JO13-1 wint “vies” door effectief voetbal

Zaterdag 12 oktober, FC RDC JO13-1 – Sallandia JO13-1 uitslag 4-3

Geheel tegen de weersvoorspellingen in werd het een regenachtige dag. Dit zorgde er dan ook voor dat de supporters van beide teams zich verzamelden op en rond de tribune.

Voor velen zou dit een beladen wedstrijd worden aangezien er meerdere spelers van ons tegen hun vrienden moesten spelen en hoe dan ook zich uiteraard willen bewijzen. Dit zou betekenen dat we een mooie pot voetbal te zien zouden krijgen.

 

 

 

Voor die mooie pot voetbal werden we dan ook de eerste 10 minuten van de wedstrijd beloond. Daarna werd de wedstrijd mede bepaald door een akkefietje op de tribune, doordat een ouder zich niet wist te gedragen zoals wij dat graag bij FC RDC willen zien. Dit drukte in de rest van de wedstrijd een enorme stempel op het spel van de spelers van in ieder geval RDC.

Zoals gezegd; de eerste 10 minuten werd er met goed spel de druk hoog gelegd. Het was voornamelijk Sallandia die veel bal bezit had en de eerste kans was dan ook voor hun. Door goed combineerwerk van de aanvallers weten ze de verdediging uit te spelen. Mert zorgt ervoor dat de bal niet voorgegeven kan worden en werkt hem over de achterlijn heen.

De eerste corner van de wedstrijd levert meteen gevaar op doordat er een vrije schietkans volgt omdat niemand naar de man gaat met de bal. Maar RDC komt hier goed weg aangezien de bal via de onderkant van de lat niet over de doellijn gaat, Jordi kan de bal nu wegwerken en de aanval wordt ingezet door RDC.

 

Doordat er op het middenveld geen aansluiting was leidde dit vaak tot onnodig balverlies. Zodat de volgende kans zich alweer snel aandiende voor Sallandia. Max -die vandaag niet klemvast was maar wel heel veel ballen uit het doel heeft weten te houden- voorkomt de eerste treffer. In de rebound heeft hij dan toch de bal en Miguel kan het spel voortzetten. Willmar stuurt Jordi weg en met een goede assist bereikt hij Lukas. Lukas vol op snelheid weet er 2 man van Sallandia uit te lopen en geeft de keeper het nakijken. De 1-0 wordt genoteerd en het lijkt alsof er een opluchting ontstaat bij onze jongens.

Echter was dit van korte duur, Alec die vandaag niet lekker in de wedstrijd zat laat tot 2x toe zijn man lopen en heeft hierna het nakijken. Sallandia weet de bal vanuit de rechterhoek hoog voor te geven en de gelijkmaker wordt er netjes in gewerkt 1-1.

Er wordt gestreden om de bal, er worden vele duels aangegaan. Er werd goed rekening gehouden met het buitenspel. Er is geloof ik maar 2x gefloten hiervoor. Het ingooien ging deze wedstijd ook allemaal goed, wat de spelers een extra ronde lopen op de training bespaart.

 

 

 

Riangelo geeft een lange bal op Jordi die goed de diepte in loopt en aangaf waar hij de bal wilde hebben. Met zijn lange benen en het snelle tempo loopt hij er iedereen uit. Na 25 minuten weet Jordi met zijn goede loopwerk het af te maken en is het 2-1.

Maar Sallandia is hier niet van gediend en blijven druk geven voor de goal van Max. Weer zit hij er met zijn handen goed bij, maar wederom niet klemvast waardoor het gevaar nog niet geweken is. Riangelo en Jordi houden het hoofd koel en staan steeds op de juiste plek als Sallandia keer op keer een kans krijgt om te schieten.

Uiteindelijk is het Mert die de bal weg weet te koppen en is het Wasim die Lukas weg kan sturen. Lukas loopt wederom zijn verdediger eruit en wil de bal over de keeper heen schieten, maar het snelle loopwerk eiste zijn tol en is het schot net te slap waardoor de keeper de bal in zijn handen kan nemen.

 

 

 

Sallandia schakelt weer snel om en komen er weer met z`n allen uit. Rdc die deze snelle omschakeling niet kan handelen heeft het nakijken. Met de rug naar de bal terug lopen is niet handig in deze strijd van de wedstrijd en Miguel maakt dan maar een slimme overtreding. Sallandia krijgt hierdoor een vrije trap net buiten de 16. En met een paar seconden nog voor rust zet de speler van Sallandia iedereen het nakijken door met een geweldig genomen schot de bal in de kruising te werken……maar zoals het geluk RDC deze zaterdag gegund is, gaat de bal niet ín maar óp de kruising en komt RDC hier weer heel goed weg. De scheidsrechter die overigens goed zijn mannetje staat in het veld weet dan het fluitsignaal te geven voor de rust.

Zoals meerdere deze ochtend een donderspeech kregen gebeurde dit ook in de kleedkamer 1 van RDC; waar is het middenveld en blijf bij je man. Coach elkaar en schakel eens sneller om. Voor een aantal was een peptalk nodig en Jorrit die besluit niet verder te willen spelen omdat hij pijn heeft. Dat is een aderlating gezien het feit dat Enhao er vandaag ook helaas niet bij kon zijn en Alec die al last van zijn voet had. Gelukkig heeft Nessa tijd gemaakt om met ons mee te doen en dit deed hij naar behoren. Hij heeft heel wat ballen weg weten te werken en menig aanval doen stoppen.

