Pittige les voor FC RDC

Zaterdagmiddag speelde FC RDC thuis tegen derde klasse vv Dieren. De koploper in de bekerpoule won in Deventer met 1-7.

Op een heerlijke nazomermiddag op Sportpark Borgele kwam vv Dieren op bezoek. De derdeklasser heeft flink geïnvesteerd om promotie te gaan realiseren dit seizoen, iets wat ook terug te zien was in hun spel. Vanaf de meet af aan werd de thuisploeg onder druk gezet en na 6 minuten spelen moest doelman Voortman al gestrekt naar de hoek om een schot onschadelijk te maken.

De gasten waren direct beter, toch loerde de ploeg van trainer Ensing op de spaarzame kansjes die vanuit de omschakeling te behalen vielen. Maar dan moet er van achteruit wel degelijker gewerkt worden in de opbouw en niet zoals na ruim een kwartier spelen. De hoge druk van de gasten zorgde voor onrust en een fout welke rigoureus werd afgestraft met een doffe dreun in de uiterste hoek.

Aangeslagen oogde FC RDC niet, want de eerste tegenaanval zou welhaast de gelijkmaker opleveren. Even golfde het spel over en weer en moest de FC RDC sluitpost weer de hoek in. In de 19e minuut nogmaals een moment van onoplettendheid als middenvelder Jeray Galanggadjir zich laat verrassen en vv Dieren met veel  lopende mensen de Deventer defensie open splijt en koelbloedig de stand op 0-2 zet. Diezelfde Galanggadjir schoot aansluitend een vrije trap rakelings langs het kruis en Jorrit Draaijer testte de Dierense doelman in de korte hoek.

Fel en fanatiek was FC RDC in die fase vanaf de 0-2, tot aan het half uur. Want toen legde vv Dieren de mooiste aanval van de middag op de kunststof grasmat. Met veel beweging en één keer raken werd de stand op 0-3 gezet waar beide ploegen ook mee gingen rusten. Na de thee toonde FC RDC tactisch iets beter te zijn opgewassen tegen het spel van de gasten uit Dieren, echter kwam het zelf daarmee niet meer echt aan aanvallen toe. Na een klein uurtje voetbal was het duel definitief beslist na weer een vloeiend lopende aanval van de derde klasser die de 0-4 op het bord parkeerden.

Pas na 62 minuten kwam FC RDC weer in het vijandelijk doelgebied met een goed doorzettende Durk Sinnema die het zijnet trof. Enkele minuten later werd een voorzet van Jeray Galanggadjir van de lijn gehaald en na 66 minuten spelen werd de dappere ploeg van Jacob Ensing toch een beetje beloond. De aanval die aanvoerder Sinnema inzette, liep soepeltjes via Martin Kok die spits Luuk Helms alleen voor de keeper zette. Helms poort de doelman voor de 1-4.

Die treffer werkte als een rode lap voor vv Dieren dat flink aanzette met enkele frisse krachten er bij. De 1-5 viel al snel en daarmee oogde het duel over voor beide ploegen, met toch nog 20 minuten op de klok. Als tien minuten voor tijd FC RDC brutaal voor het doel opdook via een knappe steekpass van Martin Kok op Luuk Helms die een attente doelman op zijn weg vond. Vanuit de tegenstoot was het aan de andere kant juist wel raak, een simpele les ook in effectiviteit voor de Deventenaren met die 1-6. Als FC RDC vlak voor tijd rekent op een buitenspel fluitje van de scheidsrechter gaat vv Dieren attent door, maakt het dankbaar gebruik van de geboden ruimte en lobt de uiteindelijke 1-7 achter de Deventer doelman.

Afgelopen dinsdag in een oefenduel tegen IJsselstreek werden fouten niet direct afgestraft, FC RDC won toen met 3-2 van de ‘buurman’. Nu tegen de titelkandidaat in de 3e klasse werden zaken simpel blootgelegd: “Het slordige spel moet er uit, het zoeken naar automatismen kost tijd en dan is dit wel een pittige les tussendoor. Zolang het een les is, dan is het goed, we moeten hier wel van leren”, aldus oefenmeester Jacob Ensing van FC RDC.

Zijn team kon de kater al snel doen vergeten met een BBQ direct na afloop. De volledige selectie van de zaterdagclub, het eerste en tweede gezamenlijk, genoot van een gezellig samenzijn met veel vertier. De voorbereiding zit er op, zaterdag kan het seizoen starten voor FC RDC.

Fotoalbum BART RIKSTEN
Auteur ERIK VAN LUTTIKHUIZEN

FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten
FC RDC vs. vv DIeren Foto: Bart Riksten