Heren 7×7

Vrijdagavond 11 oktober,

Na een mooie voetbalweek waarin de Leeuwinnen de maximale score weten te behalen in de EK-kwalificatieduels. De mannen van het Nederlands elftal na een zwaarbevochten zege op Noord Ierland, moeten de mannen van FC RDC 7×7 vandaag weer aan de bak om de eer hoog te houden.

In de loop van de avond begon het wat onstuimiger te worden; de wind kwam opzetten en het blad van de bomen waaide over het veld heen. Maar gelukkig is het wel droog gebleven. Des al niet te min werd er lekker gevoetbald op het veld. Al was het voor een  handje vol aan toeschouwers best wel koud.

De eerste wedstrijd op veld 2 werd bevochten door Schalkhaar tegen UD-2. De wedstijd kwam wat gestaag op gang maar UD-2 had geen genade met de tegenstander en met een ruime overwinning werd het veld verlaten. Na deze overwinning was er medische assistentie nodig voor een speler van UD. Hij werd uiteindelijk afgevoerd met de ambulance en we hopen dat het goed met hem gaat.

 

 

Op veld 2 werd er gestreden tussen Davo en Zandweerd. Het werd een eenzijdige wedstrijd en wat Davo ook deed ze kwamen niet door de verdediging van Zandweerd heen. Er werd direct geschakeld door Zandweerd en elke kans die zij kregen werd beloond. Met 4-0 werd Davo opzij gezet.

 

 

 

Na 2 minuten pauze worden de volgende wedstrijden alweer gestart. Als je geluk hebt kun je 18 minuten op adem komen, maar soms komt het voor dat je direct door moet met de volgende wedstrijd. Bij UD-1 waren er vanavond nog afmeldingen binnengekomen zodat een aantal van UD-2 eraan moesten geloven, er werd vanavond heel wat gerouleerd binnen de 2 teams. Ondanks het incident bij de clubgenoot bleven de spelers bij de les.

De eerste fase van de wedstrijd speelde het spel zich op de helft van UD-1 af. Na een snelle goal van Colmschate herpakten de mannen zich van UD-1. Het werd een wedstrijd en Colmschate moest flink aan de bak om de voorsprong niet uit handen te geven. Na 18 minuten heeft Colmschate toch de winst naar zich toe weten te trekken. 1-2

 

Op het andere veld moest Schalkhaar er aan geloven omdat ze direct door moesten. Het was een flatteuze wedstrijd tegen dit wederom gevarieerde gezelschap van RDC. En zoals het Nederlands elftal zich pas echt liet zien in de laatste 10 minuten, werd ook in deze partij de wedstrijd in de laatste minuten beslist. Met een magere 1-0 ging de winst naar RDC.

 

Na 4 rondes van 18 minuten werden de finales gespeeld. Colmschate nam het op tegen UD2 voor de eerste plek en FC RDC streed tegen Zandweerd om de eer van vorig seizoen enigszins hoog te houden.  RDC heeft met grote overmacht gewonnen 4-2 en hiermee zijn ze 3e geworden van de avond. Deze avond werd gewonnen door het team van Colmschate die nu al 2 toernooien hebben gewonnen. Met een spannende eindstrijd werd de wedstrijd beslist door Colmschate 3-2.