Heren 7×7 in winningmood

Vrijdagavond 15 november uit bij Schalkhaar,

Aanwezig: Schalkhaar, UD 1 en 2, FC Zandweerd, Colmschate en FC RDC. Davo heeft dit weekend uit respect voor het overlijden van oud voorzitter en erelid Henk Schepers al het voetbal afgelast.

Tot grote verbazing zien de mannen die het veld op lopen dat de goals de helft van het formaat hebben dan normaal. De reden hiervoor werd niet afgegeven. Ze moesten het ermee doen. Het score verloop was dan ook matig in de eerste wedstrijden die gespeeld werden.

Ook FC RDC had moeite met het vinden van het net van de tegenstanders. De eerste wedstrijd speelden zij tegen Zandweerd. FC RDC had veel balbezit maar kwam niet tot scoren toe ondanks dat zij sterker waren. Het bleef gelijk 0-0.

De tweede wedstrijd werd er goed gecombineerd. Het veld werd breed gehouden en er werd snel gespeeld. De goals volgden elkaar snel op en met een 3-0 overwinning op UD-1 werd FC RDC de poule winnaar.

 

 

Op het andere veld vond de wedstrijd plaats tussen Colmschate en UD 2. Deze werd door het vanavond sterk spelende UD gewonnen met 2-0 waardoor zij de poulewinnaar werden.

 

 

De finales konden al gespeeld worden aangezien de poules uit maar 3 teams bestonden. Waar UD 1 en Schalkhaar al konden gaan douchen werd er gestreden tussen Colmschate en Zandweerd om de 3e plaats.

    

Colmschate toonde zich de beste van de twee. Er werd met overmacht gewonnen met 3-0.

Op het andere veld stonden FC RDC en UD 2 tegenover elkaar. Het eerste doelpunt viel al vrij snel in de wedstrijd en keek RDC tegen een achterstand aan.

 

 

Maar RDC revancheerden zich en de 1-1 lag er al snel daarna in. Het spelverloop was ook nu leuk om te zien en er werd goed gecombineerd. Een snelle uitbraak van UD 2 en de verdedigers deden er alles aan om de snelle uitbraak te blokkeren, de keeper komt uit maar wordt gepasseerd. Richard probeert het schot nog te onderscheppen maar valt met bal en al de goal in. Met nog maar 8 minuten op de klok staat het al 2-1.  Er werd goed gecoacht naar elkaar en het tempo bleef er goed in.

Er wordt nog even snel gewisseld en met de fitte speler erbij wordt de nieuwe aanval alweer ingezet. De achterstand blijft niet lang van duur; de bal wordt goed voor gegeven en Remco vanavond nieuw erbij weet de bal met zijn hoofd langs de keeper in de korte hoek te spelen.

 

Dan wordt het nog even spannend want met 2-2 is er geen winnaar. Het spel blijf op en neer gaan, er zijn kansen aan beide kanten maar deze worden niet verzilverd. En dan met nog 5 minuten op de klok, wordt de aanval weer via de rechterkant ingezet. Soof loopt goed door en weet zijn 3e goal van de avond te maken.

 

FC RDC is de winnaar van deze koude maar mooie voetbalavond.