Kamp 2019 groot succes!

Voor de JO11,12,13 en de MO11 is er een kamp georganiseerd in het weekend van 21,22 en 23 juni. Vrijdag werd er vanaf FC RDC vertrokken naar “De Langenberg” in Rijssen.

Nadat iedereen aanwezig was op de plek van bestemming, hebben we uiteraard de kampregels doorgenomen en daarna nam een ieder een sprint naar boven om een geschikte kamer te veroveren.
Een goed uur hebben ze de tijd gehad om de kamers in te richten en het terrein te verkennen.

De meiden (15 stuks) namen de tijd om van hun kamer een feestje te maken. Er werden slingers opgehangen, lampjes en de gezellige muziek deed de rest. De jongens deden het wat makkelijker; tas en spul op bed en wegwezen naar buiten…..

Om 20.30 uur ging de puzzeltocht van start in het bos wat direct grenst aan het terrein. In totaal zijn er 6 groepen op pad gegaan en net voor de schemering was ook de laatste groep weer terug.

De eerste blessure deed zich voor, maar na goed handelen kon David de volgende dagen weer meedoen met de activiteiten.

 

 

Een kampvuur werd voorbereidt, de marshmallows waren goed te bereiden met de gevonden stokken in het bos.

Het was een heerlijke ontspannen avond. Er kon nog lang gespeeld worden op het veld en om 23.30 was het de bedoeling dat iedereen naar binnen en naar “bed” zou gaan.

Terwijl iedereen zich aan het klaarmaken was voor de nacht, ging een deel van de leiding nog nagenieten van de warmte van het kampvuur dat lekker nagloeide.

 

 

Maar ja zoals het gaat op kamp; slapen voorlopig nog niet…… en de die-hards die na de zoveelste keer toespreken eindelijk stil werden -5.30 uur- ja toen was het stil…. Maar of ze dan ook gingen slapen is de vraag die bij het ontbijt beantwoord kon worden; de wallen, vermoeidheid en witte koppies waren dan ook goed zichtbaar je pikte ze er zo tussenuit.

De begeleiding die mee waren met dit geweldige kamp; de stagiaires en trainers van verschillende teams en dan met name de jongere jongens, hebben besloten om het hele gezelschap om 7.00 uur op “kampse” wijze wakker te maken. Zoals dit nog goed in hun geheugen gegriefd staat; met veel bombarie en lawaai! Wel of niet geslapen, iedereen moest wakker worden en eruit. Om dit vervolgens na 10 minuten weer te herhalen. Het werkte wel!

Klokslag 8.00 uur zat iedereen wel al dan niet fris en fruitig aan het ontbijt. Na het ontbijt kreeg iedereen een t-shirt om als aandenken mee te nemen naar huis en uiteraard gedragen mag worden tijdens het kamp. (zie op foto`s)

De sponsoren; Mailstreet, Tekelenburg, De Vrienden van RDC en Goal Promotions worden hiervoor bedankt!


9.30 uur werd iedereen verwacht in de witte tent om te luisteren naar het programma van deze ochtend. Sorphea (trainer van verschillende teams die onder andere ook kampioen zijn geworden) hebben we gevraagd om voor het voetbaltoernooi een warming-up te doen.

Hierna kon er gestart worden met het toernooi. Niet iedereen kon tegelijk spelen en dat was wel fijn, want de temperatuur steeg behoorlijk dus kon er afkoeling gevonden worden tussen de partijen door.

Uiteraard werd er deze dagen goed gezorgd voor de kinderen en stond er voordurend, water en ranja in overvloed voor iedereen klaar. Aan versnaperingen tussendoor is ook gedacht, van fruit, komkommer tot koek en een borrelhap. Ze kwamen niets tekort.

Na het toernooi stond de lunch alweer voor ze klaar. Als wolven werd er aangevallen op de broodjes knakworsten die in de grote keuken werden voorbereidt.

 

De stormbaan die we gesponsord hebben gekregen van De Vrienden van RDC werd geleverd en opgebouwd.

 

 

Voorafgaand het middagprogramma werd de zeskamp voorbereidt en om 14.00 uur kon deze van start. Ook hier is gedacht aan afwisseling met waterspel; Voetvolley, flessenvoetbal, gatenschieten, snelheidsmeter, waterdragen via de airtrampoline en een estafette over de stormbaan.

