JO13-1 Bekerduel

 

Donderdagavond 5 september; FC RDC JO13-1 – Diepenveen JO13-2  uitslag 3-5

Een valse start gooit roet in het eten. Nadat er met een incompleet team een teambespreking heeft plaats gevonden in de kleedkamer komen de aanwezigen het veld op. Meerdere hebben de afgelopen week kennis gemaakt met de middelbare school en het rooster is van diens aard dat er tot 17.00 akte de préséance gegeven moet worden en om dan om 17.15 uur paraat te zijn bij RDC voor aanvang 18.00 uur wedstrijd is lastig. Beetje bij beetje stromen de jongens binnen en het veld op. Het is niet anders we hielden er rekening mee, maar wat niet leuk is dat we daarna geen tijd kregen om een fatsoenlijke warming-up met elkaar te doen omdat er nog van alles door ons zelf op en om het veld geregeld moest worden omdat er `s middags gemaaid is. Na dát gedaan te hebben, je vervolgens nog moet verkassen naar een ander veld en daar weer opnieuw te moeten beginnen met alles klaarmaken omdat er een groot gat in het veld zit! Er werden zorgen gemaakt om de keeper die er nog niet was – stond bij de verkeerde vereniging-. Al met al een rust moment van 3 minuten met een compleet team zonder volledige warming-up met elkaar. Van deze randzaken had Diepenveen geen last……Helaas geen tijd om de beloofde groepsfoto te kunnen maken.

Gelukkig was Richard -de scheidsrechter coördinator- zelf bereidt om deze wedstrijd te fluiten zodat we in ieder geval van start konden gaan.

Direct na het startsignaal is de druk van RDC hoog en krijgen we meteen al erg veel kansen die helaas onbenut bleven; Enhao die meteen vanaf het startsignaal de bal krijgt gepast en uitbreekt door het midden, helaas is het schot te zacht zodat de keeper de bal in zijn handen kan nemen. Julian verricht een mooie actie vanaf de rechtervleugel, komt langs zijn verdediger en schiet helaas eerst tegen de keeper aan en in de rebound in het zijnet.

Diepenveen probeert weer uit te komen maar Mert voorkomt het doorbreken van de aanvaller en via de centrumspits Wasim is de volgende kans ook helaas weer in de handen van de keeper. Vervolgens brengt Diepenveen de bal niet goed terug in het spel en gaat Lukas ervan door met bal, kapt de keeper uit die goed uitkomt, de goal wordt al gevierd maar op het laatste moment weet een verdediger van Diepenveen nog net de bal van de doellijn te halen. Er volgt een corner. Helaas levert deze niets op en probeert Diepenveen het spel naar hun hand te zetten. Maar er werd scherp opgelet door de verdedigers van RDC; Jordy, Mert, Riangelo. De bal wordt weer prachtig gekaatst met de vleugels en Alec bereikt Willmar, die er een corner uit weet te halen.

Vervolgens neemt Willmar de corner zelf, Jordi die naar voren komt voor gevaar in de lucht. Lukas die de verdedigende plek overneemt tijdens de corners. Zoals de trainer het wil zien, gebeurt; Jordi komt hoog in gelopen om de bal in te koppen, maar dit is niet meer nodig; Willmar neemt de corner met zoveel effect dat hij via de binnenkant van de tweede paal in het doel belandt. Eindelijk zit ie erin! Na vele kansen de verlossende 1-0.

Echter is de voorsprong maar van korte duur. Het leek alsof dit de hamer was die Diepenveen nodig had: een doelpunt tegen, want vanaf dat moment gingen zij erg goed voetballen. Het combineren lukte en meerdere keren werden de verdedigers eruit gelopen en vergaten de middenvelders mee te verdedigen. Na 15 minuten gespeeld te hebben is het 1-1.

Weer probeert Diepenveen door te breken maar Mert en Riangelo voorkomen dat het combineren niet lukt. Enkel een voet tegen de bal is al genoeg, Jordi verdedigt prima en krijgt de kans om zelf met de bal uit te lopen, een goede assist op Kees die een schot lost op de keeper en een corner volgt. Emre neemt de corner op rechts, gedurfd aangezien hij ook rechts is. De bal draait echter mooi in, Wasim neemt aan, kapt en draait, Lukas krijgt een kans maar schiet de bal over.

Bij de uittrap van Diepenveen staat Jorrit goed opgesteld en kan de bal aannemen, vervolgens wordt Wasim onderuit gehaald op zo`n 25 meter voor de goal van Diepenveen. Riangelo eist de bal op na goedkeuring van de trainer die vervolgens nog roept: “niet  in 1x nemen!” maar Riangelo was zodanig geconcentreerd dat hij dit niet hoorde, hij maakt zich klaar voor het schot en met een ongelofelijke poeier schiet hij de bal over de keeper het doel in. De 2-1 is een feit,  gevolgd door een applaus van de trainer Ard.

Diepenveen herpakt zich en zetten de aanval weer in. Alec zet een goed block en geeft een prachtige pass rechts de hoek in. Emre die er als een speer vandoor gaat weet de bal binnen te houden en kan alleen op de keeper afgaan. Hij zet zijn verdediger op een verkeerd been en gaat op de keeper af, het schot dat volgt gaat net naast. Diepenveen die snel overneemt krijgt ruimte aan de rechterkant doordat Jorrit even herstelde van een trap op zijn voet, zij weten dan vlak voor rust de 2-2 te maken.

