FC RDC JO19-1 rekent af met Haarle 3 – 2

Zaterdag 21 september

Beginopstelling:
Goal: Guido Kelly (C)
Achter: Cas Rostang, Daniel Savelkoel, Robin Wiltink, Vincent Kappert
Midden: Kai van den Belt, Jonathan Manuhutu, Jesse Westerweel
Voor: Daan Klein Ovink, Pascal van der Moolen, Martijn Visarius

2e helft: Danny Alberts voor Cas Rostang; Mert Ozgören voor Pascal van der Moolen en Quinn van Beijnum voor Daan Klein Ovink

Na 12 trainingen en 3 beker/oefenwedstrijden begon de JO19 vandaag aan de 1e competitiewedstrijd tegen Haarle. Op voorhand altijd lastig omdat je weet dat dit fysieke ploegen zijn die veelal de lange bal hanteren. Zo ook in deze wedstrijd; met vrije trappen, corners, verre inworpen kwam de luchtmacht mee naar voren. Wij daarentegen willen bij balbezit opbouwen via de backs en onze 3 middenvelders. Niet te snel de lange bal maar combineren, korte passjes. Dus belangrijk dat je inspeelpass goed is met de juiste snelheid. Vervolgens moet het vervolg goed zijn, in de aanname en goed uitdraaien en de vervolgpass geven via bijvoorbeeld de zijkanten.
Maar het belangrijkste is hoe staat een team bij balverlies. In mijn beleving is dat het belangrijkste van het voetbalspelletje. Kun je het opbrengen om gedisciplineerd met de voorste, middelste en achterste linie bij elkaar te spelen dan geef je weinig ruimte weg waarin een tegenstander kan voetballen. Bovendien kun je elkaar op die manier beter helpen omdat je dicht bij elkaar staat.
Het was enorm warm vandaag, echt een slijtageslag, ik heb goede dingen gezien, met name bij balbezit dat we elke keer proberen via de combinatie naar voren te spelen. Natuurlijk gaat dat gepaard met fouten maar dat is alleen maar mooi want daar kan ik volgende week op terugkomen en zo bouw je iets op. 2e helft hebben we nog 10 minuten met 10 man gespeeld en Haarle bracht alles lang voor de goal. Dan is het overleven en als je dat als team kan opbrengen dan kan ik alleen maar een compliment aan deze ploeg geven.
Goeie goals van Jesse en Martijn maar de mooiste was van Kai, een echte Kai-goal, met links van buiten de zestien hoog tegen de touwen resulteerde in een 3-2 overwinning. Komende zaterdag zijn wij vrij en hopelijk sluit Rick Overvelde weer aan na een blessure. Daarnaast zijn er een aantal jongens met “pijntjes”, dus komt het wel goed uit zodat we met deze 15 jongens op 5 oktober klaar zijn voor de thuiswedstrijd tegen ABS JO19-1.

Rob Wesselink, trainer JO19