JO13-1 boekt weer een overwinning

Zaterdag 5 oktober, ABS JO13-1  –  FC RDC JO13-1  uitslag 2-4

Na een gezellig teamuitje gisterenavond waren de jongens weer fris en fruitig aanwezig op de velden bij ABS in Bathmen. We zullen de flatteuze en teleurstellende wedstrijd van de GAE maar gauw vergeten en hier laten zien waar wij toe in staat zijn.

 

In de eerste 10 minuten waren de eerste kansen voor een sterk aanvallend Bathmen. Jorrit die er goed bovenop zit in de verdediging maakt een juiste sliding op de bal, zodat de aanvaller niet door kan breken. De corner wordt genomen en het is wederom Jorrit die voorkomt dat er een schot kan volgen.

Het spel gaat hierna gelijk op, RDC is wakker geschut en er wordt veel over de zijlijnen gespeeld. Mert die vandaag lekker in het spel zit verdedigt goed mee en een goede pass volgt op Kees. Kees die met zijn snelheid “vergeet” de bal goed aan te nemen verliest hierdoor het duel, maar Mert die zijn plek als voorstopper steeds beter onder de knie krijgt weet de bal weer terug te veroveren.

 

Een goede assist volgt op Emre, die met snelheid en zijn flinke torso het fysieke duel weet te winnen brengt RDC op voorsprong na 10 minuten gespeeld te hebben 0-1. Onze geheime wapens; Wasim, Lukas en Riangelo die stonden te popelen om erin te mogen juichen hard mee als het doelpunt valt.

Nadat een handsbal van ABS over het hoofd gezien wordt door de scheidsrechter, wordt er uiteraard wel gefloten voor de handsbal van Jorrit die voorkomt dat de bal over hem heen gaat en de doorgebroken speler van ABS ervandoor kon gaan. De scheids is gelukkig mild en een vrije bal volgt. Het had ook anders kunnen zijn……

Vanuit deze vrije bal is ABS gevaarlijk en komen ze dichtbij de gelijkmaker. Gelukkig gaat de bal naast. Riangelo die inmiddels in het veld is gekomen omdat Enhao nog voorzichtig moet zijn met zijn blessure, neemt de doeltrap. Deze gaat ver over alles en iedereen heen en RDC weet buitenspel te ontwijken. Julian gaat een goed duel aan en weet er een corner uit te halen. De corner wordt door hem zelf genomen, Jordi kopt hem over.

Doordat RDC druk blijft houden voor de doeltrap kan de keeper de bal niet goed kwijt en wordt de opbouw flink verstoort. Emre weet de bal te veroveren en ongenaakbaar schiet hij na 15 minuten spelen de 0-2 binnen. Wasim en Lukas komen erin. Hierdoor wordt de druk op de helft van ABS nog groter. Wederom een corner voor RDC omdat de keeper de bal over de achterlijn werkt na een schot van Wasim. Julian brengt de bal weer voor de goal, maar deze keer heeft de keeper hem klembeet.

Snel zet hij het spel voort en doordat de omschakeling bij RDC wat traag verloopt kan ABS uitbreken. Miguel zet aan maar wordt er door de aanvaller uitgelopen. Max weet te voorkomen dat de bal achter hem in het net verdwijnt en er volgt een corner. Iedereen zet alle zeilen bij en de bal wordt door Jordi weggewerkt en stuurt Alec weg. Er is wat meer ruimte gekomen op het middenveld waar de aansluiting volgt door Wasim. Helaas wordt de aanval afgefloten voor buitenspel van Julian.

Het spel wordt snel voortgezet door ABS en een uitbraak volgt als Wasim  zijn man op het middenveld laat lopen. Mert loopt nog mee maar het is Max die goed uit zijn goal komt en hij leert goed…. schreeuwt “LOS” en de opbouw voor RDC kan weer beginnen. Emre die gewisseld is met Jorrit staat in de verdediging maar kan de bal aan niemand afspelen. Riangelo die uiteindelijk te hulp schiet komt met een gestrekt been in en er volgt een penalty. Max gaat de juiste hoek in en heeft de bal bijna….1-2.

         

Direct vanaf de middenlijn wordt er door RDC revanche genomen. Wasim neemt de aftrap en de bal gaat via Wilmar -die vandaag weer veel loopwerk heeft verricht- naar Emre. Hij dendert weer door op snelheid en kracht. Wasim loopt goed mee en krijgt de bal voor het intikken van Emre. De revancherende goal zorgt voor 1-3. ABS is de weg kwijt, even leek het erop dat ze de aansluiting hadden gevonden.

