Goede start JO13-1

 

Zaterdag 21 september, Warnsvelds boys JO13-1  –  FC RDC JO13-1  uitslag  2-7

We moesten al vroeg uit de veren omdat we om 8.00 uur aanwezig moesten zijn in Warnsveld voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Enhao heeft zich helaas vanwege ziekte afgemeld voor de wedstrijd, maar met genoeg strijdlustigen waaronder een twijfeltje vanwege een blessure zijn we afgereisd.

In de bekerwedstrijden zijn we klaar, gedeelde 1e plek,  echter heeft Diepenveen net een beter doelsaldo.  Het waren mooie wedstrijden om te zien waar onze jongens staan en goed voor verbeterpunten. Daar waar het in de trainingen soms ontbrak aan spirit en het geloven in elkaar,  hebben we kunnen zien waar de afgelopen weken aan gewerkt moest worden: een team neerzetten, geloven in elkaar en het elkaar gunnen. Je bent allemaal belangrijk en hebt elkaar nodig om te kunnen scoren. Met deze opdracht gingen de jongens vandaag het veld op en het is mooi om te zien dat ze op deze wijze de wedstrijd aanvangen met een jel die wel indruk maakt.

Het is vroeg maar zeker geen straf; in het heerlijke nazomerse zonnetje zijn we getuige geweest van goed samenspel met uitgevoerde opdrachten en mooie doelpunten.

In de 2e minuut werden we al beloond met een assist van Wasim -die vandaag een zeer belangrijke rol speelde op het middenveld-  op Lukas die aan de linkerkant weggestuurd wordt, vervolgens weet hij zijn verdediger uit te kappen en gaat alleen op de keeper af. De keeper komt uit en Lukas schiet de bal onder het been van de keeper door, de bal heeft net niet genoeg vaart meer om het doel te bereiken. Kees die goed mee is gelopen weet de bal dan de laatste zet te geven en het eerste doelpunt van de competitie komt op de naam van Kees te staan.

Het spel wordt voortgezet, Warnsveld is overdondert door het snelle spel van RDC. Ze domineren op het midden veld en bij het volgende balbezit van Wasim vindt het bovenstaande nogmaals plaats alleen weet Lukas het nu zelf af te maken. In de 4e minuut van de wedstrijd staat de 0-2 al op het scorebord weergegeven op het hoofdveld. Warnsveld is wakker geschud!

Warnsveld probeert het wel, maar onze jongens staan goed opgesteld en weten elk duel op dat moment te winnen. Ze gaan ervoor.

                          

De druk voor de goal van Warnsveld blijft hoog. Willmar neemt de corner, draait de bal er weer goed in, net te ver voorlangs maar Jorrit kan zijn hoofd er nog tegenaan werken. De bal gaat over. Warnsveld neemt het even over, maar de verdedigers Mert, Jordi en Emre komen goed voor de man en weten zo onder de druk weg te voetballen.

Wasim die vandaag toch wel de kwelgeest voor Warnsveld was, neemt de bal aan, draait en kapt en zet zijn tegenstander op het verkeerde been. Hij wordt zodanig vastgehouden dat hij niet echt uit kan breken. De scheidsrechter ziet het anders en fluit niet. Wasim daar en tegen blijft zich aan de bal vastbijten en zet voort. Het schot wat hij nog weet uit te voeren wordt door het draaien tijdens het hang en trekwerk van richting verandert en gaat net voorlangs.

 

 

De eerste 15 minuten waren een lust om naar te kijken. Warnsveld zet aan en ontkomt aan de neergezette achterhoede. Jordi die 3 aanvallers om zich heen heeft kan de bal niet afspelen. RDC heeft het even moeilijk achterin er wordt niet met elkaar gecommuniceerd en Warnsveld profiteert van de gemaakte foutjes. De spits staat vrij en heeft de bal voor het intikken 1-2.

RDC moedigen elkaar aan en zetten het goede spel voort.  Miguel speelt Wasim de bal weer aan en hij wordt omver gelopen, wederom vindt de scheids geen reden om te fluiten. Even is RDC afgeleid en Warnsveld neemt het over. Mert die vandaag goed in de wedstrijd zit en zijn mannen van de linie zetten de buitenspelval open, er wordt voor geroepen en gevlagd maar de scheids ziet het niet. Max komt goed uit en de bal wordt over geschoten.

Jordi neemt de doeltrap. Met overmacht schiet hij de bal over de middenlijn en Julian komt goed voor zijn man en gaat ervan door. De bal komt voor, een schot van Lukas en via een block wordt het een corner. De corner door Lukas zelf genomen komt hoog voor maar Warnsveld weet zich tussen de lange mannen van RDC goed te weren en nemen het over. Jorrit die een prachtige tackel op de bal maakt weet de bal weer in de juiste richting te krijgen. Hij dendert door de verdediging heen schiet op goal. De keeper weet de bal niet klemvast te houden en de verdediger van Warnsveld schiet te bal weg. Wasim die de bal ziet komen, aan zijn houding kan je al zien wat hij van plan is, aannemen, neerleggen en met een prachtig schot over alles en iedereen heen schiet. De 1-3 zit erin.

