Dik verdiende overwinning FC RDC JO19-1

Beginopstelling:

Goal: Guido Kelly (C)

Achter: Daan Klein Ovink, Robin Wiltink, Vincent Kappert, Cas Rostang

Midden: Kai van den Beld, Jonathan Manuhutu, Jesse Westerweel

Voor: Quin van Beijnum, Pascal van der Moolen, Martijn Visarius

2e helft: Mert Ozgören voor Quinn van Beijnum, Yde Klopman voor Jonathan Manuhutu,  Lars Vinke voor Daan Klein Ovink

Als trainer kan je heel tevreden zijn wanneer een team dat doet in de wedstrijd waar je het tijdens een wedstrijdbespreking over hebt gehad. Ik begon de bespreking met een verhaal over “boerenmentaliteit” Ploegen als Broekland, Lettele, ABS, Heeten beschikken hierover en dat is mooi om te zien. Allemaal zo’n beetje 1 meter 90 lang, niet zeuren, duels aangaan tot de laatste minuut, dat is boerenmentaliteit in de goede zin van het woord. Van ons als stadsen moet je altijd maar afwachten of dat iedere wedstrijd gebracht kan worden maar ik ben ervan overtuigd dat wij als ploeg voor elkaar willen knokken. Als je daarnaast aan de bal dat brengt wat ik afgelopen zaterdag heb gezien dan kun je zo’n wedstrijd naar je toe trekken. Zeker in de 1e helft, veel beweging zonder bal, linies kort op elkaar onder leiding van onze alleskunner Vincent Kappert. Tegen onze backs Cas en Daan gezegd eerst man uitschakelen, dus verdedigend goed staan en daarna als je de bal hebt inleveren bij jongens die er een goed vervolg aan kunnen geven; in ons team waren dat zaterdag Jesse, Jonathan en Kai. Jonathan de controleur die steeds beter in de smiezen krijgt dat bezetting middenveld heel belangrijk is. Kai en Jesse daarentegen moeten terug bij balverlies maar kunnen aan de bal meer naar voren voetballen en zijn middenvelders die het spel kunnen verplaatsen naar de zijkanten en bovendien een actie kunnen maken en een neusje voor de goal hebben. Drie goede goals in de 1e helft, weinig weggegeven, wedstrijd volledig onder controle.

2e helft was minder dan de eerste. Gelukkig scoorde wij wel de 0-4 maar dan toch even een mindere fase waarin Broekland binnen 2 minuten twee keer scoorde. Mede door goed keeperswerk van Guido Kelly bleef het gelukkig daarbij en scoorde wij uiteindelijk nog de 2-5. Man van de wedstrijd met 4 treffers was natuurlijk Pascal van der Moolen. Martijn Visarius tekende voor de andere treffer in deze wedstrijd. Ik had 2 spelers, Yde Klopman en Lars Vinke van de JO17 erbij gevraagd, die na hun eigen gespeelde wedstrijd bij ons aansloten. Zij hebben in de 2e helft hun debuut in de JO19 gemaakt.

Over 2 weken de wedstrijd tegen Diepenveen. Dan wil ik dat zien wat ik tegen Broekland in de 1e helft heb gezien. Aantal spelers van ons team hebben een verleden met Diepenveen, dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

Rob Wesselink, trainer JO19