Jeugdcompetitie

Zaterdag 25 mei, het beloofd een mooi weekeinde te worden aangezien de laatste fases plaatsvinden voor wel al dan niet; het kampioenschap.

Vanochtend vroeg werden er bij RDC de eerste spandoeken al opgehangen voor de wedstrijd van de MO11. Zij moesten nog even wachten tot de wedstrijden op veld 1 zijn afgelopen.

De pupillen van de JO8/JO9 en JO10 hebben weer hun best gedaan en er werd weer lekker gevoetbald, met mooie doelpunten.

De JO11 hadden naar Schalkhaar gemoeten maar bij gebrek aan spelers van RDC is de wedstrijd helaas niet doorgegaan.

De meiden van de MO11 zijn kampioen geworden. Ze hebben er een mooi feestje van gemaakt!  Het verslag van dit bijzondere moment kunt u lezen in het vorige bericht.

De JO12-1 kampen al enige tijd met blessureleed wat ondanks goed meespelen van invallers ten koste gaat van het voetballen zoals ze hebben laten zien in het begin van het seizoen.

Thuis moesten ze de meerdere erkennen in de nu al kampioen zijnde Zutphen. Met de cijfers 2-5 werd teleurgesteld het veld verlaten.

De JO12-2 heeft weer goede zaken gedaan en hebben ze bij Voorwaarts gewonnen met 3-5. Hierdoor handhaven zij zich op de 2e plek in de 3e klasse.

 De JO13-1 speelden thuis tegen Twello. Het was erop of eronder voor het kampioenschap. Er werd gelijk gespeeld met mooie doelpunten 3-3.  Helaas was dit niet voldoende. Des al niet te min hebben ze de 2e plek in de competitie van de 2e klasse dubbel en dwars verdiend!

De JO13-2 waren op bezoek in Wenum Wiesel. Daar werd gewonnen met 0-7. Na een wat moeizame start in een hogere klasse na het kampioenschap van vorig jaar, zijn ze geëindigd op een welverdiende 3e plaats in de competitie van de 3e klasse.

De JO15 BOYS hebben het waargemaakt.

Bij Sportclub Deventer móest er gewonnen worden om zich kampioen te noemen  in de 3e klasse. Het werd een mooie strijd, na de eerste doelpunten en in de flow van kampioen zijnde,  volgden de doelpunten elkaar snel op. Sportclub werd met 3-9 van het veld geveegd.

Als afsluiter was er voor hun bij het thuisfront RDC patat en frikandellen.

De JO17-1 hadden ook de opdracht om te winnen om nog aanspraak te kunnen doen op de beker. Dit hebben ze dan ook waargemaakt. Er werd in Wijhe gewonnen met 2-7.

Zelf zijn ze uitgespeeld maar hun lot ligt in de handen van Go Ahead. Zij moeten volgende week punten laten liggen pas dán mogen onze jongens van RDC zich ook bij de club van kampioenen wanen! Wordt vervolgt……

De JO17-2 moesten thuis spelen tegen WSV Apeldoorn. Met overmacht werd er gewonnen met 8-2. Ondanks de winst blijven ze de hekkensluiter in de poule.

De JO19 hebben weer een wedstrijd gewonnen. Met 4-1 op het bord wisten ze Wijhe terug naar huis te sturen. In het begin van de competitie verliep het wat stroefjes bij de jongens maar ze hebben zich goed weten te revancheren en een prachtige middenmoot positie weten te handhaven.

Dan hebben de gecombineerde meidenteams; Sportclub Deventer en FC RDC ook grotendeels de competitie afgerond.

De MO15-1 speelden thuis tegen den Ham. Met 4-1 werd er gewonnen en een mooie 5 positie in de 1e klasse is bereikt.

De MO15-2 hebben in Oene verloren met 8-1. Zij zijn de hekkensluiter in de 2e klasse.

De MO17 hebben niet gespeeld. 15 juni zal voor hun de laatste wedstrijd zijn. Ze zullen eindigen in het onderste gedeelte van de in de 2e klasse.

Dan een team de MO19 wat zich ook bij club van kampioenen mag toevoegen:

Marco en Sorphea hebben de meiden die spelen in de 1e klasse zover gekregen dat er gestreden werd op de velden voor de winst. Vandaag werd er -al was het moeizaam- gewonnen met 0-1 van VSCO uit Oosterwolde (gld). Er werd flink feest gevierd en naar verluidt is het laat geworden……

De competitie van het seizoen 2018/2019  is bijna ten einde. We mogen toch zeker wel spreken van een goed opkomende jeugdgeneratie met mooi voetbal en grote kampioenen. FC RDC mag trots zijn op alle behaalde resultaten!