Uitslagen Jeugdcompetitie 5 oktober

Zaterdag 5 oktober,

Wanneer je om 9.30 uur aankomt op de velden bij RDC dan is er al een heel programma achter de rug. Het was lekker weer om in te voetballen, de dauw op het gras en het najaarszonnetje die zijn best doet om wat warmte af te geven. Terwijl we genieten van dit zonnetje valt op dat er erg veel ouders op het veld te vinden zijn.

De afspraak is dat de trainer en de leider bij het team op het veld staan en de ouders achter de hekken kunnen genieten van de wedstrijd. De trainer en leider kunnen zich zo beter focussen op de wedstrijd, de wissels en de spelers op het veld. Ze houden de spelers ook beter bij de les tijdens de time-outs en lopen de kinderen niet weg bij de besprekingen voor het hele team. Hopelijk kan iedereen zich hierin vinden en zien we het volgende week graag anders op het veld.

Zoals al gezegd; is er om 9.30 uur al een heel programma afgewerkt; de mini`s hebben een lekkere fanatieke training achter de rug. De trainers en stagiaires houden de kinderen actief bezig en er worden de eerste basistechnieken van het voetballen aangeleerd. Fijn om te zien dat er zo genoten wordt op en om het veld van deze groep fantastische kinderen met hun trainers.

Bij de JO8,9,10 is er ook gevoetbald maar zoals vorige week benoemd is worden hier geen standen van bij gehouden. Uiteraard werd er gestreden om de doelpunten. Het plezier staat bovenaan en als er dan af en toe gewonnen wordt is dat erg fijn en leuk natuurlijk.

De JO11 speelden thuis een wedstrijd tegen Rohda Raalte. Het werd een eenzijdige wedstrijd met veel doelpunten. Met 24-2 ging Rohda toch nog met een lach van het veld. Ze hebben allemaal hun best gedaan en dat je dan zo moet verliezen is nooit leuk. Met de penalty`s werd er gelukkig wel gescoord.

 

 

De JO12-1 speelden thuis tegen CSV Apeldoorn. Na een moeizame start in de beker en de eerste competitiewedstrijd lijkt het team zich herpakt te hebben. Het vertrouwen komt terug en werd er met 7-0 gewonnen.

 

De JO12-2 is een meidenteam dat speelt in de jongenscompetitie. Er wordt elke week lekker getraind en het is een gezellige groep meiden met elkaar. Vandaag kwamen ze er uit in Apeldoorn niet aan te pas. Met 6-1 werd er verloren van ZVV`56.

 

De JO13-1 moesten naar Bathmen die als een geduchte tegenstander werd gezien. In de eerste helft kwam Bathmen er bijna niet aan te pas, al begonnen ze erg sterk.  De tweede helft moest RDC alle zeilen bijzetten om de voorsprong niet alsnog uit handen te geven. De 3 punten zijn verdiend voor RDC, na een uitslag van 2-4 mee naar huis genomen.

 

Bij de JO13-2 is de knop omgegaan. Daar waar ze 2 wedstrijden verloren hebben, is er vandaag wat meer vertrouwen in elkaar gekomen en stond er nu een team vergeleken met de andere wedstrijden. Hopelijk kan dit zich voortzetten in dezelfde mooie resultaten als vandaag. Met 7-3 werd er gewonnen.

De JO15-1 speelden thuis tegen Colmschate. Het harde werken op de trainingen werd vandaag helaas niet beloond met winst. Ze moesten de meerdere erkennen in een goed draaiend Colmschate. Bij 0-2 klonk het eindsignaal.

De JO15-2 hebben vandaag in Schalkhaar met grote cijfers gewonnen. Er werd met maar liefst 8-0 gewonnen en de 3 punten werden met grote blijdschap mee naar huis genomen.

De JO17-1 hebben vanaf de aftrap in hoog tempo overheerst. Met een overwicht werden de 90 minuten uitgespeeld en staat het team van Mo fier bovenaan. Er werd met 6-1 afgerekend met Columbia.

De jongens van de JO17-2 hebben de euforie van vorige week doorgezet naar vandaag. Bij Rohda Raalte was er met vlagen een flitsend spel te zien en regende de kansen zich aaneen. Met 0-9 werden de verdiende 3 punten dan ook in ontvangst genomen.

Bij de JO19 was het mooi te zien hoe de jongens karakter tonen en de wedstrijd weten te kantelen. In het verloop van de wedstrijd werden de goals min of meer weggegeven. Er werden wat onnodige persoonlijke fouten gemaakt maar gooiden na een achterstand van 1-3 de schroom van zich af. Bij de stand van 4-3 en 9 man op het veld van RDC door persoonlijke fouten en tijdstraffen weet ABS dan toch nog de 4-4 te scoren. Het is jammer maar een goede ontwikkeling is zeer zeker zichtbaar.

De gecombineerde meiden teams van FC RDC en Sportclub Deventer hebben ook weer gevoetbald;

De MO13-1 moesten naar Wageningen. Helaas waren de meiden van SKV een maatje te groot. Daar waar onze meiden nog zoekende zijn naar de posities in het veld, gaf SKV af dat het bij hun wel draaide. Met een verlies van 0-3 vertrokken de meiden weer huiswaarts.

De MO13-2 waren vrij vandaag

De MO15-1 hebben de meiden van Victoria Boys voetballes gegeven. De bal ging soepel rond en trof 4 maal het doel van de meiden uit Apeldoorn. Met goed verdedigend werk hebben de meiden van FC RDC-Sportclub hun eigen doel schoon gehouden.

De MO15-2 daarentegen hebben de meerder moeten erkennen in de meiden van Helios. Met 3-0 verlies werden de velden van Helios verlaten.

MO17 moest naar Gorssel. Daar waar het ene team met punten terug naar huis keert, moet het andere team de punten laten liggen. Ook voor de MO17 was het deze dag geen feest. Met 5-1 werden ze weggespeeld.

De MO19 speelden op het veld bij RDC een wat timide wedstrijd zonder echte hoogtepunten. Toch werden de 3 punten in de pocket gedaan door met 5-1 Helios af te troeven.