JO13-1 weten het vuur niet te laten zien

Zaterdag 23 november, Sportclub Deventer JO13-1 – FC RDC JO13-1  uitslag 2-1.

Bijna iedereen was op tijd aanwezig om de gezamenlijke teambespreking te doen. De opstelling wordt doorgenomen en ze krijgen een opdracht mee. Helaas zijn Jordi en Enhao geblesseerd en zullen wij deze sterke aanvallers/verdedigers enorm missen in de wedstrijden. Nessa was vandaag gelukkig bereidt om met ons mee te doen.

Er werd flink gewerkt in de warming-up. De jongens moesten vandaag ook tegen veel bekenden of schoolgenoten spelen. Dus er viel heel wat winst te behalen.

 

Met de trainers en de scheidsrechter werd afgesproken wat voor ons heel normaal is:  je verzamelen rond om de middencirkel en elkaar daarna een prettige wedstrijd te wensen.

 

De scheidsrechter spreekt ze nog even toe dat hij geen tegenspraak duldt.

Direct na het start signaal neemt FC RDC de aftrap en zetten aan. Via het middenveld werd er goed gecombineerd in de eerste helft. Sportclub verovert de bal en er wordt meteen een tegenaanval ingezet die gevaarlijk dichtbij komt, maar Riangelo weet zijn aanvaller eruit te lopen en kan dan weer rustig met de opbouw beginnen.

Het spelverloop vliegt over en weer. Er wordt aan beide kanten snel gespeeld maar soms iets te slordig door RDC waardoor er geen uitbraak kan volgen.

 

 

 

Er wordt slecht gecoacht en door te weinig te communiceren met elkaar gaan er veel aanvallen verloren.Jesse de mede trainer moet er helaas vandoor. Hij heeft de eer om met het eerste elftal mee te spelen.

RDC blijft druk zetten en in de 7e minuut van de wedstrijd en weet Sportclub niet onder de druk uit te voetballen en wordt een zuivere en doelbewuste terugspeelbal door de keeper in de handen genomen. Waar dit een indirecte vrije bal voor RDC had moeten zijn geeft de scheidsrechter een waarschuwing en bij de volgende keer wordt hij afgefloten. Bij navraag van onze kant uit blijkt dat de scheidsrechter zich er niet direct van bewust was dat dit de 1e klasse is en dan moet dit direct afgestraft worden. Net als foute ingooien. Hij bood later zijn excuses aan, maar het is niet anders, de wedstrijd had waarschijnlijk een andere verloop gehad als wij deze vrije bal erin hadden kunnen werken.

Sportclub komt weer met een goede aanval. Via het middenveld kan de vleugelspeler van Sportclub langs zijn verdediger komen. Max moet een redding maken en het wordt een corner voor Sportclub.

 

 

Gelukkig staan Mert en Riangelo op de juiste plek en kan de tegenaanval ingezet worden.

Lukas weet uit te breken aan de linkerkant,  Julian loopt goed mee en Alec kan via de andere kant aansluiten. Hij weet er uiteindelijk een corner van te maken.

 

 

Dan krijgt RDC weer een corner nadat de eerste er door Sportclub uit paniek over de achterlijn wordt geschoten. Julian draait hem er mooi in, maar het is de lange aanvaller van Sportclub die de bal weg weet te werken en de aanval kan ingezet worden. Maar Miquel die vandaag goed werk verricht op het middenveld voorkomt dat ze door kunnen breken en kan zelf doorlopen met de bal. Hij komt niet tot een schot en Julian weet er een corner uit te halen. Vanuit de corner is er wat gekluts met de bal in de 16 meter en dan maakt Miquel zich op voor een schot maar raakt de paal.

Er worden door Sportclub veel overtredingen gemaakt, vasthouden, duwen en trekken, maar vaak niet afgefloten. Nessa verdedigd goed mee en kan doorlopen. Hij komt tot een schot maar deze gaat net langs.

Het spel gaat gelijk op en de aanvallen zijn ongeveer gelijkwaardig. Maar er wordt niets verzilverd. De wedstrijd verdient het om een goal te zien. Er wordt goed verdedigt door beide kanten. Maar het echte vuur wat we willen zien van de jongens van FC RDC zoals in de laatste 5 minuten van de vorige wedstrijd zien we niet. Willmar mag het nog eens proberen om vanuit een corner te scoren maar de bal gaat voorlangs.

Het lijkt er niet in te zitten, althans het komt er niet uit! Met 0-0 gaan we de rust in.

Ard geeft de jongens aan dat hij de vlam wil zien die hij vorige week ook gezien heeft. Heb oog voor elkaar en speel de bal af. Snel combineren en coach elkaar dan moet het goed komen. Verdedigend gaat het goed, blijf één op één bij je mannetje.

In de tweede helft hebben de jongens van RDC het op het middenveld af laten weten. Er werd weinig tot niet opgebouwd en de bal ging vaak met een lange haal naar voren. Daar werd hij ingeleverd en kon Sportclub aan de opbouw beginnen.

Balverlies wat er veel was aan de kant van RDC leidde tot de 1-0 voor Sportclub. Zij hadden in de gaten dat het bij ons niet liep op het middenveld en maakten daar goed gebruik van.

De 2-0 kwam voort door een goede uitbraak aan de linkerkant en de verdedigers van RDC werden eruit gelopen. Het is lastig om de koppies van de jongens van RDC weer omhoog te krijgen. Riangelo die het nog wel ziet zitten wil de aanval in. Alec wordt naar achteren gezet.

Sportclub die even niet wist wat zij met deze wissel moesten waren het even kwijt. Er dreigde meteen gevaar. Riangelo weet de bal goed voor te brengen en het is Wasim die de bal voor de eerste paal over de keeper weet in te koppen. Het is 2-1. Nu zetten de jongens van RDC wel weer even aan maar het is te laat. De scheidsrechter fluit de wedstrijd af. RDC is het er niet geheel mee eens aangezien er nog geen 30 minuten voorbij waren. Ard gaat verhaal halen maar er is niet de volledige 15 minuten gebruik gemaakt tijdens de rust zodoende waren we eerder met de wedstrijd begonnen.

We moesten het er maar mee doen. Dure punten verspild door onnodig te verliezen. Er zal op de training heel wat besproken worden dinsdag ben ik bang………