Heren 7 tegen 7

 

Vrijdagavond 13 september Davo;

Het seizoen is weer begonnen, er hebben zich 8 teams aangemeld om een kleine competitie te starten binnen het 7×7 voetbal. Davo, FC Zandweer, Go Ahead, UD 1 en 2, FC RDC, Schalkhaar en Colmschate. Vandaag was het complex van Davo de speelplek en het wedstrijdsecretariaat werd goed bemand en de tijden werden strak gehouden.

De eerste wedstrijden worden afgetrapt en het is mooi om te zien hoe deze mannen zich gedragen op het veld; alsof zij nog 18 zijn, al komen meerdere personen hier gauw op terug als blijkt dat de conditie nog niet op peil is. Gelukkig zijn de teams allemaal uitgerust met 3 of meer wissels en wordt er lekker door gewisseld.

De wedstrijd op veld 2 tussen Davo en Go Ahead bleek een makkelijke partij voor Davo te worden. Vele kansen werden er gecreëerd en met een 4-0 verlies dropen de Go Ahead spelers het veld af.

 

 

De wedstrijd tussen UD-1 en FC RDC ging aardig gelijk op. Voor FC RDC deed vandaag een nieuwe speler mee die de keepers-handschoenen hanteerde en dit meer dan naar behoren deed. Met een magere overwinning verliet FC RDC het veld.

 

 

De tweede ronde diende zich aan en het waren Colmschate en Schalkhaar die tegen elkaar moesten strijden. Dit was een eenzijdige wedstrijd. Schalkhaar kwam er niet aan te pas. Met 5-0 toonde Colmschate zich oppermachtig.

 

 

Ook UD-2 en FC Zandweerd strijden tegen elkaar. Deze wedstrijd gaat aardig gelijk op. De kansen gaan over en weer en met een uitslag van 1-1 kunnen beide partijen tevreden zijn.

De avond laat zich vallen en met de volle maan in het zicht blijft het heerlijk weer om lekker te voetballen. Er worden nog 2 wedstrijden door elk team gespeeld. Wat resulteerde dat Colmschate om de eerste plek mag strijden tegen Davo.

FC RDC moest nog een keer aan de bak, ze waren al onderweg naar de douche, de pijp was leeg maar moesten zich toch nog klaar maken voor de strijd om de 3e plek. UD-2 had een makkie aan deze mannen, die moe gestreden waren. Met een makkelijke overwinning van 4-0 stuurden de spelers van UD-2 de mannen van RDC de douche in.

 

Colmschate dacht vanavond wel te gaan winnen maar ze werden afgetroefd door Davo. Met een discutabele penalty werd de wedstrijd beslist. Met een uitslag van 3-2 is Davo de winnaar van deze avond.

 

 

Het speelschema tot het eind van dit jaar is: 27 september UD, 11 oktober Colmschate, 1 november FC RDC, 15 november Go Ahead.

Mocht je het leuk vinden om met een team van FC RDC mee te spelen en ben je ouder dan 35 jaar, stuur dan een e-mail naar 7tegen7@fcrdc.nl. Kijk voor meer informatie ook op http://7x7deventer.nl of volg het 7 tegen 7 voetbal via Facebook en Twitter.

Veel voetballers stoppen met voetbal omdat ze niet meer iedere zaterdag en zondag actief willen zijn. Daarnaast is het spelen tegen (te) jonge tegenstanders ook een belangrijke reden om de schoenen aan de wilgen hangen. Om dit te voorkomen bieden FC RDC, Sallandia, Kon. UD en Sportclub Deventer in samenwerking met het Deventer Sportbedrijf de mogelijkheid om deel te nemen aan het 7×7 35/45+ voetbal. Hierbij staat niet het presteren centraal, maar wel op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten.