JO13-1 Bekerduel

 

 

 

Donderdagavond 12 september, Overwetering JO13-1 – FC RDC JO13-1  uitslag 1-3

Gelukkig kon iedereen op tijd in Olst zijn, zodat de teambespreking ook met een compleet team gedaan kon worden. Helaas is Enhao er niet bij en vanwege andere kleine kwaaltjes bij een aantal is Kim mee om versterking te bieden als dit nodig zou zijn.

Het heerlijke nazomerse zonnetje zorgde ervoor dat het aangenaam toeven is op het veld en langs de lijn. Er waren veel supporters aanwezig en lieten zich dan ook regelmatig positief horen.

De warming-up werd fanatiek gedaan. Riangelo is de aanvoerder van het team en stuurt iedereen aan. Anders dan vorige week werd er nu wel serieus aan deelgenomen.

 

 

 

Direct na het startsignaal ligt de druk van Olst hoog en zij breken dan ook snel door het middenveld heen. Er volgt meteen een kans voor Olst, maar het is Jordi die de bal hoog weet weg te werken en Kees kan de bal meenemen langs de linkerkant. Hij gaat een flink fysiek duel aan en wint deze ook, de bal belandt echter ergens in de bosjes. Het zoeken duurt even en dan volgt er de ingooi; hier is in de training ook aandacht aan gegeven en het heeft goed gewerkt. De fouten die hierin gemaakt werden waren beduidend minder: het waren er ditmaal maar 2 aan onze kant. Ze moeten immers bij elke foute ingooi en rondje lopen tijdens de training, dus ze weten dat ze op moeten letten.

De aanval vanuit deze ingooi voor RDC pakt goed uit en het levert door goed werk van Jorrit een corner op. Julian die deze corner van links neemt brengt hem hoog voor en het is Jorrit die zijn hoofd er tegenaan kan zetten maar de bal wordt door hem over gekopt. Olst is gewaarschuwd, onze corners zijn gevaarlijk!

Lukas die als eerste wissel stond staat te trappelen om te spelen; na 6 minuten staat hij Ard al aan de mouw te trekken; “mag ik er in, mag ik erin?”

 

 

 

Olst krijgt de kans om te bouwen van achteren uit. Zij hebben een sterk middenveld en weten hiermee ook vaak door te breken. De achterhoede bij RDC; Riangelo laatste man, Mert als voorstopper, Miguel links en Jordi rechts weten het buitenspel goed open te zetten. Riangelo die de regie in handen heeft doet dit naar behoren en de eerste vlag kan omhoog gehouden worden. Riangelo zet het spel snel voort en het is Wasim die dan uit kan breken en zoals iedere speler vandaag een opdracht meekreeg doet Wasim precies wat hem is opgedragen; de bal afspelen. Julian loopt door en speelt zich hierdoor vrij en krijgt een vrij schot op de goal maar helaas net niet met genoeg kracht, een makkie voor de keeper.

Een snelle spelvoortzetting van Olst, maar gelukkig letten Mert en Jordi goed op en voorkomen dat ze uit kunnen breken. Riangelo werkt de bal over de achterlijn en er volgt een corner voor Olst, de bal wordt hoog voorgegeven maar gelukkig naast gekopt.

 

 

Max trapt de bal uit en Willmar zorgt met een mooie assist dat Jorrit de bal krijgt voorin, hij gaat een mooi en stevig duel aan met de tegenstander. Over en weer goede tackels op de bal, waarbij de oeh`s en ajh`s  vanaf de zijlijn te horen waren, maar het waren perfecte tackles. De scheids greep pas bij de laatste in, voordeel voor RDC. Er zijn kansen genoeg voor RDC maar we weten het niet af te maken. Ook deze vrije bal levert helaas niets op….naast.

Olst breekt weer uit, nummer 4 van Olst weet Jordi te verrassen en met zijn snelheid gaat hij ervandoor. Gelukkig staat Max goed op te letten en voorkomt dat de eerste goal voor Olst is.

 

 

 

Het spel wordt goed doorgezet door RDC en Jorrit breekt uit met Lukas. Met een één twéétje tussen beiden zijn ze gevaarlijk voor de goal, helaas het schot van Jorrit gaat vlak voor de goal langs en mist op een cm van de tweede paal de goal.

Het spel wordt snel overgenomen door Olst, voorin waren ze nog in de ban van de gemiste goal….. Riangelo weet het tot een corner te maken.

 

 

De lange jongens komen weer naar voren. Iedereen is op positie en het is Jordi de bal bij de eerste paal weet weg te koppen en Wasim kan met de bal uitbreken. Jorrit die op volle kracht meeloopt wordt bedient op het juiste moment waardoor buitenspel wordt vermeden, hij schiet en via de keeper wordt het een corner.

Onze corners waar goed op geoefend wordt, zijn erg gevaarlijk blijkt ook nu weer, Julian verzorgt de corner op rechts aangezien Kees op de bank zit. Julian draait de bal goed voor en als een duveltje uit een doosje is daar Wasim die de bal voor de verandering maar eens met het hoofd neemt en de 0-1 is een feit. Goed werk.

