Nieuwe JO13 -1 maakt goede start

Donderdag 20 juni, DSC Diepenveen JO13-1 – FC RDC JO13-1   uitslag: 4-5

Enige tijd geleden heeft de trainer van het nieuwe JO13-1 van DSC Diepenveen contact gezocht voor een oefenpartij met het nieuwe JO13-1 team van FC RDC. Ard en Jesse zijn de trainers en Suzanne neemt de leiderstaken op zich en alle randzaken erom heen. (waaronder de verslaggeving van de wedstrijden)

Het team bestaat uit Emre, Wasim en Riangelo uit de vorige JO13-1 en de JO12-1 is hieraan toegevoegd; Mert, Jorrit, Jordi, Willmar, Max, Lukas, Kees, Julian, Alec, Enhao en dan is Miquell een nieuw lid er ook bij gekomen. Al menige trainingen hebben ze in de nieuwe samenstelling getraind en dit is goed bevallen. Vandaag is de grote test of ze er ook klaar voor zijn; 11 tegen 11, grote goal en een volledig veld, mét ingooi én buitenspel. Veel nieuwe varianten waar aandacht aan geschonken moet worden en dat is in de trainingen al goed doorgenomen.

             

Na een lekkere warming-up, alhoewel het warm genoeg was….. werd Max ook ingeschoten; eerst door Ard, Suzanne en daarna door de rest van de jongens. Dan de drinkpauze, opladen en de wedstrijd kan van start.

De jongens waren zenuwachtig voor wat hun te wachten staat. Ze hadden er zin in en de eerste kansen waren dan ook voor ons. RDC zat er bovenop en voerde de druk hoog op. In de 1e minuut was er al direct een kans voor Lukas die alleen op de keeper af ging, een schot volgt en de keeper stond paraat en gaat over de achterlijn heen. Een corner volgt, Riangelo neemt en er dreigt gevaar maar Diepenveen weet er goed uit te komen door de verdediging die op de juiste plek stond en kunnen opbouwen.

Jordi was snel ter plekke en weet door zijn snelheid de aanvaller te snel af te zijn en schiet de bal naar Max die op zijn beurt de bal weer breed uit kan spelen waardoor de aanval over genomen kan worden door RDC.

 

Wederom is het Lukas die gevaarlijk voor de goal komt en weer komt het tot een corner. De corner wordt ditmaal door Lukas genomen. De lange jongens van RDC zijn meer naar voren, Emre krijgt de bal goed aangespeeld en er volgt een schot. De keeper weet de bal goed te pakken.

 

 

De eerste 10 minuten waren écht voor RDC, aanvallend goed en gedurfd maar helaas niet doeltreffend geweest. Dan komt er weer een aanval voor RDC en is daar de eerste aanraking voor Kees met de buitenspel regel.

 

 

Snel wordt de bal weer terug verovert door Enhao, die lekker in de wedstrijd zat en in onze ogen nog op halve kracht werkte. Hij komt immers net terug van een 3 maand durende blessure aan het bovenbeen. Riangelo komt tot een schot en de bal gaat over.

Een mooie combi tussen Jorrit die lekker stond te voetballen op het middenveld, veel aanspeelbaar was en het spel goed kon verdelen en Alec, Julian komt gevaarlijk voor de keeper maar niet tot een schot omdat de verdediging goed stond opgesteld.

Lukas die wordt afgestraft door het te veel lopen met de bal en verzuimt om te combineren, de bal kwijt raakt waardoor Diepenveen opkomt en door de verdediging van RDC heen dringt, Max die goed ingrijpt aan de linkerkant van de goal maar de bal toch nog voorgegeven kan worden, een open kans voor de goal volgt maar waarschijnlijk was de schrik van de aanvaller zo groot dat hij compleet verzuimde om te scoren en de bal flink naast schiet. Een gelukje voor RDC.

 

Op het middenveld vindt er een goede combinatie plaats door Alec die de bal inspeelt op Riangelo, combineert met Lukas en het is Riangelo die op de paal schiet en in de rebound gaat de bal naast.

Wasim en Riangelo weten op snelheid langs de zijlijn op te rukken, De bal wordt net iets te hard door Wasim gegeven, maar Riangelo weet op snelheid er tóch nog een corner uit te halen. Julian neemt de corner, Wasim kopt maar de bal is te slap en dan weet Diepenveen er uit te komen en rukt op door het middenveld, de combinatie is erg mooi, snel en geheel tegen de verwachting in is de 1-0 voor Diepenveen. Er is niemand die de man aanpakt met de bal en hij kan vrij uithalen.

Direct na de uittrap legt RDC de druk weer voor de goal van Diepenveen. Riangelo krijgt de kans voor de 1-1 maar de bal belandt weer op de paal, Lukas weet er in de rebound een corner uit te halen. Het levert helaas niets op.

Riangelo kan een vrije trap nemen omdat Diepenveen hands weet te maken. Riangelo neemt deze bal en schiet hem richting de keeper, Wasim krijgt de kans en in de rebound weet hij er de 1-1 van te maken.

