Wedstrijdverslag JO12-2 – zat 21 sept

Seizoen 2019/2020 is er het een en ander veranderd binnen de groep van de kampioenen van afgelopen seizoen.
Daar waar de J12 erbij is gekomen door de KNVB een aantal jaar terug,zijn ze hierin een M12 een beetje vergeten…
Hierdoor heeft FCRDC ervoor gekozen om een aantal dames samen te voegen met jongens zodat hierdoor ook een J12-1 samengesteld kon worden.Echter zijn hiervan 2 meiden ook ondertussen overgegaan naar een andere club.

Maar even terugkomend op de leuke groep meiden wat lekker samen het seizoen in gaat als J12-2:

Ze hadden allemaal weer veel zin en energie om weer in de voetbalschoenen te kruipen en een bal te trappen.
Alex is nu de trainer ,Jan is de leider en Megan vond het zo leuk tussen de meiden dat ze nog een seizoen aansluit super geregeld dus :-).
Na een aantal pittige trainingen en een oefenpartij tegen de J11 konden ze beginnen aan de eerste competitie wedstrijd die gepland stond op 21 september tegen Robur et Velocitas.
Na wat overleg tussen de ouders, gingen we netjes in konvooi om 8.45 uur richting Apeldoorn .
De dames hadden allemaal redelijk geslapen, ze waren toch wel een beetje zenuwachtig voor de eerste wedstrijd.

Aangezien de keepster ook verhuist is van team, is voor dit seizoen de keuze in overleg gemaakt dat Nikki en Emma om de wedstrijd gaan proberen het doel vrij te houden.Ook verwelkomen wij Stefanie die na een aantal keren meegetraind te hebben aansluit bij de dames!

Na een goed verzorgde warming up in het zonnetje konden we beginnen.
Daar waar Nikki vandaag op de goal begint, mogen Emma Bente en Micha het achterin gaan proberen.Jennie, Stefanie Roxanna en Nicole mogen het voorin en op het middenveld laten zien.Chan en Lynn mogen nog even toekijken vanaf de kant.Noa was helaas verhinderd vandaag.

De yell was weer leuk gevonden, “we scoren een miljoen en worden kampioen.”

De wedstrijd begon…je kon zien dat de meiden nog zoekende waren en moesten wennen dat ze tegen jongens moesten spelen. Wat voorzichtig werd er nog ingegaan in de duels en de ruimte zoeken was nog een dingetje.
Uit dit zoekende en rommelige gedrag kwam dan ook snel de 1-0 welke onhoudbaar was voor Nikki. Oké de dames zijn nu wakker.
Ondanks al het gezoek, word er steeds geprobeerd om van achteruit op te bouwen en kun je aan alles zien dat de meiden alles voetballend willen doen .
Nadat Roxanna en Stefanie proberen via de linkerkant door te breken verdienen ze een corner, na deze goed genomen te hebben grijpt Bente die van achteruit meegestuurd is haar kans en schiet zeer rustig de 1-1 binnen!!!
Dit geeft de meiden vertrouwen en zoeken ze steeds meer de combinatie met elkaar op, ze worden feller in duels en laten zich niet aan de kant zetten. Nicole en Jennie proberen het samen op rechts en laten zich niet zomaar van de bal zetten, Emma stofzuigt achterin en Nikki houdt veel ballen tegen en vanuit de keepersbal heeft ze soms verrassende lange ballen naar voren. Ook zie je dat ze steeds meer haar lichaam durft te gebruiken en deze in strijd gooit om de bal hoe dan ook uit de goal te houden.
Misha geeft alles om te zorgen dat er niemand langs haar komt en Bente weet precies wat de jongens van plan zijn en is ze elke keer een stapje te snel af.
Na de rust mogen Chan en Lynn het opnemen tegen de jongens.
Echter na het verplichte rustmomentje gaat het ineens heel hard en binnen 10 min staat het ineens 4-1.
Maar de dames proberen op te komen, combinaties te maken en blijven aanvallend ingesteld. Lynn krijgt een aantal kansen en ook Stefanie en Roxanna lopen vaak met de bal in de voeten langs de tegenstanders heen , dit allemaal onder aanmoedigen van de ouders die allemaal meegekomen zijn.
Achterin doen ze hun uiterste best om een paar goed voetballende jongens tegen te houden, het middenveld loopt zich het vuur uit de benen door zowel voor als achteruit wat te kunnen betekenen. Ook zie je dat ondanks de tegendoelpunten dat de meiden blijven gaan. Ze geven niet op en elke kans is er 1, elke tegenstander met de bal wordt zo goed mogelijk verdedigd en Nikki heeft door goed keeperswerk het team behouden van een grote tegenuitslag.
Helaas eindig deze dag met een 8-1 nederlaag, maar toch ben ik trots op de meiden.
Er is veel veranderd na afgelopen seizoen, de betere spelers zijn weggegaan waaronder een keepster, ze spelen nu (helaas) vaker tegen jongens…maar toch staan ze er, lol makend samen, klein glimlachje komt eraf als de ouders ondanks de nederlaag toch een applaus geven voor de inspanning die ze gegeven hebben en bovenal beleven ze tot de laatste minuut voetballen en gaven ze alles!
Ik denk dat deze dames nog voor de nodige verrassingen kunnen gaan zorgen dit seizoen, ze weten nu hoe het weer gaat en Alex en Megan hebben gezien waar aan gewerkt kan worden…want wees eerlijk de eerste wedstrijden is altijd even zoeken, gelukkig komen we ook een aantal meidenteams tegen in deze competitie…het komt wel goed schatjes zolang je maar geloofd in jezelf, want wij doen dat al!

Groetjes
Anke