De laatste 5 minuten van de eerste helft gaan van start. Warnsveld zet nog eens aan en weten ver te komen. Max moet weer uitkomen en de bal wordt over hem heen geschoten. Mert die goed mee gelopen is staat bij de eerste paal goed opgesteld en weet de bal uit het doel te werken. Echter is niet iedereen mee terug gelopen om te helpen en weet Warnsveld er in de rebound  2-3 van te maken.

De laatste minuut breekt aan. Emre geeft de assist op Lukas, hij weet de bal goed voor te geven maar er was niemand meegelopen. Warnsveld maakt er wel een corner van. Lukas die de corner neemt, Wasim krijgt een schietkans, in de rebound schiet Kees de bal naast.  Alec die de eerste helft wat onzichtbaar was bedient Jorrit vanaf het middenveld, Lukas krijgt hierdoor nog een schietkans maar weer wordt deze goed geblockt door Warnsveld en wordt de bal echter weggeschoten in de voeten van Alec. Hij krijgt een uitgesproken kans zoals hij dit graag wil om te schieten, maar de keeper belemmert dat het na 30 minuten 2-4 wordt. De scheidsrechter fluit en is het tijd voor ranja. De dextro (doping van Suzanne volgens de jongens) wordt weer voor de dag gehaald. Ard en Jesse bereiden de jongens voor op de 2e helft.

Na 15 minuten en een bak koffie maken we ons op voor de tweede helft.

Direct na het startsignaal zit RDC er bovenop. Alec en Riangelo die de eerste helft wat minder op de voorgrond stonden maken hun talenten waar. Een goede assist wordt door Alec gegeven en Wasim loopt zich vrij, hij is meteen gevaarlijk en Warnsveld heeft nu 3 man op hem gezet. Daardoor krijgt Kees alle ruimte maar loopt zich vast met de bal doordat hij net te lang wacht met de bal voor te geven. Warnsveld neemt het over, al is dit van korte duur. Jorrit komt weer inzetten met een fraaie sliding op de bal. Het spel zet zich voort op de helft van Warnsveld. Via Alec en Wasim bereikt de bal Emre, die als een stoomlocomotief op gang komt. Hij dendert door en schiet, de keeper heeft hem, maar niet vast. In de rebound schiet Emre de bal over.

De corner wordt genomen door Willmar die er meteen nog 1 mag nemen, aangezien Warnsveld de bal over de achterlijn werkt. Ook levert deze corner helaas geen doelpunt op en probeert Warnsveld eruit te komen. Maar RDC legt de druk zo hoog op het veld van de tegenstander dat ze niet meer de vrije man kunnen bereiken. Wasim krijgt deze keer wel de vrije trap mee nadat hij weer eens werd vastgehouden. Riangelo eist de bal op en na een fraai afstand schot weet de keeper van Warnsveld de bal eruit te houden.

Het is RDC die domineert en het spel maakt. Emre die met Alec op het middenveld combineert, Alec die kapt en draait en met een strakke poeier de bal van net buiten de 16 het doel weet in te brengen mag de 2-4 op zijn naam schrijven in de 10e minuut van de tweede helft.

Het spel blijft zich af spelen op de helft van Warnsveld. Riangelo komt nu wat vaker oprukken van achteren uit en met zijn snelheid wordt hij dan ook meteen gevaarlijk. Er wordt goed opgebouwd, gecommuniceerd en er volgen vele kansen. Er volgen wat corners elkaar op zonder resultaat.

Warnsveld heeft het zwaar en komen niet veel meer aan de bal. De duels worden goed aangegaan en voor de man komen wordt meerdere malen beloond voor RDC.  Dan is het Jorrit die de bal weer goed onderschept en de vrije ruimte krijgt om door te lopen. Hij weet de stand op 2-5 te brengen.

Riangelo wil ook graag nog even voorin spelen en weet te ruilen met Jorrit van positie. Jorrit heeft laten zien dat hij voorin erg gevaarlijk kan zijn en zijn duels leveren vaak resultaat op.  Alec gaat het duel goed aan en wint, hij stuurt Lukas weg met een mooie steekpass en op zijn beurt bedient hij Riangelo die op een haar na de goal mist.

Weer weet Warnsveld de bal niet in het spel te brengen. Nu is het Julian die goed voor zijn man weet te komen en is Warnsveld de bal alweer kwijt. Miguel zorgt dat Wasim de bal mee kan nemen hij geeft de bal goed voor de goal maar helaas staat daar niemand die de bal binnen kan tikken. Jordi moet even aan de bak en weet tot 2x toe goed te verdedigen. Alec neemt het over, met een pass op Wasim die vervolgens een prachtige assist aan Riangelo geeft en de 2-6 ligt erin.

Uit het niets weet dan tcch een aanvaller van Warnsveld door te breken, Mert die net te laat start met een sprint kan niet voorkomen dat de speler alleen op Max af gaat. Max verdedigt zijn doel goed. De bal komt stil te liggen onder een gestrekt been van Max die in een split op de grond ligt. Hij staat snel op en het spel kan snel voortgezet worden. Hij schiet de bal ver uit en Lukas neemt de bal fantastisch aan waardoor hij in de loop de bal mee kan nemen, alleen op de keeper af gaat en het deze keer wel weet af te maken. De eindstand is bereikt en met 2-7 moet Warnsveld zich de meerdere erkennen in FC RDC.

Moe en zeer voldaan even met elkaar de wedstrijd nabespreken. Een knappe prestatie op dit voor ons vroege tijdstip en een mooie start van de competitie.