 

RDC krijgt kansen zat, wij zijn ook in de eerste helft het betere voetballende team, alhoewel het spelverloop wel over en weer verloopt. Wasim, Riangelo en ook Julian weten de bal er niet in te krijgen en schieten allen de bal naast de goal.

Dan valt de bal goed neer voor Alec en hij poeiert hem dan ook lekker achter de keeper in het net; 1-2 is een feit deze bal zat er goed in.

Diepenveen komt vlak voor rust nog met een mooie aanval en max grijpt naast de bal waardoor er weer een uitgesproken kans komt om het af te maken maar de goal blijft uit. Riangelo komt op snelheid langs zijn verdediger en staat alleen voor de keeper, maar de keeper blijft koel en heeft de bal klemvast. dan is het fluitsignaal voor de rust.

 

Ondanks de warmte en het feit dat onze Leeuwinnen aan het strijden zijn tegen Canada was het erg druk langs de lijn. Veel publiek was er aanwezig en er werd dan ook flink aangemoedigd. Lang duurde de rust niet, de jongens liepen zelf al vrij snel het veld weer op en de wedstrijd kon weer snel van start. Julian verdedigt goed langs de lijn en heeft hierna een mooie combi met Kees maar het spel werd snel weer overgenomen door Diepenveen, er werd slecht verdedigd, door het niet terug komen van de middenvelders en de 2-2 werd er goed ingeschoten.

RDC laat dit niet zomaar op zich zitten en denderen gewoon weer door. Enhao die gevaarlijk was op het middenveld mag van Diepenveen gewoon doordenderen, ze krijgen hem niet onder controle en hij wordt niet goed aangepakt en hij weet daardoor de 2-3 te maken.

Julian en die ook lekker staat te verdedigen weet Emre te vinden die van Ard de opdracht kreeg te gaan combineren en weinig met de bal te gaan lopen. In de eerste helft had hij hier zichtbaar moeite mee maar in de 2e helft zag hij dat het wat opleverde en wist zijn medespelers regelmatig goed te vinden. Wilmar die ook een goede wedstijd speelt had het regelmatig flink te verduren in het achterveld en komt af en toe een tandje te kort en wordt er dan uit gelopen.

Miquel moest even zijn plek vinden op het veld maar staat goed te verdedigen en weet regelmatig een goede pass naar voren te geven. Mert die vandaag liet zien hoe belangrijk hij is in de achterhoede speelt steady en rukt regelmatig op naar voren.

 

 

Beide trainers zijn gespannen, maar toch ook wel zeer tevreden over wat de jongens laten zien op het veld.

Wisselend staan Kees, Riangelo en Lukas buitenspel en daar valt nog veel aan te sleutelen en te behalen.

Emre verovert de bal weer terug op het middenveld en stuurt Riangelo weg, op het moment dat hij wil uithalen voor een schot , weet de tegenstander de bal net voor zijn voet weg te tikken. Er volgt een corner, Kees neemt hem en Enhao kopt hem net naast.

Jorrit die het spel nog steeds goed weet te verdelen als voorstopper, stuurt Riangelo weg en Enhao loopt goed met hem mee en in de rebound van de keeper maakt Enhao er 2-4 van. Direct na de uittrap is de volgende aanval weer voor RDC, Kees en Lukas die gevaarlijk combineren aan de linkerkant. Het is Lukas die de bal dan niet goed voor de goal weet te krijgen, het schot is net te slap. Diepenveen neemt over, maar Max staat paraat. Riangelo krijgt nog een schietkans maar de bal gaat naast.

Diepenveen breekt uit en Jordi weet de aanvaller goed uit te spelen en speelt de bal naar Max, max die vergeet de tijd te nemen, schiet de bal in de voeten van de tegenstander en de aanvaller weet dit te bestraffen met een 3-4.

Wederom een aanval van Diepenveen, maar het schot gaat naast. Riangelo wordt door Jordi weggestuurd en ook Lukas weet mee te gaan, op snelheid komen ze voor de keeper en de verdediging weet zich geen raad, Lukas maakt op mooie wijze de 3-5.

Eén van de laatste aanvallen van Diepenveen gaat naast het doel, Wasim komt nog met een goed schot uit het niets, deze gaat maar net over. Mert geeft nog een geweldige assist op Lukas, hij speelt op zijn beurt Riangelo de bal maar daar is de regel van het buitenspel weer. Ik heb ze niet eens allemaal genoemd, maar dit is denk ik wel de 7e keer dat er gefloten is voor buitenspel. Daar moet nog goed aan gewerkt worden.

Diepenveen probeert het nog een keer en ze weten er een corner uit te halen. de corner wordt goed ingedraaid…. een misverstand tussen Jorrit en Max zorgt ervoor dat Jorrit de bal helaas in eigen goal kopt. De 4-5 staat genoteerd.

In de laatste minuut weet Mert de 5-5 te voorkomen door de bal van de doellijn te werken. Na het eindsignaal weet RDC zich de winnaar van de wedstrijd te noemen.

 

 

 

Ouders tevreden, trainers tevreden en wat het mooiste is, de lach op het gezicht van de moe en voldane spelers van de JO13-1.