Na de peptalk die schijnbaar ook Sallandia heeft gekregen beginnen we aan de tweede helft. Sallandia ruikt bloed en weet dat er hier vandaag wat te halen valt omdat RDC niet sterk staat te spelen. Er wordt flink druk gezet en weer is de eerste kans na het fluitsignaal voor Sallandia. Max redt, niet klemvast maar weet daarna de bal over de achterlijn te brengen.

 

 

Er volgt een corner voor Sallandia. Het is druk binnen de 16 van RDC. Met man en macht moet RDC het doel verdedigen maar Sallandia staat met met man en macht aan te vallen. Het begint op een schiettent te lijken en schot na schot volgt op de goal van Max. Elke keer staat of Jordi of Riangelo naast Max op de lijn om de ballen eruit te werken. De bal wil maar niet de 16 uit. De spanning is te snijden op en om het veld. De oeh`s en ah`s zijn hoorbaar. Er wordt flink aangemoedigd en deze keren is het gelukkig positief wat we horen. Julian is uiteindelijk degene die de bal komt halen, de omschakeling bij de anderen is te traag en weer kan Sallandia het overnemen. Max moet tot 3x toe een redding maken en daarna kan hij de rust nemen en het team heeft even tijd om te schakelen.

Sallandia heeft kansen genoeg maar weten ze gelukkig niet te verzilveren. Kees -die we weinig aan de bal hebben gezien omdat hij te vaak achter de man blijft in plaats dat hij voor de man komt om de bal te krijgen- wordt aan de linkerkant weggestuurd door een mooie lange bal van Emre. Kees is op snelheid en weet zijn man uit te spelen, de keeper komt uit maar Kees schiet de bal i.p.v. in het net er gewoon naast. Een uitgesproken kans. Menigeen dacht dat het een goal was en er klonk hier en daar wat gejuich bij de spelers. Sallandia schakelt weer snel om en wil er toch minimaal een punt uit halen deze wedstrijd.

Ditmaal wordt de aanval onderbroken en weet Nessa de bal naar voren te brengen en bereikt Lukas. Lukas die vandaag lekker in het spel zit, vergeet dat er 2 mede spelers met hem meelopen naar voren. Hij schiet zelf en hiermee verzuimt hij te scoren terwijl er 2 vrije spelers met hem mee gelopen zijn.

 

 

In de volgende 5 minuten is het balbezit voor RDC. Er lijkt weer wat structuur te komen in het spel en er volgt weer een kans. Lukas die van zijn spelers op zijn kop kreeg gaat ditmaal niet voor eigen succes en speelt de bal af. Miguel die goed meegelopen is, wordt verrast door deze kans waardoor hij niet goed uitkwam met de passen en een schot volgt maar was te makkelijk voor de keeper.

Wasim die de tweede helft meer in het spel kwam heeft voortdurend 2 verdedigers om hem heen, het is vaak duw en trekwerk; er wordt nu gefloten in zijn voordeel nadat hij omver werd gelopen. Riangelo stuurt zijn mannen naar voren en neemt zelf de vrije trap. Wat als een voorzet bedoelt was maar in de richting van de keeper verdwijnt, ditmaal is de keeper van de Sallandia  niet klemvast en is het Alec die goed doorloopt en hiervan profiteert; 3-1 zit erin.

 

 

 

 

 

Na de aftrap legt Sallandia de druk weer hoog. Er volgen weer wat kansen, maar het zit ze gelukkig niet mee vandaag. Emre en Willmar weten ditmaal de boel te redden. Totdat er een schot volgt wat met een snelle daling richting Max gaat, hij kan er niet bij komen, er wordt luidkeels gejuicht door het publiek op de tribune.

De spelers van RDC lopen al richting de middenstip totdat Max naar achter zijn doel loopt en de bal op de 16 legt om Riangelo te laten uittrappen. De scheids had ook gezien dat de bal over de goal ging, maar zijn fluitsignaal verdween in het niets tussen het gejuich door.

In plaats van rustig opbouwen werd de bal met een lange trap naar voren gewerkt maar dit leidde alweer snel tot balverlies. Sallandia komt er weer door en de volgende dreiging is alweer daar. Ze weten er weer een corner uit te halen. in eerste instantie wordt de bal weggewerkt waarna een schot volgt die via de paal weer geschoten wordt. Ditmaal schiet de aanvaller van Sallandia een eigen speler omver en weet Willmar de bal uit de 16 te krijgen. Het gevaar is nog niet weg en kans na kans volgt voor Sallandia.

Dan volgt er weer een corner die er goed wordt ingedraaid, er komt een speler in lopen die de bal met een goede kopstoot netjes binnen kopt. Er staat 3-2 genoteerd.

 

 

 

Wasim die nog iets te vereffenen heeft laat zich ditmaal niet kennen, stoomt op en gaat ook verder nadat hij wederom flink tegengehouden wordt met getrek en geduw, het voordeel wordt gegeven en Wasim geeft antwoord door de 4-2 te maken en er volgt een grote ontlading bij deze knul. RDC denkt dat ze er nu zijn, maar Sallandia geeft niet zomaar op. Hoe moeten ze anders maandagochtend de klasgenoten weer onder ogen komen? Veel balbezit voor Sallandia en iedereen komt mee op de helft van RDC. Zoals de trainer zegt;´ het lijkt nu wel hotse klots voetbal´  staat bijna iedereen in de 16 van RDC. Maar het levert door de drukte en paniekvoetbal van RDC wel een doelpunt op voor Sallandia en staat de teller op 4-3. Sallandia gelooft er nog in, maar de scheidrechter haalt hen uit de droom en zal er maandag op school heel wat besproken worden.

JO13-1 wint vies met effectief voetbal; met slecht spel de winst naar je toe weten te halen omdat wij de (meeste) kansen die we kregen wél wisten te benutten.