JO12-1 De leukste wedstrijd van het jaar

Zaterdag 1 juni, bij afmelding van de laatste tegenstander Trias in de competitie van de eerste klasse, hebben we de ouders uitgenodigd om de wedstrijd tegen de kanjers van JO12-1 te komen spelen. Nu is het voor de ouders nog te overzien op een half veld. Volgend jaar zullen wij ouders toch eerst moeten gaan trainen met elkaar ben ik bang………….

Altijd zijn er enthousiaste ouders van de partij of een oudere broer nam de zaken waar. De sportschoenen werden uit de kast gehaald en opgepoetst. Ard en Suzanne voegden zich ook bij de ouders om zo de veldbezetting eerlijk te kunnen verdelen.

 

 

Onze jongens zijn gebrand om de ouders een les te geven in voetballen. Ze zij zouden die öudjes” wel even een poepie laten ruiken……maar daar kwamen ze al snel van terug.

       

Na een rustige warming-up werden de hersenen en de snelheid nog even getest met het wel bekende boter-kaas-eieren spel.

Daarin moesten de ouders de meerdere erkennen in de boys maar bij het penalty schieten waren het toch de ballen van de ouders die net iets vaker het net raakten, alhoewel Max weer fantastisch stond te keepen en er vele ballen uit wist te houden.

 

Dan even wat water drinken want de zon scheen heerlijk, maar warm was het wel.

Voor de wedstrijd start lieten de ouders zich even horen met de welbekende jel van de jongens; Wat gaan we doen! Winnen!

 

 

 

Direct na de start van de wedstrijd zitten de jongens er gelijk bovenop. De eerste kans was er meteen voor hun maar de vader van Jordi; Sven, stond zijn mannetje in de goal.

 

 

 

Beide ouders van Alec; Gerben en Kirsten waren fanatiek op het veld en net als Alec dat goed kan op het middenveld combineerden zij ook goed met elkaar.

 

 

De broer van Max, die zijn ouders verving was een aanwinst en heeft heel wat meters afgelegd en het Max regelmatig lastig weten te maken en zelfs wist te scoren.

 

Henk van Wilmar vroeg regelmatig of het allemaal wat minder snel kon, maar ook hij heeft heel wat metertjes gelopen.

  Freek de vader van Julian stond lekker te verdedigen.

 

Leon die waar nam voor de ouders van Mert heeft ook lekker meegedaan. Willem en Daniel; de broertjes van Kees en Alec, deden ook hun best.

 

 

 

Ard de trainer heeft regelmatig de jongens met de bal gedold en Suzanne die nog steeds kampt met een achillespeesblessure heeft even meegevoetbald en daarna het stokje van de keeper Sven overgenomen.

En dan zoals wij altijd riepen “maar wij hebben Max” was er vandaag Karolien de moeder van Kees. Altijd stond ze vrij en was zij aanspeelbaar. Net zo fanatiek roepend dat ze de bal wilde hebben zoals zij ook altijd aan het aanmoedigen is langs de lijn! Wat een gedrevenheid. Nu weten we ook van wie Kees dit heeft….

 

De vader van Lukas (Jovan) baalt dat hij in het buitenland zit en Nadia de moeder van Lukas moest werken maar heeft toch de beslissing van de wedstrijd mee kunnen meekrijgen.

 

Jorrit en Enhao zijn nog steeds geblesseerd, Jorrit heeft het nog even geprobeerd maar haakte helaas al snel weer af.

Het spel verliep over en weer, er waren kansen voor beide teams maar tóch waren het de ouders die als eerste wisten te scoren! Dit konden de jongens natuurlijk niet verdragen en zette al snel de aanval in. De 1-1 lag erin. Na 10 minuten was de eerste drinkpauze wel nodig. De zon deed het veld steeds meer opwarmen en de het zweet stond op vele voorhoofden.

 

De 2e 10 minuten van de eerste helft was grotendeels in het voordeel van de ouders die goed stonden te verdedigen en het combineren verliep ook naar wens.

De 2-1 werd gemaakt. De koppies van de jongens gaan wat meer hangen en de wedstrijd gaat wat vuriger worden. Dit konden ze toch niet laten gebeuren?

 

 

Dan geeft Ard aan dat ze het veld breed moeten maken en combineren, zo gezegd en gedaan; het liep als een treintje voor ze en alsof de ouders alleen als veldvulling op het veld stonden werden e gepasseerd alsof het niets was en de 2-2 was een feit.  De 2e 10 minuten zijn voorbij, wederom even drinkpauze.

 

 

De warmte nam nog meer toe op het hoofdveld van FC RDC, maar of dit alleen door de zon kwam is te betwijfelen gezien de gebrandheid om te winnen daar is!

De tweede helft neem Suzanne de keeper Sven over en mag hij in de aanval zijn zoon Jordi testen op het verdedigen. Henk die het nog steeds vol weet te houden krijgt na een combi van Kirsten en Gerben de bal aangespeeld, zet de aanval in. Julian die de bal onderschept wordt door zijn vader geblokt, via Ard krijgt Sven de bal en passeert zoon Jordi,  Max weet de redding te maken maar in de rebound staat de 3-2 op het bord.

 

De jongens vroegen steeds maar weer hoeveel tijd nog…. hoeveel tijd nog?

Ze konden het niet hebben dat ze achter stonden. dan weten ze toch door de verdediging te komen en is het Suzanne die een redding maakt, maar loopt Gerben de bal over de lijn 3-3 en de jongens weten de bal te pakken en willen dat de bal snel weer wordt afgetrapt zodat de winst wellicht door hun gevierd kan worden.

 

 

Het vuur wordt steeds groter bij de jongens, ze ruiken bloed. De ouders komen massaal helpen met verdedigen en het kaarsje dooft langzaam. Eerst maar weer even een drinkpauze……

Dan gaan we de laatste minuten in en er wordt besloten dat het is afgelopen met de winnende goal. Er wordt gestreden aan beide kanten en alles wordt ingezet. Maar dan zijn het tóch de ouders die het hoofd koel weten te houden en de 4-3 wordt gemaakt en hebben de ouders het wéér gewonnen! De jongens zijn gefrustreerd en willen meer.

Een groepsfoto werd er nog genomen, waarop de frustratie en ongeloof van de jongens nog te zien is.

Samen opruimen, daarna afsluiten met elkaar onder het genot van een drankje in de kantine. Een mooie zaterdag ochtend en voor degene die dit alweer vergeten zijn; gelukkig hebben we de foto`s nog!