JO17-2 wint spektakelstuk.

Zaterdag (30 november) speelden wij alweer onze laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen het lastige Wapenveld JO17-2.
Na een uiterst zwak begin stonden wij binnen een kwartier achter met 0-1. Wapenveld was daarmee mild voor ons, we hadden zomaar twee of drie nul achter kunnen staan. We gaven veel teveel ruimte weg waardoor we steeds te laat waren. Nadat Wapenveld was uitgeraast en gas terugnam, kwamen wij onverwacht op 1-1 door een doelpunt van Brendon na een assist van Jari. Kort daarna zorgde Jari zelf voor de 2-1. Voor rust scoorde Brendon nog de 3-1 en 4-1, opnieuw na een assist van Jari en van Tygo.

In de rust heb ik er op gehamerd dat wij moesten blijven voetballen en proberen zoveel mogelijk uit de duels te blijven halen. Een stormachtig Wapenveld zorgde na rust voor enkele hachelijke momenten voor het doel. Waar zij recht hadden op een doelpunt maakten wij via een counter van Brendon de 5-1. Een foutje van de keeper zorgde ervoor dat het 5-2 werd. We kregen vervolgens nog twee grote kansen van Edward om het duel te beslissen, echter deze gingen rakelings naast het doel. Ook Brendon kreeg nog een grote kans om de score op te voeren.

Wapenveld deed er een schepje bovenop en kwam door een onachtzaamheid in onze verdediging terug naar 5-3. Sem kopte vervolgens nog een bal van de lijn. Wapenveld rook nu bloed en ging vol in de aanval waardoor het zelfs terugkwam tot 5-4. Het werd nu onbedoeld erg spannend, we kregen de bal niet meer goed weg. Toch kwam het besef voor ons gelukkig op tijd dat er met man en macht gestreden moest worden om de drie punten thuis te behouden. Iedereen was daarbij nodig, er werd geknokt voor iedere meter, het was buigen of barsten. Vlak voor tijd werd een counter alsnog vakkundig afgerond door opnieuw een doelpunt van Brendon, 6-4. De drie punten waren binnen!

Vijf doelpunten kwamen vandaag op naam van Brendon!!! Trots op het gehele team, dat keihard heeft gewerkt voor en met elkaar. Dat is tevens ook de kracht van JO17-2 dit seizoen. Vechtlust en strijden voor de punten, ook bij een achterstand. Volgende week onze laatste uitwedstrijd in en tegen Schalkhaar. Met dezelfde mentaliteit en inzet willen we daar opnieuw voor de winst gaan om het seizoen zo voor de winterstop goed af te kunnen sluiten.

Chris Broersma,
Trainer-coach JO17-2