JO12-1 was goed, Zutphen was beter

Zaterdag 25 mei, FC RDC JO12-1 – FC Zutphen JO12-1  uitslag 2-6.

Nog steeds blessureleed in het team en dat hakt er wel in. Zowel bij de geblesseerden als bij het team. De laatste wedstrijden die nog erg belangrijk waren voor de stand in onze poule wil je graag met je eigen team spelen waarmee je zover bent gekomen. Maar we zijn al een paar weken gehavend, de invallers doen hun best maar de schakel binnen het team is er niet. Je bent toch net niet lekker op elkaar ingespeeld en het combineren verloopt erg moeizaam, spelers moeten op een andere positie spelen. Des al niet te min doen wij ons best.

We mogen zeker niet klagen als je vanuit de 2e positie in de 2e klasse een lange tijd 2e hebt gestaan in de 1e klasse en zelfs de koppositie is in zicht geweest. Maar de laatste wedstrijden ben je niet compleet met je eigen team en verliezen we, soms -zelfs voor ons- met grote cijfers.

We proberen de koppies van de jongens omhoog te houden, ze op te peppen en er voor te gaan in de wedstrijden. En dat doen ze uiteindelijk ook wel. Maar het is moeilijk. Het middenveld blijft nu de zwakke plek en de achterhoede is een belangrijke schakel kwijt. Daar weet de tegenstander van te profiteren.

       

Vandaag spelen we tegen Zutphen, een geduchte tegenstander waar we eigenlijk nog een appeltje mee te schillen hebben aangezien we daar nipt van verloren hebben met 3-2 in een lekkere pot voetbal. Dit hield ons ook van de 1e positie. Enfin, op veld 1 moest het vandaag gebeuren. Een warming-up waaruit naar voren komt dat Jorrit toch niet kan aanvangen aan de wedstrijd; hij schiet voorzichtig Max in samen met Ard.

Zutphen die zich al kampioen mag noemen werd door ons gefeliciteerd voordat de wedstrijd zou starten. Wij hebben onze boys gezegd als ze deze pot winnen zijn zij voor ons de kampioenen! en daar gingen we voor!

 

 

Dan volgt de jel van de jongens; “wat gaan we doen? WINNEN”. 

Surémi was vandaag de scheidsrechter en ook dit deed hij weer naar behoren. Altijd fijn een “strenge” scheids te hebben en de jongens ook toe te durven spreken. Direct na het fluit-signaal voor de start van de wedstrijd zitten de beide teams er bovenop. Nou en of ze gebrand zijn om te winnen. Tjonge wat een drive zat er meteen in.

De trainer van de tegenpartij vroeg zijn speler in het veld om de schoendoos er nog even af te halen nadat er een compleet mislukt schot was geweest. Er werd van vele kanten nog even “geschuddebuikt”….

De eerste echte aanval komt van RDC. Yassin die vandaag meespeelde veroverde de bal en kon goed doorlopen over het middenveld, een combi volgt met Lukas en het is Yassin die Zutphen wakker schud en de paal raakt.

 

Het spel gaat verder, Alec die veel moest verrichten op het middenveld voert de druk weer op en speelt Riangelo vrij en de tweede kans gaat in het zijnet.

Direct gaat Zutphen over in de tegenaanval en denderen over het middenveld zo langs de verdediging van RDC heen. Gelukkig is het Max die goed oplet. De aanval gaat over en weer en de spanning is erg hoog. Wederom weet Alec Riangelo goed te bereiken en nu gaat de bal over….

Zutphen probeert het weer maar dan heeft Mert een goed block schakelt meteen en speelt Kees de bal aan, Lukas komt in een 1tegen1 positie met de keeper maar helaas weet hij het niet af te maken, hij speelt nét 1x te veel de keeper uit en de bal wordt door Lukas naast geschoten.

Wilmar die moeite heeft met zijn mannetje te verdedigen heeft net op tijd zijn voet uitgestoken en het is Julian die het over neemt. Kees wordt aangespeeld maar hij schiet de bal in de handen van de keeper. Drinkpauze….

Zutphen komt weer opzetten en de verdediging van RDC heeft het er maar moeilijk mee. De bal wordt over de zijlijn geschoten. Via de indribbel komt de bal voor de goal van Max, gelijk zijn ze gevaarlijk maar Max weet het tot een corner te maken. Het levert Zutphen niets op.

 

Dan volgt Yassin weer het pad nadat hij de bal van Max krijgt en kan weer vrij over het middenveld lopen, Alec die goed meeloopt krijgt de bal en combineert met Lukas het schot van Alec wordt geblockt.

