FC RDC strandt halverwege op 5-2

Zaterdagmiddag in eigen huis strandde FC RDC in de 39ste minuut bij een 5-2 voorsprong. De scheidsrechter honoreerde het verzoek van de gasten uit Harskamp en staakte het duel.

Voor de thuisploeg was het  dé wedstrijd van de wederopstanding. Na vijf verloren duels op rij, waarin het 23 tegengoals incasseerde, was men nadrukkelijk op zoek naar eerherstel. Ondanks de wat rommelige start was de ploeg van Ensing het meest dwingende.  Een vrije trap in de as van het veld werd in de 6e minuut tot doelpunt gepromoveerd. Ufuk Dulkaroglu krulde de bal in de winkelhaak vanaf zo’n 21 meter. Hét sein voor FC RDC dat er wat te halen viel. Drie minuten later werd dat ook wel bewezen met een goal van Mehmet Kisa. De bal kwam uit bij de kleine dribbelaar na een goede aanval over rechts en een dito loopactie van Gijs Borkent. De nummer 10 van FC RDC punterde de bal  binnen voor de 2-0.

Binnen twee minuten sloeg de Deventerploeg wederom toe, ditmaal via John Ross Bonevacia. De ijverige middenvelder was voorin geposteerd en volleerde een afgevallen corner door een woud van spelers achter de kansloze sluitpost van Harskamp. Het publiek riep al om tien toen de eerste echte aanval van de gasten kinderlijk eenvoudig mocht worden ingekopt. De FC RDC defensie stond er bij en keek er na, maar de aansluitingstreffer was een feit. Bonevacia werd ‘gevonden’ bij de tweede paal door Jeray Galanggadjir, maar de spits had teveel ruzie met de bal om binnen te werken na 19 minuten wedstrijd.

Het spel lag vijf minuten stil omdat een middenvelder van Harskamp ongelukkig viel na een luchtduel en met een rugblessure van het veld werd gedragen. Op het half uur kon Galanggadjir de marge weer op drie zetten, echter schoot hij te wild waardoor de bal voorlangs suisde. De daarop volgende aanval was wel raak, maar dan wel voor de gasten waardoor de droomstart ineens weer verdween als sneeuw voor de zon.

De omschakeling kwam bij een van de jonge spitsen die doelman Voortman voor ‘zijn hok’ zag staan en de bal er sierlijk overheen volleerde. Een zondagsschot op zaterdag, FC RDC moest efficiëntie tonen en dat deed dat binnen twee minuten. Gijs Borkent stond aan de basis met een prima aanname en dito voorzet welke een prooi was voor Ross Bonevacia die bij de tweede paal binnen tikte. FC RDC toonde weer de gretigheid van het begin van het duel. In de 35ste minuut zat de dwarsligger nog in de weg toen Kisa de lange hoek zocht, maar de bal terug in het veld zag stuiteren. Twee minuten later knikte John Ross Bonevacia zijn derde treffer binnen op een afgemeten voorzet van Jeray Galangadjir en ‘parkeerde’ de 5-2 op het bord. Het arme Harskamp zag alle hoeken van het veld en stevende op een enorme nederlaag af.

Zeven minuten voor de thee stoomde verdediger Koen Wagenvoort ver door over de rechterflank, onderweg onstuitbaar gezien de tegenstander die achterbleven. Diens inzet werd door de doelman met een vuist tot corner gepareerd. Een van die ‘slachtoffers’ bleef uiteindelijk liggen waarna de coach in paniek het veld bestormde. ‘Zijn’ pupil had al eerder een zware nekblessure gehad en men vreesde iets gelijkwaardigs.

De toegesnelde fysio van FC RDC wilde geen risico nemen gezien de eerste symptomen en belde een ambulance. In tussentijd riep de scheidsrechter de mannen naar binnen voor een korte en warme break. Daarin gaf de aanvoerder van Harskamp aan eigenlijk te willen stoppen ongeacht de eventuele uitkomst van de behandeling op het veld. De scheidsrechter herzag zijn beslissing nadat de captain van FC RDC medeleven toonde en de wedstrijd werd definitief gestaakt.

Deze zal uitgespeeld worden op een nader te bepalen datum en tijdstip. De speler werd door het ambulancepersoneel nagekeken en kon gewoon huiswaarts keren, ook de eerdere rugblessure viel gelukkig mee. FC RDC wenst de heren beterschap en hoopt het tweetal nog twee keer tegen te komen in de duels die nog volgen. Aannemelijk is 21 december daar het nog een inhaaldag betreft, de KNVB zal snel uitsluitsel geven voor het restant van dit duel.

Bron Deventervoetbal.nl
ERIK VAN LUTTIKHUIZEN