Teamuitje JO13-1 valt in de smaak

Vrijdagavond 4 oktober,

Ard en Suzanne hebben “hun” team en Jesse, afgelopen vrijdagavond mee uitgenomen. 18.00 uur werd er verzameld in de kantine van FC RDC.

Wachtende op de rest van het team weet Pepe de jongens te vermaken met één van zijn kaarttrucs.

 

 

 

Suzanne stond al druk in de keuken grote hoeveelheden patat en snacks te bakken. Om 18.10 uur konden ze aan tafel en als wolven werd er aangevallen op het eten. Er werd een boel gesproken, getierd en geklierd met elkaar en het is dan fijn om te zien dat er niet alleen op het veld een team staat, maar ook als groep heerlijk kunnen samen zijn.

Jesse;  die voor het eerst dit team traint, vraagt zich af en toe af waar hij in terecht is gekomen, maar ook hij heeft genoten deze avond van de deugd en ondeugd van deze jongens.

 

 

Binnen 20 minuten hebben de jongens zich verschanst aan; 5 kilo patat, 30 frikandellen en 15 hamburgers. Alle schalen waren schoon leeg! En waar ze het laten?……..

 

 

 

Voordat we verder zouden gaan moet er natuurlijk -hoe anders ook- gevoetbald worden.  Er was echter geen bal aanwezig, maar de dames 7×7 druppelen langzaamaan binnen voor een toernooi. Een bal werd gevraagd om te mogen gebruiken, maar daar staat natuurlijk wat tegen over. Als zij de goals neerzetten voor 2 velden dan kregen zij een bal.

En waar ze normaal bij de training een broertje dood aan hebben: er werden 4 grote goals versleept en neergezet. Je moet er iets voor over hebben toch? Er werd gepoot en de teams waren ingedeeld. Ook Ard moest eraan geloven.

Om 19.15 uur vertrokken we met de fiets naar de Adelaarshorst; voor de wedstrijd GAE – Jong AZ.

Waar wij hoopten een lekkere stevige pot voetbal te mogen gaan zien; werd het een flatteuze wedstrijd. De afgelopen 2 seizoenen leverde het GAE steeds een overwinning op tegen de Alkmaarse beloften, maar vanavond lukte het de zwak spelende thuisclub niet om de overwinning naar zich toe te slepen.

De eerste 15 minuten waren “onze” jongens nog goed betrokken bij de wedstrijd en bleven rustig op de stoelen zitten kijken. Er gebeurde toen nog wel wat op het veld. Er volgden wat kansen voor GAE, maar ook AZ kwam akelig dicht bij het doel van Verhulst.

In de 21e minuut werd er gescoord doordat Richard van der Venne de bal panklaar op het hoofd van Veldmate legt. Het stadion ontploft; of de jongens die ondertussen van alles aan het doen waren wat niet echt op kijken naar het voetballen leek dit doelpunt ook gezien hebben; het drukte de vreugde niet en er werd uitbundig meegevierd!

 

De wedstrijd verloopt gestaag verder. De jongens probeerden een selfie te bemachtigen van de wisselspelers die aan het warm lopen waren. Het is ze zelfs gelukt om op de foto te komen met één van de spelers van AZ.

Er werd nog heel wat gelachen en gejoeld op de tribune door het JO13 team van FC RDC. Ze waren het niet altijd eens met de beslissingen van de scheidsrechter en deden dan ook luid mee aan de joelende liederen van de supporters. Het vocabulaire werd bij sommigen aangevuld, er is nog heel wat gesnoept en gesnackt door de jongens. Na de gelijkmaker van AZ werd het in de laatste 10 minuten nog spannend ook. Het slotoffensief leverde nog een spannende laatste 10 minuten op die de teleurstellende wedstrijd wel ten goede kwam. Echter mocht het niet baten en bleef het steken op 1-1.

Alle jongens werden weer netjes thuis gebracht. Op de fiets werd er nog na gesproken over de wedstrijd en de conclusie was duidelijk;  wij gaan het zaterdag tegen ABS écht wel anders doen!

Het was een leuke en gezellige avond die we zeker over zullen doen!