JO13-1 is goed, Klarenbeek is beter

Woensdag 13 november 19.00 uur; FC RDC JO13-1  –  Klarenbeek JO13-1  uitslag  0-3

Inhaalwedstijd; in de herfstvakantie deze wedstrijd niet kunnen spelen i.v.m. afwezigheid van meerdere spelers. Aangezien je een wedstrijd het liefst speelt met je eigen spelers hebben we overlegd om de wedstrijd te verzetten. Maar alsof de donder er mee speelt; vandaag moesten we er ook maar liefst 3 lenen. Jordi is nog herstellende van vorige week, bij Emre gingen vanmiddag de hechtingen eruit en Kees moest zich oriënteren op de middelbare school. Tijmen, Kim en Teuntje waren bereidt om met ons mee te spelen.

Henrico Hofmeijer fluit de wedstrijd en er werd natuurlijk ook weer gevlagd door de ouders! Al enige tijd zijn de spelers van RDC al op het veld aanwezig en focussen zich op de warming-up. Nog even terug naar de kleedkamer voor de puntjes op de i, de dextro en dan aantreden op het veld.

Onze “jongens” stonden bij de middenstip om voor de wedstrijd een hand te geven aan de tegenstanders. Klarenbeek stond al klaar in het veld. Toch werd er nog even de handen geschud en een fijne wedstrijd gewenst.

 

 

Ook nu weer wordt de jel aangezwengeld, wat even wennen is voor de invallers maar gelukkig wordt het door het team goed opgepakt! Ze worden opgenomen in de kring en daar gaan ze!

 

 

 

Het fluitsignaal klinkt en Klarenbeek is gebrand om hier met 3 punten weg te gaan. Ze zitten er gelijk bovenop en RDC wordt binnen 10 seconden meteen overrompeld; een ongelukkige touche met de voet zorgt ervoor dat de bal van Mert als een voorzet in de voeten van Klarenbeek gespeeld wordt. Gelukkig staat daar Max en is het aan RDC om op te bouwen. Echter komen ze niet onder de druk weg en zet Klarenbeek alles goed vast. Max moet tot 3x toe een redding maken en doet dit goed. Poeh, komen we daar even goed weg!

Dan wordt er van achteren goed opgebouwd door Mert, Riangelo en Jorrit, er wordt een lange bal naar voren gegeven en Lukas wordt bereikt, hij speelt wat mannetjes uit en weet de bal goed voor te geven, Wasim en Kim die goed meegelopen waren komen echter niet aan de bal en gaat de voorzet voor de goal langs en is de kans op 1-0 verkeken.

Klarenbeek neemt over en het middenveld van hun staat als een blok. Er wordt prachtig gecombineerd en ze lopen zo door de verdediging heen en er is niemand die hem de aanvaller aanpakt en met 8 minuten op de klok is het 0-1.

 

 

 

Klarenbeek heeft zich goed voorbereidt en Wasim wordt zodanig door hun gedekt dat hij bijna niet aan voetballen toe kan komen. Maakt niet uit op welke positie Ard en Jesse, Wasim hebben laten spelen vanavond hij werd constant door 2 a 3 man gedekt.

Er wordt druk gelegd door beide teams, het spel gaat over en weer, alleen Klarenbeek heeft meer balbezit en weten dit ook langer te behouden,, door het snelle combineerwerk en positiespel. Waar het bij ons regelmatig mis gaat is dat we de bal te vaak inleveren aan de tegenstander door niet voor de man te komen. Dat deed Klarenbeek goed en leverde hun veel balbezit op. RDC krijgt nog een corner. Julian neemt deze en geeft hem goed voor. Klarenbeek weet de bal weer weg te werken uit het doelgebied en komen er weer uit.

