maar door de grote inspanningen lukt het niet om zuiver te blijven spelen en verloopt het afmaken op de goal moeizaam. Er wordt hard gewerkt; dan verlost de scheidsrechter de spelers uit de strijd van de bikkelpartij die helaas afgemaakt werd in de eerste helft maar het betere voetbal in de tweede helft liet zien.

Ard geeft aan dat dit de wedstrijden zijn waarvoor je naar de eerste klasse bent gegaan. Strijd leveren met mooi voetbal en dan is het niet erg als je een wedstrijd verliest met deze cijfers. Hier lig je niet wakker van, maar de wedstrijden zoals afgelopen zaterdag daar ben ik een paar dagen écht gewoon ziek van.