Olst is even van slag en RDC kan met goed spel druk blijven bieden. Emre heeft plaats genomen op het middenveld en achterin stuurt Riangelo zijn mede verdedigers aan en er wordt goed met elkaar gecommuniceerd waardoor de bal in het bezit van RDC blijft en we flink druk kunnen zetten waardoor de kansen elkaar snel opvolgen. Wederom volgt er een corner en het is Willmar die vanaf  links de bal op het hoofd van Jordi weet te werken die goed in is gelopen en met een stuiter de bal prima weet binnen te werken 0-2! Met nog 2 minuten voor rust is dit een fijne tussenstand. Mert die vlak voor rust in een duel zijn enkel blesseert waar hij al last van had wordt gewisseld voor Kim;  ze is dus niet voor niets is meegekomen.

De tweede helft begint Olst erg sterk en de eerste kans is direct na het startsignaal voor hun.  RDC was blijkbaar nog niet helemaal klaar. Max wél, vangt de bal op en schiet hem dan in 1x uit. Jorrit neemt perfect aan en kan uitbreken, de pass op Lukas wordt net te laat gegeven waardoor buitenspel gegeven wordt.

De kansen voor RDC volgen elkaar dan ook weer op. Emre die als voorstopper goed meeverdedigt en Alec die de eerste helft wat tam was in zijn spel laat zich in de tweede helft meer zien. Onderschept de bal en weet goed om zijn tegenstander heen te draaien, hij stuurt Lukas weg die een kans krijgt en alleen op de keeper afgaat, wederom is het schot niet hard genoeg en weet de keeper hem te onderscheppen.

Een ingooi voor RDC, Miguel die de bal in de voeten van Olst gooit, kan dan net niet voorkomen dat Olst uitbreekt, maar Riangelo herstelt deze fout en op volle snelheid dendert hij het middenveld over en voordat de verdediger de bal kan veroveren lost hij een snoeihard schot op doel; net naast.

Kim die als vleugel speler goed mee verdedigt, stuurt Lukas weg langs de linkerkant,  hij weet zijn verdedigers goed uit te spelen maar het schot gaat net naast. Olst zet weer aan en wederom wordt de bal geblockt door Kim en de bal kan over het middenveld via Alec naar voren gebracht worden. Kees die heel goed vrij loopt maar zeer ver in buitenspel positie wordt meerdere keren terug geroepen, heeft op dat moment alleen oog voor de bal en wordt durs terug gefloten.

Weer een uitbraak voor RDC, Wasim die een kans krijgt voor goal, ziet dat hij niet zelf kan schieten, Lukas en Kees lopen goed mee en Wasim geeft de bal op rechts aan Kees die dit niet meer verwacht had, staat op het verkeerde been en het schot op de bal gaat compleet mis, toch revancheert hij zich en weet er een corner uit te halen. Vanuit de corner door Kees zelf genomen ontstaat er veel gekluts voor de goal en is het Olst die overneemt en op snelheid het veld kunnen doorkruisen. Nu ontstaat er gepingel voor de goal van Max omdat de bal blijft hangen voor de goal, de bal komt in de kluts en Max niet kan zien waar de bal blijft. Dan is het Olst die een hoek kiest en de bal belandt onverwacht in de linkerhoek 1-2.

Direct na de aftrap neemt RDC het voortouw weer. Er volgen weer wat kansen, helaas het zit ons niet mee. Doordat de aanvallers van RDC te lang blijven hangen voorin, het spel snel voortzet en omschakelt staan ze ook snel weer buitenspel. Een goed leermoment.

Mert die behandelt is en aangeeft dat hij weer kan spelen wordt er weer ingezet. Hij is meteen  gevaarlijk en geeft de volgende assist op Wasim. Weer breekt RDC door de verdediging heen maar levert het niets op.

Riangelo wisselt met Jorrit van positie en dit levert ook direct gevaar op. Jorrit die via Alec de bal bij Riangelo brengt. Met zijn snelheid neemt Riangelo het over en loopt door op de keeper; in de rechterhoek wordt de bal hard geplaatst en de 1-3 staat op het bord.

Max die nog een redding maakt om de 2-3 te voorkomen door een vrije bal van Olst, brengt de bal weer in het spel. Nog een laatste kans voor RDC om de score uit te breiden maar de bal wordt ver over geschoten.

 

 

 

Nadat er op het veld de handen zijn geschud wordt er nog even in een kring de wedstrijd nagesproken.

     

Jesse en Ard hadden hun taken verdeeld; dit pakte goed uit. De spelers kregen allemaal een opdracht; dit voerden zij goed uit en konden hierop aangesproken worden waardoor het  makkelijker te coachen was. Een hele verbetering met de wedstrijd van vorige week en niet alleen omdat we gewonnen hebben. We zien een enorme groei na elke wedstrijd en we gaan met een goed gevoel de start van de competitie tegemoet! Volgende week worden we om 8.30 uur in Warnsveld verwacht.