Daarna lekker even tijd voor jezelf en de jongens van de leiding zorgden voor het watervertier op het veld; meerdere glijpartijen, natte shirts en broeken waren een goede verkoeling voor iedereen.

 


Ondertussen werd er in de keuken weer gewerkt aan de vulling van de inwendige maag;

een bbq stond er op het menu, wat door iedereen groots werd ontvangen.

 

 

 

Het duurde even voordat de kolen echt hun werk gingen doen, maar daarna werd er flink gegeten.

    Nadat de kinderen klaar waren, nam de leiding het er even goed van.

In alle rust was er voor hun tijd om te genieten van het lekkere vlees van de bbq en alle andere lekkernijen erom heen. De kinderen hadden weer tijd om lekker te doen wat ze wilden; klieren met water, voetballen, de airtrampoline, de speeltuin, chillen op je kamer en er waren er een paar die toch stiekem lekker even naar bed gingen.

Op het avondprogramma stond een whats-ap challenge, in groepen verdeeld met een begeleider en zijn telefoon, op zoek naar spullen verstopt op het terrein, opdrachten uitvoeren, filmpjes maken, foto`s etc.
Wonder boven wonder wilde hierna iedereen onder de douche, naar de slaapkamer of gewoon lekker chillen.
Het kampvuur hoefde niet meer van ze, de marshmallows niet en wat er verder op het programma stond was niet meer interessant. De nacht ervoor had zijn tol geëist, de warmte en het leuke programma hebben de kinderen uitgeput. Of is hier bewust over nagedacht? Maar ook daar kwamen we snel van terug aangezien er toch nog echte die-hards waren die ook deze nacht tot vroeg in de ochtend doorgingen.

De kinderen warren alweer vroeg wakker op de zonnige zondagochtend, we hadden besloten een uurtje langer in bed te mogen vertoeven, maar daar dachten de kinderen anders over en pakten de leiding terug; om 7.00 uur werden ze verblijdt door een tiental kinderen met deksels en pannen. Dat vonden ze niet zo leuk……………..

Doordat het hele huis nu wel wakker was, zaten we toch weer allemaal om klokslag 8.00 uur aan het ontbijt.

Om 9.30 uur zou het ochtendprogramma van start gaan en sommigen hadden zelfs al tijd om de spullen in te pakken, anderen genoten nog van de vrije tijd. Het was al warm en het zonnetje scheen flink. Iedereen moest eraan geloven en moest zich insmeren of werden ingesmeerd met zonnebrand, soms onder protest, maar we zouden nog het veld op gaan en dan hebben we dit wel nodig.
Op het programma stond vanochtend, een driepoot toernooi; met twee man naast elkaar de benen aan elkaar “binden” met een lint en dan een voetbalwedstrijd spelen. Tot groot plezier van zowel begeleiders als kinderen werd hieraan meegedaan.

Dit werd afgewisseld (omdat niet iedereen tegelijk op het veld kon) met je team deelnemen aan een letter spel.

      

      

Ondertussen werd er door een aantal begeleiders al toegewerkt aan het opruimen en inpakken van spullen.
Omdat het zo warm was werd er besloten het programma buiten wat in te korten en verkoeling binnen te zoeken. Binnen werd de groep in tweeën gesplitst; een deel ging mee naar de schuur voor een midget-biljart;

De rest bleef in de woonkamer voor een quiz over RDC.

Dit werd na een half uur afgewisseld.

In de keuken werden de versnaperingen en alle overgebleven spullen klaargemaakt en een lekkere lunch was weer voorbereidt.
Hierna werd er door iedereen opgeruimd en ingepakt, gecontroleerd op schoonmaak, want de kamers zagen er soms uit……zoals dat gaat op kamp. Nog wat tijd op het terrein door brengen, ophaal ouders werden gebeld om wat eerdere te komen want met 30 minuten was alles al opgeruimd en ingepakt.
Bij afmelding bij de leiding was er nog een mooie bidon voor iedereen, gesponsord door Goal Promotions.
Om 15.00 uur was iedereen vertrokken van de kampeerboerderij.
Moe en voldaan, kan er terug gekeken worden op een geweldig kamp, een goed samenwerkende begeleiding, een geweldig stel aan kinderen die er samen voor gezorgd hebben dat het een kamp is geworden om nooit te vergeten.

FC RDC mag trots zijn op de organisatie van dit onvergetelijke kamp!