JO17-2 zorgt voor spektakel op Borgele

Vandaag, zaterdag 2 november stond de wedstrijd FC RDC JO17-2 vs Raalte JO17-1 op het programma. We begonnen deze wedstrijd in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden in een 4-3-3 opstelling. De opdracht was duidelijk: winnen na twee recente nederlagen op rij!

JO17-2 wist op voorhand dat er keihard gewerkt moest worden om de drie punten in eigen huis te houden. Vanaf de aftrap voetbalden wij met aanvallende intenties. Er werd goed druk op het doel van Raalte gezet. Helaas waren een viertal grote kansen niet aan ons besteed en gingen wij daardoor onverdiend de rust in met een 0-1 achterstand.

In de 2e helft gingen de mannen meteen vanaf de aftrap op zoek naar de gelijkmaker. Voor open doel werd er een enorme kans gemist. Een oude voetbalwet zegt dan dat het doelpunt aan de andere kant valt. Dit gebeurde dan ook en zo keken wij plots tegen een 0-2 achterstand aan.

Vanaf de kant werd gecoacht dat we door moesten blijven voetballen en geloof moesten behouden. De rug werd gerecht en Edward maakte al snel de aansluitingstreffer, 1-2. De spelers gingen vervolgens met nóg meer energie op zoek naar de gelijkmaker. Er werden de nodige kansen gemist maar daar was Brendon die voor de verdiende 2-2 zorgde. Met nog 10 minuten op de klok ging JO17-2 nu op zoek naar de zege. Het duel leek op 2-2 te eindigen echter Sem dacht daar anders over. Met een verwoestend schot knalde hij de bal in de kruising en gaf daarbij de keeper van Raalte het nakijken. Het team liet daarna zien deze overwinning niet meer weg te willen geven. Een heel fraai resultaat voor het team, dat met karakter en doorzettingsvermogen liet zien voor elkaar door het vuur te willen gaan. Trots op het behaalde resultaat volgde een feestje in de kleedkamer!

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2