Gelukkig FC RDC JO19-1 pakt punt

Zaterdag 5 oktober

Beginopstelling:
Goal: Guido Kelly (C)
Achter: Vincent Kappert, Quinn van Beynum, Robin Wiltink, Danny Alberts
Midden: Kai van den Belt, Jonathan Manuhutu, Daniel Savelkoel
Voor: Daan Klein Ovink, Pascal van der Moolen, Martijn Visarius

2e helft:
Jesse Westerweel voor Quinn van Beynum, Rick Overvelde voor Robin Wiltink en Cas Rostang voor Danny Alberts

Ik was enigszins verrast door de speelwijze van ABS JO19-1. Uitgangspunt bij ons was inzakken middenlijn, dus eerst verdedigend goed staan met als doel in ieder geval de nul te houden. Hun beide backs speelden vrij ver naar voren waardoor onze vleugelspitsen mee terug moesten verdedigen. Daarnaast speelde het centrum van ABS vrij ver uit elkaar wat moeilijk te verdedigen is door onze spits Pascal van der Moolen. In de rust hebben we het erover gehad hoe we dit in de 2e helft beter konden doen. Ook zat er veel beweging bij de buitenspelers van ABS die naar binnen trokken wanneer hun backs op kwamen. Ja dan moet je wel met je directe tegenstander meelopen en zo kregen wij in de 1e helft 2 doelpunten tegen, 0-2
Zelf waren wij bij balbezit slordig, ik vond het de slechtste helft vanaf de voorbereiding. We kregen geen grip, geen controle over de wedstrijd. Verkeerde aannames, inspeelpass niet juist, niet goed uitgedraaid staan, dat ging de hele 1e helft zo door. De score had voor ABS al hoger kunnen uitvallen, maar vanuit het niets scoorde Daniel Savelkoel vlak voor rust de aansluitingstreffer na gepruts van ABS, 1-2
In de rust hadden we afgesproken om wat meer druk op het centrale duo van ABS te zetten. Klinkt altijd leuk wanneer trainers dat roepen, echter willen ze nog wel eens vergeten dat er dan veel mensen over de bal heen spelen. Daar hadden wij het in de rust ook over gehad hoe dit te doen. Aanjager Kai van den Belt nam regelmatig het initiatief om dit te doen. Met Jesse kwam er meer voetbal in de ploeg, we hadden meer balbezit. Echter was het ABS dat door wederom een persoonlijke fout op een 1-3 voorsprong kwam. Daarna gebeurde er van alles; gele kaarten, 2 benutte strafschoppen van Kai en een hele goed goal van Martijn Visarius, 4-3
Wat heel mooi van deze ploeg is, los van wat er deze wedstrijd fout ging, is de strijdlust van deze jongens. Na de wedstrijd veel complimenten hiervoor gekregen. Dat was helaas niet genoeg voor de overwinning. Vlak voor tijd wederom balverlies na een te snel genomen vrij trap van ons waardoor de bal door ABS voor de goal werd gebracht. Deze werd heel goed afgewerkt waardoor de 4-4 einduitslag wel terecht is.
De komende weken zal het accent zeker komen te liggen wat beter te doen bij balbezit. Aanstaande zaterdag spelen wij de uitwedstrijd tegen SV Raalte JO19-1.

Rob Wesselink, trainer JO19-1