JO17-2 onderuit in Wijhe

Vandaag (zaterdag 16 november) stond de uitwedstrijd in Wijhe op het programma.
Bijzonderheid: wij konden géén keeper lenen uit de JO15-1, één van de twee keepers is doorgeschoven naar de JO17-1. Veldspeler Kay trok daarop de keepershandschoenen aan, hij maakte deze wedstrijd een verdienstelijk debuut als keeper met enkele fraaie reddingen.

JO17-2 begon de eerste helft voortvarend en nam een voorsprong van 2-0 door doelpunten van aanvoerder Balthazar (mooie kopbal) en een prachtige vooractie en bekeken schot van Jaïr, die daarmee de keeper kansloos liet. JO17-2 speelde de bal rustig rond en liet Wijhe niet in het spel komen. Wijhe schoot onverwacht de aansluitingstreffer binnen, 1-2. JO17-2 bleef echter rustig combineren en vergat zichzelf te belonen door twee opgelegde kansen niet te benutten. Uit een corner kwam Wijhe geheel tegen de verhouding in langszij, 2-2. Op slag van rust kreeg JO17-2 door goed doorzetten van Brendon nog een enorme kans om op 2-3 te komen, helaas ging de bal over het doel en werd de ruststand 2-2.

Na rust ging JO17-2 vol op de aanval en op zoek naar de winst. We kregen wederom mogelijkheden te scoren, echter de bal lag aan de andere kant in het net door een ongelukkig moment van de keeper, 3-2. Vervolgens kwam Wijhe zelfs op 4-2 doordat de scheidsrechter een opzichtige duwfout van Wijhe niet bestrafte en liet doorgaan. Dit was een flinke tegenvaller voor ons. De scheidsrechter liet veel overtredingen van Wijhe kant onbestraft, wat jammer was voor de wedstrijd.

Het werd een boeiend, fysiek maar ook verbeten gevecht om de punten. Met nog 20 minuten te gaan probeerden we toch openingen te zoeken en te blijven voetballen, op zoek naar doelpunten. Haris raakte daarbij nog de kruising, Brendon schoot een bal op de keeper en Jaïr schoot nog een bal voorlangs. Al met al hebben de spelers gestreden voor elke meter, gevochten als leeuwen, echter stonden na afloop wel met lege handen. Naar mijn mening was een gelijkspel op z’n plaats geweest gezien de kansenverhoudingen. Volgende week wederom een uitwedstrijd, we spelen dan tegen het sterke Vevo. We gaan uit van eigen kracht en proberen stiekem voor een stunt te zorgen.

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2