JO13-1 oefenduel

Zaterdag 31 augustus, Voorwaarts JO13-1 – FC RDC JO13-1  uitslag 5-2

De vakantie is weer voorbij, er wordt alweer volop getraind op de velden bij RDC. De bekerwedstrijden zijn gestart; de kop is er weer af. Voor ons stond er vandaag een oefenwedstrijd op de planning tegen Voorwaarts. Zij zijn ingedeeld in de hoofdklasse maar hebben nu een nieuw team waarmee zij het moeten gaan waarmaken. Wij hebben niet een nieuw team; de JO12-1 is doorgeschoven na een goed seizoen in de 1e klasse van de competitie, aangevuld met 3 spelers uit de JO13-1 en een nieuw lid. Volgende week worden ze aan jullie voorgesteld middels een foto, waardoor het verslag levendiger wordt met de gezichten erbij!

Dit seizoen zullen wij spelen in de 1e klasse en wij hebben er in ieder geval veel zin en de spelers zijn erg gemotiveerd en trainen er hard voor. Voor velen is het een spannende week geweest omdat er ook voor het eerst kennisgemaakt is met de middelbare school. Al met al zijn we niet ontevreden met wat wij op het veld zien gebeuren. Veel stof tot napraten is er altijd en er zijn zeker punten aanwezig om aan te werken.

Wat nieuw is -voor de meesten- is het spelen op een groot veld; met 11 man spelen en ingooien i.p.v. indribbelen. Voor de vakantie hebben ze al meerdere trainingen met elkaar doorgebracht en deze week is er ondanks de warmte hard getraind. Aankomende donderdag spelen we een wedstrijd voor de beker dus een lekkere oefenpot kan nooit kwaad.

Wat ook nieuw is, dat er ouders moeten vlaggen aan de zijlijn voor het aangeven van buitenspel. Gelukkig is dat snel opgelost in dit team en hebben een aantal sportieve vaders aangeven dit weleens te willen doen.

De scheidsrechter floot het startsignaal en de jongens zaten er allemaal goed bovenop. Er werd snel gespeeld, dus er moest ook snel geschakeld worden, daar hadden onze jongens iets meer moeite mee dan Voorwaarts wat resulteerde in een snelle goal en de 1-0 zat er al in. RDC herpakte zich goed en kwamen meteen terug in de aanval, er kwam een vrije trap voor RDC die door Jorrit in 1x werd genomen maar de keeper was alert. Voorwaarts komt er meteen weer uit en Kees staat goed mee te verdedigen en laat zich niet kennen door het fysieke geweld, tot 3x toe probeert de aanvaller er langs te gaan totdat Kees er met de bal vandoor gaat en het tot een corner voor RDC weet te maken.

De corner wordt genomen door Willmar die hem lekker voor geeft maar helaas komt Jordi er net niet aan met het hoofd en gaat de bal erover heen, hierdoor komt Voorwaarts er goed uit en weet een snelle aanval op te zetten, Max die goed de goal uitkomt en de aanvaller stoort zodat hij niet tot een schot kan komen, Jordi die het hele eind terug moest spurten komt op tijd om de 2e aanvaller af te troeven en er kan weer opgebouwd worden. Wasim die met een leuke actie zijn tegenstander het nakijken geeft, geeft een pass op Lukas maar deze is net niet scherp genoeg en de 1-1 wordt Voorwaarts gespaart. Maar dan in de rebound; als Willmar de bal onderschept en Lukas wordt aangespeeld, hij de verdediger 2x uitkapt de bal met een geweldig schot achter de keeper die het nakijken geeft. De eerste 10 minuten zijn net gespeeld en het staat al 1-1, waar gaat dit heen?……

RDC zet het goede spel voort en de ene aanval volgt de andere op. Lukas speelt weer zijn verdediger uit en bereikt Enhao die goed meeloopt op het middenveld, hij krijgt een kans voor een schot, maar helaas is deze net te slap en een makkie voor de keeper. Dan maakt Voorwaarts goed gebruik van de ruimte die ontstaat op het middenveld en met hun snelle aanvaller komen ze er dan ook goed weer uit. Mert die erachter aan gaat kan nog net zijn voet tegen de bal zetten en zo kan Miguel de bal weer via Alec naar voren brengen en de aanval wordt weer ingezet door RDC.