Er wordt besloten om op het veld te blijven in de rust. Tegenpartij blijft ook. De bidons met water worden goed gebruikt en hier en daar weet Suzanne (leider- assistent trainer) de jongens op te frissen met de spons uit de waterzak.  Jesse één van de trainers kon er vandaag helaas niet bij zijn i.v.m. een kennismakingskamp van zijn opleiding. Ard moest zijn mannen in zijn eentje toespreken en opbeuren.

 

De posities worden weer ingevuld en de start van de tweede helft dient zich alweer aan. Jorrit die zich in de eerste helft goed heeft laten zien aan de linkerkant wordt weer ingezet als vleugelspeler. Direct na de aftrap wordt hij aangespeeld door Wasim en met zijn snelheid dendert hij door de verdediging heen als een tank, niemand pakt hem aan en hij krijgt een kans voor een schot op doel, maar schiet precies in de handen van de keeper die het een makkie vond.

Na de uittrap van de keeper kwam de bal alweer snel terug voor  de aanval van RDC. Wasim bouwt op vanuit het midden en vindt Julian op rechts. Hij weet er een corner uit te halen, helaas levert deze niets op.

Donkere wolken pakken zich letterlijk samen boven veld 3. Hier en daar begint het wat te spetteren. Er verschijnt een prachtige regenboog! Die pot goud aan het einde willen we wel hebben, maar er zijn kapers op de kust; in dit geval is dat Diepenveen JO13-2 die het er niet bij laten zitten. Het is een mooi schouwspel!

 

Emre begaat een overtreding en wordt van het veld gestuurd. Diepenveen geeft aan – in overleg met de scheidsrechter- dat er wel een 11e speler erin mag maar geen Emre meer. Emre kan niets meer doen dan alleen maar de wedstrijd uitkijken en hopelijk heeft hij ervan geleerd zullen we maar zo zeggen. Het geluk is dat we met 11 verder mogen maar wel een ervaren speler kwijt zijn op het veld wat ten koste gaat van het spel.

Vanaf het moment dat de regenboog verscheen ging het spel de andere kant op. De kansen die wij kregen in de eerste helft, kreeg Diepenveen op dit moment. Er werd wat slordig gespeeld door RDC op het middenveld en de verdedigers kregen weinig hulp van de aanvallers. Diepenveen krijgt een vrije bal zo`n 20 meter van het doel verwijdert. Hij wordt hoog voor gegeven, na een schot op goal van Diepenveen wordt de bal via Wasim van richting verandert en is er voor Max geen redden meer aan en is de 2-3 een feit.

Na de aftrap zet RDC weer aan en de aanval wordt opgezet door een pass op Wasim, een kaatst met Julian en Lukas krijgt Lukas een vrije kans om te schieten maar schiet de bal naast. Snel hervat de keeper van Diepenveen het spel en RDC weet zich hierdoor geen raad. Er wordt slecht uitgespeeld en verdedigt. Diepenveen spelen de verdedigers goed uit en max die goed uitkomt kan niet voorkomen dat er de 2-4 gescoord wordt.

Suzanne roept dat het nog niet voorbij is en er nog tijd is om te revancheren. De koppies moeten weer omhoog en blijf elkaar positief coachen. Er volgt een verre ingooi van Alec de bal bereikt Jorrit en hij weet zijn verdediger uit te kappen en krijgt een schietkans die hij goed benut; de 3-4 is binnen.

Diepenveen weet weer uit te breken, lossen een schot maar gelukkig gaat deze naast. De bal wordt snel het veld ingebracht door Riangelo en RDC neemt het over. Alec die goed doorloopt wordt met een lange pass bediend en lost een schot op goal, helaas de paal en via de rebound wordt hij weggewerkt door Diepenveen die een tegenaanval opzetten.

Met nog 3 minuten op de klok wordt er met man en macht gevochten om niet te hoeven verliezen. In de verdediging verloopt het niet geheel naar wens en Riangelo verdedigt de bal hierna uit  maar legt hem eigenlijk zo neer dat het een pass wordt voor Diepenveen. Gelukkig loopt het goed af en gaat de bal over. De opbouw vindt weer plaats, Miguel die een goede partij staat te spelen gebruikt wederom zijn lichaam goed en geeft de bal naar voren en via Alec bereikt hij Wasim, speelt de keeper uit en lost een schot, helaas wordt de bal weer door een goed oplettende verdediger van de doellijn gehaald in de rebound schiet Kees in het zijnet.  Diepenveen is niet van plan om de voorsprong uit handen te geven en nemen revanche na de verloren oefenpot die voor de zomervakantie heeft plaatsgevonden.

Sterker nog, ze besluiten er nog een schepje bovenop te doen en ons het nakijken te zetten. Na het uitspelen van de verdediging van RDC wordt de bal over Max -die goed uitkomt- heen in het doel geschoten 3-5. RDC zit er doorheen; Diepenveen zet weer aan en gelukkig is het Riangelo -die zijn hoofd er nog goed bij heeft-  die erger doet voorkomen en de bal nadat Max werd uitgespeeld van de doellijn weet te halen.

De scheids laat het eindsignaal klinken, applaus en vreugde voor Diepenveen die met goed spel RDC heeft afgetroefd.