Zutphen neemt het meteen over en er volgt een snelle uitbraak. Iedereen wordt eruit gelopen en het omschakelen verloopt moeizaam. Zutphen is alert en daar is de 0-1.

 

 

 

Dit was de omslag in de wedstrijd, de jongens lieten het hoofd wat meer hangen en er wordt wat gemopperd op elkaar. Nog in de roes van de tegengoal weten ze zich niet direct te herpakken en de 0-2 ligt er al weer in; een kopbal wordt prachtig gered door Max, maar iedereen staat verbijsterd te kijken hoe hij dit deed en in de rebound is het raak.

Kees zet nog een keer aan maar moet het ook deze wedstrijd vaak weer afleggen tegen het fysieke geweld wat op hem afkomt. Er volgt nog een kans voor RDC maar ook zit de keeper die overigens erg groot is er goed bij met zijn lange armen. Dan volgt het fluitsignaal voor de rust.

Direct na de rust zit Zutphen er bovenop en binnen 1 minuut hebben ze alweer 2 gevaarlijke aanvallen gecreëerd en is het Max die RDC redt. Dan volgt er een geweldige uitbraak met een hoofdrol voor Riangelo, op het middenveld weet hij 2 mannetjes uit te kappen, te combineren met Jordi die met zijn body en lengte wat gevaar voorin moet gaan brengen en dit was een goede zet van Ard. Jordi weet inderdaad gevaar te brengen en hierdoor weet hij Riangelo vrij te spelen en er volgt een kans maar Riangelo wil net 1 man te veel uitspelen en Zutphen neemt weer over.

Een snelle uitbraak wordt voorkomen door Yassin die alert reageert en de bal gaat via de tegenstander over de zijlijn.

 

 

Mert neemt snel de indribbel en hij bereikt Riangelo, die met zijn snelheid de verdediger eruit loopt, een schot…..maar weer zit de keeper er goed bij, echter volgt er een rebound en dan weet Riangelo tóch de 1-2 te maken!

RDC gelooft er weer in en valt weer goed aan. Mert neemt een sprint met de bal en bereikt Julian, die er goed agressief bovenop zit vandaag, Lukas wordt aangespeeld en de keeper weet weer met het topje van zijn vingers de bal eruit te houden. Er volgt een corner genomen door Julian, Mert loopt in maar het schot dat volgt is te slap en het doel wordt niet bereikt.

Max moet daarna flink aan de bak aangezien Zutphen de druk iets meer opvoert, tot 2x toe weet hij de bal er prima uit te halen.

 

 

RDC neemt meteen over en er wordt een overtreding gemaakt door Zutphen. Kees krijgt de vrije bal mee. Dit maal wordt de bal door Wilmar genomen maar de bal zwaait over het doel. De uittrap van de keeper van Zutphen bereikt onze Riangelo en in een duel blijft hij liggen op de grond, echter fluit de scheids niet omdat er geen opzet in het spel was en Zutphen gaat door met de aanval. RDC kijkt naar Riangelo en roepen wat, maar de belandt achter Max in het net en de 1-3 is een feit.

De jongens voelen zich onrecht aangedaan en moeten zich wel gaan revancheren. Dit gebeurt via Alec die een mooie opbouw heeft vanaf het middenveld. Kees heeft net iets te lang nodig om de bal aan te nemen en Zutphen neemt weer over. Wilmar let goed op en schiet de bal over de zijlijn. De scheids fluit voor de 2e drinkpauze van de wedstrijd.

Wat oppeppende woorden, koppies op en gáán! Maar het lijkt alsof het geloof er niet meer in zit. De verdediging lijkt als een kaartenhuis in elkaar te storten en de aanvallers van RDC doen geen moeite meer om te helpen. de 1-4 en 1-5 volgen elkaar snel op. De geblesseerde spelers van RDC vreten elkaar bijna op omdat ze graag willen spelen en zien dat hun team ten onder gaat.

Max die een verre uittrap geeft,  bezorgt dan nog in de slotfase van de wedstrijd een lichtpuntje, de bal stuitert over de verdediging heen en Lukas heeft vrij baan hij maakt er dan toch nog 2-5 van. Zutphen ruikt bloed en maakt gebruik van alle aanvallers, spelen RDC compleet weg en in de laatste 10 seconde staat er 2-6 op het scorebord.

Moegestreden en met complimenten werd Zutphen nogmaals door ons gefeliciteerd. De terechte kampioenen van de poule uit de 1e klasse.