JO17-2 onderuit in Zwolle

Vandaag (zaterdag 26 okt) stond de wedstrijd SVI JO17 tegen FC RDC JO17-2 op het programma. Vooraf waren we gebrand op een overwinning in Zwolle. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd in gang had gezet, ontspon zich meteen een wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, toch waren de gastheren effectiever en scoorden zij voor rust twee keer. Meteen na rust werd het door een terechte penalty 3-0. Dit was een bittere pil voor ons.

Toch bleef FC RDC druk uitoefenen op het doel van SVI. Eerst werd nog een doelpoging gekeerd door de keeper, maar Giel was attent en scoorde de rebound en de verdiende 3-1. Even leek het duel te gaan kantelen door onze aanvallende intenties. Toch werd het plots 4-1, waarna wij door goed doorzetten meteen 4-2 scoorden. Het doelpunt kwam op naam van Casper! Onze geblesseerde keeper laat al weken zien dat hij aardig kan voetballen. Het werd tenslotte nog 5-2 door een enorme pegel in de kruising. Het duel werd beƫindigd met tien man door rode kaarten voor SVI en RDC. Volgende week spelen wij een thuiswedstrijd tegen Raalte. Wij proberen ons dan te herpakken om zo de drie punten in huis te houden.

Chris Broersma
Trainer/coach JO17-2