De volgende kans dient zich alweer aan voor RDC. Lukas wordt vrij gelaten door zijn verdediger en weet nog 2 spelers op het verkeerde been te zetten. Hij kapt en draait, maar het schot wat overblijft is te slap en de keeper weet het vlak voor rust bij de 1-3 te houden.

Tijdens de rust is de donder toespraak van de trainer van ABS goed te horen in de kleedkamers. Ard en Jesse daar en tegen hoeven alleen een paar opdrachten door te voeren en uiteraard de “doping” werd goed tot spelers genomen. Tevens werd er aangegeven dat de communicatie en het coachen van elkaar in het veld erg goed verliep. Ze mogen wat meer opbouwend spelen en rust nemen aan de bal.

Max kreeg de pet van RDC mee omdat we tegen de zon in moeten spelen. Met zelfvertrouwen betraden de jongens van RDC het veld. ABS daar en tegen hebben heel wat goed te maken en zijn daar vastberaden mee het veld op gegaan. De trainer heeft de boel omgegooid en de donderspeech heeft goed geholpen. De eerste kans direct na het fluitsignaal was voor ABS. Omdat het spel over en weer ging, waren de spelers van RDC even zoekende naar de mannetjes die ze moesten dekken. Dit pakte voor ABS goed uit, er werden er een aantal vrij gelaten en er ontstond een uitgesproken kans voor ABS. Maar Max verdedigde zijn doel goed en dat geeft het team weer zelfvertrouwen.

De uittrap verloopt niet geheel volgens wens en de bal komt weer bij ABS terecht. Emre helpt mee met verdedigen maar verzuimt de bal af te spelen en blijft pingelen met de bal waardoor er een fysiek duel ontstaat en er wordt gefloten in het nadeel van RDC. Even zijn we verdedigend de weg kwijt. Daar profiteert ABS van en de 2-3 wordt prachtig uitgespeeld.

 

Het spel verloopt erg moeizaam, er worden alleen nog lange ballen naar voren gespeeld –gebeurd alleen maar uit paniek- de lange ballen komen niet aan of gaan over de zijlijn. Zonde van het mooie en goede spel uit de eerste helft. RDC moet flink aanpoten willen ze hier als de winnende partij van het veld gaan.

 

 

Jorrit moet een overtreding begaan, de vrije bal van ABS komt niet aan bij de vrije man omdat Enhao zijn hoofd tegen de bal zet en een nieuwe aanval kan opgezet worden. Emre voert de druk op en loopt wederom door alles en iedereen heen. Er is niemand die hem aan durft te pakken. Een sterk schot volgt maar helaas gaat de bal over.

Dan komt Enhao weer oplopen van achterenuit. Een combinatie op het middenveld met Miguel zorgt ervoor dat Enhao door kan lopen en Wasim de assist kan geven. Wasim speelt zijn verdediger weg en de keeper heeft het nakijken; Wasim heeft de 2-4 op zijn naam staan.

Weer komt stoomtrein op gang en is het Enhao die van achteren uit de bal weer meeneemt, zijn mannetje uitkapt en de assist op Wasim geeft, een schot volgt en de keeper gaat de juiste hoek in, in de rebound lukt het Enhao niet om de bal binnen te krijgen omdat de keeper toch nog nét de bal van de doellijn weet te halen. En zoals in de wedstrijd van GAE tegen jong AZ werd het in de laatste 10 minuten toch nog een wedstrijd.

Het spel verloopt weer net als in de eerste 10 minuten over en weer en worden er weer duels aangegaan. Geen lange ballen maar het middenveld werd benut.  Alec die eigenlijk onzichtbaar goed was weet wederom zijn mannetje uit te kappen en op het verkeerde been te zetten. De aanval wordt weer ingezet. Julian die op de rechterkant vandaag lekker in zijn vel zit geeft voor. En het laatste schot van de wedstrijd wordt door Wasim naast het doel geschoten.

Met veel strijdlust hebben we weten te voorkomen na moeizaam verdedigend werk in de tweede helft dat ABS op gelijke hoogte weet te komen.

De jongens genieten in de kring van de complimenten van de trainers. Het spel wordt even snel geëvalueerd en dan is het tijd om te gaan douchen.

 

 

Met een mooie 4-2 overwinning genieten we nog even na op het terras van ABS in het zonnetje.