Ziekenhuiswedstrijd JO13-1

Zaterdag 9 november,  Dieren JO13-1  –  FC RDC JO13-1 uitslag 3-0

Bij het opstaan vanochtend had ik al een onderbuikgevoel dat het vandaag wel eens anders zou kunnen lopen als de andere zaterdagen wanneer wij een wedstrijd hebben; Wat als een lekkere zaterdag voetbalmorgen moet beginnen, begon voor ons eerst al als een tegenslag dat er een speler geblesseerd is en er 1 niet aanwezig kon zijn. Andere teams die op gelijke tijden spelen, ver weg moeten spelen of door slechte communicatie waardoor lenen geen optie is. Vanaf dinsdag ben je al bezig om vervang te regelen!

Al met al op vrijdagavond laat een trainer en speler bereidt gevonden om hulp te bieden en wat waren wij hier blij mee! Kim heeft ons uit de brand geholpen en dat heeft ze zeker naar behoren gedaan. En trainer MO13-1 bedankt hiervoor!

 

 

Bij het betreden van het veld leek het alsof we in een maanlandschap terecht waren gekomen. Erg veel korrels tussen het kunstgras leverde een zacht bed op voor schoenen en bal. Flink wennen en timen om de bal te raken.

 

 

 

Allerlei andere zaken rondom het voetbal wat soms frustraties opleveren, je niet fatsoenlijk kunnen warmlopen of inspelen op het veld speelt hier ook een grote rol in.

   

Maar goed, de trainers proberen de jongens weer gefocust te krijgen en met Riangelo in de cirkel op zijn hurken, hij zwengelt de jel weer aan waarna de scheidsrechter het startsignaal kan geven.

FC RDC begint goed en legt meteen druk. De eerste corner is voor onze jongens. Zoals wij vaker een wedstrijd beginnen is het in de eerste minuten meteen raak, het zal toch niet weer zo zijn?…… Helaas levert de corner ons niets op, maar niet iedereen schakelt op tijd om en is het Dieren die hiervan profiteert, Riangelo wordt eruit gelopen en Max stond te ver voor zijn doel. Dan is er de dubieuze vraag over wel dan al niet buitenspel maar dat doet niet meer ter sprake; de 1-0 viel binnen 3 minuten…. maar ditmaal voor de tegenpartij en dat is een feit!

Er moest even geslikt en geschakeld worden. We werden wakker geschud en goed ook! De jongens van RDC weerden zich kranig. We probeerden weer druk te leggen maar ze kropen te dicht naar elkaar toe waardoor er weinig ruimte was om elkaar goed aan te spelen en eruit te komen om op te bouwen. We krijgen een corner mee. Julian geeft hem goed voor en het is Jordi die tot een hard schot komt, maar de keeper staat op de juiste plek.

Het spel speelt zich over het algemeen af op onze helft. We komen niet onder de druk uit en er wordt het een en ander gemopperd in het veld.

De 2-0 viel en het werd overleven tot de rust. Wij maken een grapje dat we het niet goed gezien hebben dat wij achter staan maar het is toch echt zo…..

 

 

 

In de rust werden de bananen, appels en dextro verorbert door wolven zoals het leek. Ard zet de donderpreek in. Johan die Riangelo nog even behandelt voor zijn achillespees, jaja wij hebben onze eigen verzorgers meegenomen. De ouders van Mert (EHBO verzorgers ) komen altijd kijken bij de wedstrijden en bieden hulp waar nodig is.

In de tweede helft probeerden we wat meer rust te krijgen maar het lukte niet. We lieten ons wel meer op de helft van de tegenstander zien. We kregen zelfs wat kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Kim liep meerdere keren enorm vrij aan de rechterkant, maar werd niet aangespeeld.

 

 

 

Een corner levert wat gevaar op, maar wat vandaag bij Dieren wel lukt en bij ons niet; dat is scoren.

 

 

 

 

Er volgen wat overtredingen, vaak voordeel gegeven. Onze eigen spelers vielen als domino steentjes om zo leek het wel op het veld, er werden achter elkaar kleine overtredinkjes gemaakt, waardoor er 3 van RDC bleven liggen. Ook dat is niet in jouw voordeel en Dieren breekt weer uit. Met man en macht lopen de anderen weer achter de snelle aanvallers van Dieren aan.

Mert krijgt snoeihard een bal in het gezicht, gelukkig biedt de waterzak en koude spons hulp. Johan bekommert zich om hem. Dan gaat Willmar in een duel onderuit en valt verkeerd op zijn arm. Gevreesd wordt voor zijn pols. Johan is weer ter plekke en behandelt Willmar. Snel de andere wissels inzetten. Terwijl Johan zijn verzorging verder regelt in de dug-out kijken we naar een nieuwe uitbraak van Dieren en herhaalt zich de eerste goal. 3-0 komt hard aan als je gewend bent om te winnen. Het lukt vandaag niet en de koppies lijken te gaan hangen. Willmar met tape en verband klaar gemaakt om verder te spelen en ook Mert is weer opgeknapt kunnen weer verder spelen.

Met nog een kleine 13 minuten te spelen gaat Suzanne met Kim op weg naar Deventer waar Kim zich bij haar eigen team moet voegen. Wat zij niet mee krijgen is dat Jordi bij een aanval richting de goal van Dieren lelijk met zijn nek/hoofd op het veld terecht komt en blijft liggen. Direct is Johan met Ard te plaatse en de behandeling wordt ingezet. Marian schiet ook te hulp. 112 wordt gebeld; de ambulance is onderweg. De vader van Jordi wordt erbij geroepen. Met de warmte, rust en vakkundigheid is Jordi bij deze mensen in goed handen. De scheidsrechter overlegt met Ard en de wedstrijd wordt gewoon afgefloten met nog 5 minuten te spelen, dit konden wij niet meer winnen.

Terwijl Jordi wordt behandelt op het veld door de hulpdiensten gaan de jongens van FC RDC en Dieren naar de kleedkamers. We krijgen alle ruimte en tijd van Dieren voor de behandeling van Jordi en er wordt besloten dat hij mee gaat naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.*

 

 

Met een onderbuikgevoel wakker worden en dan zo eindigen is een vreemd gevoel. Een zaterdag ochtend die veel stof heeft om na te praten. Wat begon als een grapje of wij het wel goed zagen en langs de oogarts zouden moeten bij de 2-0 en Willmar die vervolgens dezelfde middag ook nog langs het ziekenhuis is geweest voor het beoordelen van zijn pols is het met recht een ziekenhuiswedstrijd geworden.

* in overleg met ouders is besloten geen verdere berichtgeving te doen en deze foto mocht geplaatst worden. Wel mag ik vertellen dat Jordi een nachtje ter observatie heeft moeten blijven en tijdens het typen van dit verslag krijg ik het heugelijke nieuws dat Jordi net weer thuis is gekomen.