Zaalteam 6 stijf bovenaan

Het zaalteam FC RDC 6 heeft een volledige ‘make-over’ ondergaan deze zomerstop. ‘Good-old’ doelman Erik van Luttikhuizen hing zijn ‘gympies’ aan de wilgen en maakte plaats voor Tom van de Berg. Die kwam, als goede vriend, mee met de gebroeders Brouwer.

Joost en Marc dus als verjonging, aangevuld met de oudgedienden Sven Seegers, Reinier Leenman en Eric van Wijngaarden. Erik van Luttikhuizen op de bank als coach met zijn zoon Phil weer terug van een slepende blessure. Voorin nog Jorrit Draaijer en de Columbiaanse spits Oscar Florez.

Een duidelijke verjongingsslag en kwaliteitsimpuls met gretige en bedreven zaalvoetballers. Het lijkt zich, zo in het begin van deze prille competitie, een uitstekende mix van jeugd en ervaring. Een leuke groep zowel in het veld als daar buiten.

De derde bekerronde is ondertussen al bereikt na twee ruime zeges. Davo werd met 3-12 terzijde gezet en ook Diepenveen kreeg geen grip op FC RDC dat met exact dezelfde cijfers de derde ronde behaalde.

Na twee wedstrijden staat FC RDC zaal 6 fier bovenaan met de volle buit uit beide gespeelde duels. Het doelsaldo brengt ze op die eerste plek, met 21 voor en 4 tegen ruim beter dan runner-up Andarinyo 5.

Aanstaande woensdag ontvangt de koploper Victoria Boys 1, de nummer vier op de ranglijst. Aanvang 20:00 uur in zaal Keizerslanden. Komt u ook eens kijken hoe één van de vele zaalteams van FC RDC het eigenlijk doet?