JO13-1 ontspannen sfeer

Zaterdag 16 november, Schalkhaar JO13-2  –  FC RDC JO13-1  uitslag 1-1

Met 2 geblesseerde spelers, Emre die er weer bij is, Kim die gelukkig weer kan invallen betraden wij het veld bij Schalkhaar.

Er hing een ontspannen sfeer tussen de teams. We werden goed ontvangen en de trainers van de teams spraken aan het begin van de wedstrijd geheel ontspannen met elkaar. Er was totaal geen druk.

 

 

 

Gelukkig konden we op tijd het veld op zodat er genoeg aandacht gegeven kon worden aan de warming-up. Dit was ook wel nodig aangezien het waterkoud was en er een straf windje stond. Het zonnetje maakte een boel goed toen deze zich liet zien.

        

De scheidsrechter spreekt de teams toe dat hij geen tegenspraak duld en er werd meteen afgegeven dat hij streng zou fluiten. Dit heeft hij ook gedaan, vergetende dat het geen divisie wedstrijd is en zodanig ook het spel bepaalde door overal op te fluiten. In de van Schalkhaar en ons geen empathie toonde voor de spelers op het veld wanneer deze door blessure op het veld liggen, maar de regels hanteert dat de bal eerst buiten de lijnen moet zijn.  De trainers maken er maar een dolletje van met elkaar……

        

De jongens worden nog even op scherp gezet met de laatste aanwijzingen en dan gaan ze het veld op. De jel wordt ditmaal aangezwengeld door Lukas en Enhao krijgt de aanvoerdersband.

Het is fijn om te zien dat Jordi zich vervoegt in de Dug-out om zijn teamgenoten te zien spelen. Hij knapt langzaam op na het voorval van vorige week, er is zelfs al sprake dat hij donderdag wellicht voorzichtig mag meetrainen.

 

Na het startsignaal verovert RDC direct de bal en de eerste aanval wordt gelijk ingezet. Er werd goed gecombineerd op het middenveld en het is Julian die de bal helaas naast schiet. Wasim die voortdurend als hij de bal had onderuit wordt gehaald of meteen 2 man in zijn kielzog heeft. De eerste vrije bal is dan ook voor RDC. Jorrit neemt hem en vergeet op te bouwen en schiet in 1x, het levert balverlies voor RDC op en Schalkhaar kan opbouwen.

Onze verdedigers staan paraat en voorkomen een uitbraak. Het spel speelde zich veel af op en rond de middenlijn. Er werd door beide kanten goed verdedigd. Er is maar weinig voor buitenspel gevlagd, 1x heeft Jorrit verzaakt met verkeerd ingooien. Hij weet dat hij dinsdag een extra rondje mag lopen.

 

 

Weer wordt Wasim in de aanval onderuit gehaald, hij krijgt erg weinig ruimte, waar hij ook loopt. Zijn verdediger heeft de opdracht die hij kreeg goed uitgevoerd tot ergernis van Wasim en RDC. Nu neemt Wasim de vrije bal zelf en krult hem net over het doel heen.

Het combineren verloopt goed aan beide kanten, beide teams zitten er bovenop en dat maakt het spel ook mooi om te zien. Ze zijn gewaagd aan elkaar.

 

 

 

Dan volgt er een moment dat Schalkhaar weet weg te komen tussen de verdedigers van RDC door. Wij krijgen de bal niet weg en het eerste schot beland op de lat. Waarna Max de bal even kwijt is, in de rebound volgt er een schot op de paal en is het daarna Enhao die de bal weet weg te werken. Daar komen wij goed weg.

 

 

RDC weet goed onder de druk uit te voetballen, iedereen behoudt goed zijn positie en nemen goed de positie over indien dit nodig is. RDC zet nog even goed aan zo vlak voor rust in de hoop een doelpuntje te maken en een klein tikkie uit te kunnen delen. Maar Schalkhaar behoudt goed de controle en dan gaan we de rust in met een 0-0 stand.

In de kleedkamer is het rustig, geen druk, de positieve punten worden eruit gehaald en daarna wat er beter kan. Er vindt een switch plaats in de vleugels en we gaan iets meer aanvallend de tweede helft in.

Direct na de aftrap voor de tweede helft, leverde de aanvallende opstelling een positieve draai op. Jorrit wordt weggestuurd door een goede assist van Enhao, maar een oplettende verdediger van Schalkhaar voorkomt dat de uitbraak fataal is. Schalkhaar kan weer overnemen en dit doen ze sterk. Ze weten door het middenveld uit te breken en zijn direct gevaarlijk. Met een raar schot wordt Max verrast door een stuiterbal en gelukkig kan hij er nog aan komen en gaat de bal over de goal heen.

Het levert Schalkhaar een corner op en in de eerste helft hebben ze al laten zien dat deze gevaarlijk zijn.  Gelukkig let iedereen op, Mert weet de bal van de doellijn te halen, Kees werkt de bal weer weg en Willmar levert goed verdedigend werk af. Zo weet RDC weer onder de druk uit weg te komen en kan de volgende aanval weer worden ingezet.

Zo verliep eigenlijk de gehele tweede helft, op en neer met hier en daar een kans.

 

Pas in de laatste 5 minuten toe de tijd begon te dringen kwam er vuur naar boven bij beide partijen. Dit hadden we graag de hele wedstrijd willen zien!

Het is Schalkhaar die de genadeloze aanval inzet en tot ongenoegen van iedereen de 1-0 weet te maken.

De koppies gaan hangen bij RDC maar Enhao en de trainers geloven er nog in en laten RDC nog even flink aanzetten.

 

 

De aanval gaat weer over en weer. RDC weet er nog een corner uit te slepen in de laatste 30 sec. voor tijd.

Willmar eist de bal op en draait de bal er zodanig in dat de keeper er nog net bij komt maar de bal heeft zoveel effect dat de bal toch achter de keeper in het net belandt.

 

 

Sneu voor de keeper maar mooi voor ons. De vreugde is groot en het wordt gevierd alsof we een overwinning behaald hebben.

De aftrap wordt genomen en direct hierna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. Het liefst pak je gewoon 3 punten maar Schalkhaar was goed en dan heb je met 1 punt en een goed gespeelde wedstrijd niets te klagen! Er worden handjes gegeven, trainers praten even na en in de dug-out wordt de wedstrijd afgesloten.