Pijnlijk verlies FC RDC JO19-1

Zaterdag 12 oktober 2019

Beginopstelling:
Goal: Guido Kelly (C)
Achter: Daan Klein Ovink, Robin Wiltink, Daniel Savelkoel, Danny Alberts
Midden: Vincent Kappert , Jonathan Manuhutu, Martijn Visarius
Voor: Quinn van Beijnum, Jesse Westerweel, Pascal van der Moolen

2e helft: Mert Ozgören voor Pascal van der Moolen , Cas Rostang voor Daan Klein Ovink en Rick Overvelde voor Danny Alberts

Na de 4-4 tegen ABS JO19-1 waar we bij balbezit heel slordig waren, was het veldspel tegen SV Raalte JO19-1 vele malen beter. We hadden afgesproken bij balbezit via Guido Kelly op te bouwen en mocht dat niet altijd lukken doordat SV Raalte wat meer naar voren zou spelen dan kiezen voor de lange uittrap van Guido Kelly en proberen de 2e bal te veroveren zodat we via ons middenveld aan het voetballen kwamen. Dan kun je nog zoveel afspraken maken, tegen persoonlijke foutjes valt niet te voetballen. Zo ook in deze 1e helft, verdedigend na balverlies niet goed staan en SV Raalte scoorde 2 doelpunten, 2-0 Het laatste kwartier van de 1e helft kregen we meer grip op de wedstrijd. Met een uitstekende Daan Klein Ovink kwamen we voor rust nog terug in de wedstrijd. Martijn Visarius scoorde zijn 3e van het seizoen en Pascal van der Moolen tekende voor zijn eerste treffer door na een corner attent bij de 2e paal te reageren, 2-2
We speelden de eerste 25 minuten na rust goed voetbal. Combinatievoetbal goed, weinig balverlies, er werd via de zijkanten gespeeld, veel kansen gecreëerd, kortom controle over de wedstrijd. SV Raalte kwam er in die fase niet echt aan te pas. Martijn maakte de 2-3 na een “blundertje” van de keeper. Er zat meer in, dat voelde je. Zelfs van afstand waren we gevaarlijk. Quinn van Beijnum raakte het houtwerk en het schot van Daniel Savelkoel werd door de keeper gepareerd maar de rebound was voor Jesse Westerweel. Echter de grensrechter die in de 1e helft niet altijd bij de les was stond weer met de vlag omhoog. Ja en bewijs dan maar eens dat het geen buitenspel was. Nog een schot van Martijn raakte de lat dus we hebben onszelf niet beloond door de score op te voeren. Daarna leek de pijp een beetje leeg te raken en werden de ruimtes op het middenveld groter. Achteraf had ik moeten zeggen inzakken middenlijn waardoor de ruimtes dan automatisch klein zijn.
De 3-3 werd ingeleid door een foutieve inspeelpass op het middenveld. De bal kwam op links bij een behendige speler van SV Raalte. Zijn voorzet werd bij de 2e paal over de doellijn gewerkt. Dan denk je uiteindelijk met een punt naar huis te gaan maar vlak voor tijd leek een schot voorlangs te gaan maar via Guido belandde de bal alsnog in het doel.
Natuurlijk wil ik graag winnen en resultaat is in mijn beleving niet altijd belangrijk, je bent met opleiden bezig en niet alles kan goed gaan. Vandaag vooral in de 2e helft veel goede voetbalzaken gezien, maar deze nederlaag was zeker zuur omdat we onszelf heel simpel niet beloond hebben in de sterke fase na rust.

Rob Wesselink, trainer JO19-1