Willmar die heel wat loopwerk moet verrichten om de snelle vleugelspits te verdedigen, Miquel die de bal goed weet af te dekken maar ook vaak nét te laat bij de ballen komt, Jorrit die de nodige overtredingen maakt die eigenlijk niet nodig zijn. Enhao die met zijn snelheid goed mee verdedigd, Riangelo die blijft aanmoedigen en zich regelmatig moet inzetten om de snelle uitbreker te verdedigen. Tijmen die sterk speelt op het middenveld en vaak bij het combineerspel betrokken wordt, maar het is het allemaal net niet. We komen er niet door en dus ook niet in de positie om te  scoren.

We gaan de rust in met 0-1, er is nog niets aan de hand. In de kleedkamer worden de bananen en appels verorberd en de dextro met peptalk van Jesse en Ard moeten het gaan doen in de 2e helft. De opstelling wordt compleet omgegooid. Riangelo, Wasim en Jorrit gaan naar voren toe. Lukas op middenveld, Enhao, Alec en Mert vormen de verdedediging de rest op hun eigen positie. Het is gedurfd, nu kijken of het uitpakt.

Direct na het startsignaal is de druk van RDC groot en levert het ook meteen de eerste kans op. Riangelo wordt goed aangespeeld en kan doorlopen. Hij moet het duel met de keeper aangaan en deze komt goed uit, Riangelo is degene die verliest. Het spel wordt snel voortgezet. Maar Kim voorkomt dat ze uit kunnen breken. Willmar geeft de bal voor en Wasim zorgt ervoor dat er een corner uit wordt gehaald. Vanuit de corner genomen door Lukas krijgt Riangelo een kans maar het schot gaat over.

Klarenbeek krijgt de kans om op te bouwen en uit te breken. Ze zijn weer erg gevaarlijk. Jorrit die mee terug loopt maakt een onnodige overtreding en de vrije bal is voor Klarenbeek. Je kunt zien dat er veel geoefend is op de vrije ballen nemen. Hij kot hoog voor, niemand eist de bal op, ook Max zit mis en de 0-2 zit erin. Een goal die niet had gehoeven……jammer!

De koppies gaan wat meer hangen. Teuntje die al eerder in het veld heeft gestaan wordt op de linksachter positie gezet. Met haar snelheid moet dat lukken. Klarenbeek ruikt bloed en wil meer. Enhao voorkomt met veel rust dat de speler door kan breken en zorgt voor een goed pass op Lukas die op snelheid door kan lopen. Hij schiet en de keeper heeft hem, nee hij laat los, ja bijna… nee toch niet. De keeper laat zich goed op de bal vallen en voor komt een tegen goal. Keeper doet snel het spel hervatten, RDC is nog niet klaar voor de snelle tegenanval. Teuntje die snel genoeg is kan niet voorkomen dat de bal toch wordt voorgegeven. De bal gaat langs Max heen, Riangelo probeert het nog om de bal weg te werken en dan is het toch de linker aanvaller die er de 0-3 in mag schieten. Wisselspelers die op dat moment op de bank zitten geven aan niet meer in het veld te willen. Willen niet spelen op de positie die ze wordt aangegeven. Kim staat te popelen om er nog even in te willen, krijgt ook deze kans. De anderen worden op het gedrag aangesproken; “je bent in dienst van het team, nu laat je hen in de steek”  Dit zal een vervolg krijgen……..

Ondanks de 0-3 blijven we aanvallen en is er een kans doordat Lukas Enhao wegstuurt, hij kan schieten maar de keeper weet dan toch de nul te houden. Mert die vandaag een dijk van een wedstrijd weet te spelen doordat hij zijn opdracht 100% heeft weten uit te voeren, want de spits van Klarenbeek heeft geen bal gehad. Klarenbeek zet nog even aan tot de scheids affluit en moeten we het doen met 0 punten. Klarenbeek heeft verdiend gewonnen, zij waren de sterkere partij en wisten het goed af te maken.

Met 2 nederlagen op rij zakken we naar de 4e plek en hopen we ons weer op te laden voor de wedstrijd van aankomende zaterdag!