Willmar die rechtshalf goed werk verricht gaat een fysiek duel aan en weet op de juiste wijze een corner naar zich toe te trekken. De corner wordt goed voor gegeven door Kees vanaf de rechterkant, er wordt wat geklutst voor de goal en er volgt uiteindelijk een vrije trap voor RDC nadat net buiten de 16 aan de linkerkant Wasim onderuit wordt gehaald. Wasim neemt vervolgens zelf de vrije trap; de bal gaat over alle hoofden heen en Willmar krijgt de bal voor zich maar de bal stuitert te hoog op waardoor hij de bal net mist. Voorwaarts breekt daarna snel uit, de lange verdedigers zijn mee naar voren gekomen voor de hoekschop en Mert moet met Jorrit de linie achter onder controle houden. Echter is de kleine aanvaller van Voorwaarts is te snel waardoor hij alleen op de keeper Max afgaat. Max loopt eerst uit de goal maar besluit toch weer terug te gaan en daar weet de aanvaller van te profiteren en heeft hierdoor een kans om te schieten en over Max gaat de bal de goal in, 2-1.

RDC weet dat het er in zit en laten de hoofden niet hangen. De eerste 20 minuten zijn een lust om naar te kijken. Er wordt gestreden voor de bal en iedereen is gedreven om te willen winnen. Het spel blijft op en neer gaan. Echter legt Voorwaarts net iets meer druk op het spel. Ze maken goed gebruik van het middenveld waar RDC de ruimte net te groot maakt en Voorwaarts bijna vrije doorgang heeft, waardoor de verdedigers het moeilijk krijgen. Jordi die de bal wat knullig krijgt aangespeeld wil de bal terug spelen naar Max, echter stuitert de bal net op voordat hij wil schieten waardoor hij over Max heen schiet, max mag niet met de handen aan de bal komen i.v.m. een terugspeel bal en de 3-1 staat helaas op papier.

Opnieuw gaat RDC de aftrap nemen, Emre die op het middenveld heel wat meters moet afleggen geeft de bal via de linkerkant aan Julian, komt langs zijn tegenstander en bereikt Wasim.  Wasim ziet de keeper net iets te ver voor zijn goal staan en het afstand schot belandt hierdoor erg mooi in het net. De 3-2 is genoteerd.

RDC blijft druk zetten en heeft veel balbezit deze eerste helft en de volgende kans dient zich alweer aan. Willmar die de bal krijgt aangespeeld van Riangelo schiet op de paal, vervolgens raakt de bal in de kluts binnen de 16 meter van Voorwaarts. Riangelo kan schieten, de keeper kaatst hem weg, dan Julian nog voor een schot op de lat en via Lukas maakt de keeper er een corner van. Vanuit de corner wordt een schot van Wasim weer tot een corner gebracht en de laatste corner voor rust wordt door een schot van Jorrit op de goal helaas naast geschoten.

Het is warm, het veld staat in de volle zon, echt gras maar een puik mooi grasveld, verkoeling wordt er gevonden door de jongens met het koude water uit de bidons en waterzak. Er worden heel wat meters gemaakt door iedereen en ze zien er overhit uit. Er wordt wat extra tijd genomen. Eigenlijk waren de trainers best tevreden over het spel, nog iets meer de vleugels gebruiken en het veld breed maken. Niet te ver naar voren lopen, kom de bal halen…….                                                                    De scheids liet even op zich wachten, waarna het start signaal voor de tweede helft gefloten werd.

Al snel kwam er net als in de eerste helft een tegengoal direct na het startsignaal. Het is net alsof ze nog niet klaar staan voor de aanval. Weer de snelle spits die er vandoor gaat en niemand die hem durft aan te pakken en hierdoor ontstaat de 4-2 geheel tegen de verhouding in. Opnieuw de aftrap genomen door RDC, Enhao die er gelukkig weer bij is na een lange blessure speelt op het middenveld en zet een aanval op, Lukas speelt zijn man uit en past naar Wasim, Lukas loopt door maar Wasim probeert het zelf, waaruit een corner ontstaat.

