Zwaarbevochten overwinning FC RDC JO19-1

Na de veelbelovende 2e helft tegen SV Raalte met weinig balverlies, dus nauwkeurig in de inpassing, en veel beweging zonder bal was de eerste helft tegen Colmschate gezapig. Ondanks de complimenten die ik over de leuke wedstrijd kreeg kon ik niet tevreden zijn over het vertoonde spel bij balbezit. Weinig beweging waardoor wij niet aan voetballen toekwamen mede ook door veelvuldig balverlies. Als je wedstrijden kijkt, live of op tv, en het loopt even niet, dan zie je dat iemand met een individuele actie belangrijk kan zijn voor een team. Zo ook Jesse Westerweel; zijn mooie actie op de achterlijn werd prima door Mert Ozgören afgerond, 1-0 In die fase hadden wij de 2-0 ook kunnen en moeten maken, maar net in de eindfase, mede door de harde wind, was het net niet. Colmschate kon ook geen vuist maken maar dan zie je dat je uit een standaardsituatie, in dit geval een directe vrije trap buiten de zestien, zomaar ineens een goal tegen kan krijgen, vlak voor rust de 1-1
In de 2e helft, waar wij zuiniger bij balbezit waren, golfde het spel heen en weer maar dit keer waren wij slagvaardiger. Jesse speelde zichzelf knap vrij in de zestien en zag de verre hoek open. Zijn schot werd echter knap gekeerd door de Colmschate goalie maar Daan Klein Ovink was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten. De 3-1 kwam uit een directe vrije trap van Martijn Visarius die de bal hoog in de touwen schoot. Drie punten in de knip denk je dan maar een minuut later werd van grote afstand de 3-2 ingeschoten. Het was billen knijpen temeer ook doordat kansen op de 4-2 niet benut werden. Onder andere een mooie rush van Kai van den Beld. Vanuit een typische Kai versnelling in een versnelling speelde hij zich knap vrij maar de afwerking liet te wensen over. Uiteindelijk werd de volle buit gepakt mede doordat we weer hebben laten zien dat we als team voor elkaar strijden.
Het spel van ons is te wisselvallig. Dat heeft natuurlijk ook te maken met elke wedstrijd een andere opstelling. Wanneer er blessures zijn of spelers door andere redenen niet aanwezig zijn dan moet je schuiven binnen een team. Daarnaast hebben wij een hele leuke gevarieerde groep van 15 jongens en iedereen in dit team is belangrijk en moet spelen om beter te worden. Er is geen beste 11, wat betekent dat dan de beste 11, wie zijn dan de beste 11? Resultaat en winnen is niet altijd belangrijk omdat we met opleiden bezig zijn en elke speler kan op zijn eigen niveau nog stappen maken. De één in de techniek, de ander in het goed staan bij balverlies en weer een ander kan in het mentale nog groeien. Bovendien is normaal gedrag vertonen heel belangrijk.
Komende zaterdag 2 november spelen wij uit tegen Helios JO19-1. Het verschil met koploper Helios is 3 punten dus het beloofd een spannende pot te worden.

Rob Wesselink, trainer JO19-1