Bekercompetitie juniorenteams

Voordat de reguliere competitie van start gaat kunnen er ook teams meedoen aan de bekercompetitie.
Deze bekerronde wordt eigenlijk om 2 redenen gespeeld:

1. Het is een mooie periode om te kijken of het niveau/klasse bij de spelersgroep past.
2. De teams kunnen zich plaatsen voor de knock-out fase van de KNVB Beker.

1.
Na de 1e bekerronde start de gewone competitie.
Aan de hand van prestaties in de bekerpoule wordt ook de klasse indeling voor deze competitie bepaald.
Eindig je bovenaan in de bekerpoule en worden de wedstrijden met veel doelpunten verschil gewonnen, dan kan het zijn dat het team in de competitie een klasse hoger wordt ingedeeld door de KNVB.
Eindig je onderaan in de bekerpoule en worden de wedstrijden met veel tegendoelpunten verloren,dan kan het zijn dat het team in de competitie een klasse lager wordt ingedeeld door de KNVB.
2.
De nummer 1 van de poule plaatst zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Vanaf deze ronde geldt dan het knock-out systeem. De wedstrijden worden ingedeeld n.a.v. een loting.
Alle wedstrijden, vanaf de knock-out ronde, die in een gelijk spel eindigen, worden beslist door het nemen van strafschoppen. Die worden gelijk genomen na de normale speeltijd in die leeftijdscategorie.
Er is dus geen verlenging. Zie ook “regels van het voetbalspel” van de KNVB.
Bij verlies stopt het bekertoernooi dus gelijk. Bij winst gaat het team door.
En zo verder… uiteindelijk tot het bereiken van een Regio Finale!

Binnen RDC zijn de junioren selectieteams vanaf JO11 ingedeeld in deze bekercompetitie. Er zijn wisselende resultaten neergezet. Soms werd er met kleine cijfers verschil de winst of het verlies gepakt. Maar er werd ook met grote cijfers gewonnen of verloren. Het niveau verschil was binnen de verschillende teams ook beduidend aanwezig.

Voor zover bekend is hebben de JO17-1 en het gecombineerde team FC RDC – Sportclub Deventer MO13-1 zich geplaatst voor de volgende ronde. We zullen u op de hoogte houden hoe dit verder gaat verlopen. De loting voor de volgende ronde moeten nog plaatsvinden.