Julian neemt de corner en Jordi kopt hem er prachtig in; echter tijdens het nemen van de corner ziet de scheids dat een speler van Voorwaarts niet lekker is en wat benauwd wordt en de goal wordt helaas afgekeurd omdat hij gefloten heeft om te stoppen. De speler wordt opgelapt aan de kant en het spel kan doorgaan. Helaas levert de corner hierna niet het gewenste resultaat op.

Na 7 minuten spelen in de tweede helft lijkt alsof de pit er bij RDC uit is, Er wordt te weinig van de vleugels gebruik gemaakt en er ontstaat te veel ruimte op het middenveld waardoor de bal niet rond gespeeld kan worden en er veel bal verlies is. RDC begaat een overtreding net buiten de 16, gelukkig gaat deze bal verover. Daarna volgen de kansen van Voorwaarts zich snel op. Max die meerdere goede reddingen verricht voorkomt dat de achterstand groter wordt. Jorrit die een paar flinke slidings maakt maar wel op de bal, laat weer zien dat hij weer op en top fit is. Miguel die laat zien hoe belangrijk het lichaam is bij de verdediging en Mert die voortdurend meerdere aanvallers om zich heen heeft en de bal niet kan afspelen omdat iedereen te ver weg is en de ruimtes te groot worden waardoor het middenveld praktisch niet gebruikt kan worden en de belangrijke taak voor de centrumspelers hierdoor niet kan worden uitgevoerd. Alec en Riangelo hadden hierdoor wat meer moeite om lekker in het spel te komen, maar ook het vrij lopen van de mede spelers speelde hier een belangrijke rol in. Ze liepen al te ver door waardoor de ruimtes te groot werden en Voorwaarts hier goed van kon profiteren.

Er volgt weer een vrije bal voor Voorwaarts wat in mijn ogen geen overtreding was maar goed de scheids beslist. Gelukkig wordt de bal naast geschoten. De aanval wordt overgenomen door RDC en de druk wordt hoog binnen de 16 van Voorwaarts, de bal wordt weggewerkt en er volgt een ingooi. En dat is nou zo`n puntje waar we in de training nog maar eens aan gaan werken, de ingooi. Deze werd namelijk in de wedstrijd meerdere keren niet goed uitgevoerd en de bal gaat dan over en weer wat absoluut niet nodig is. Zo ook deze keer, Riangelo was het zat en pakt de bal op, gooit de bal binnen de 16 maar werd afgefloten omdat er een duw werd gegeven net erbuiten aan Lukas. De vrije trap levert helaas niets op.

Uitbraak van Voorwaarts direct na de genomen vrije trap, de snelle spelvoortzetting geeft  RDC het nakijken en de 5-2 ligt erin. Verdedigend werd het in het spelverloop minder, niet iedereen kwam meer terug om te helpen en de ballen komen niet meer aan. Max maakt een goede redding en voorkomt de 6-2 maar schiet de bal vervolgens uit door het midden, in de voeten van de tegenstander. Alec voorkomt dat er geschoten kan worden en stuurt Wasim weg, Wasim heeft vrije doorgang en loopt de verdediger eruit maar Wasim wordt door deze verdediger genadeloos onderuit gehaald. Na toegesproken te zijn door de scheids mag de verdediger toch blijven staan en de vrije trap kan genomen worden. Jorrit -die het nog een keer probeert zo vlak voor het eindsignaal- brengt de bal hoog in de 16 en de kopbal van Jordi wordt helaas door de keeper geblockt.

Na de wedstrijd blazen de jongens de stoom even af, wederom stroomt het water rijkelijk en evalueren de trainers op het veld de wedstrijd even na…….moe -maar ook voldaan- gestreden van de wedstrijd.

 

 

Een verloren wedstrijd, maar voor de eerste wedstrijd van het seizoen een mooi oefenduel waar veel uit valt te leren. Met de bekerwedstrijden in het verschiet kunnen we ons gaan opmaken voor een mooie competitie!