Uitslagen jeugdcompetitie zaterdag 30 november

Zaterdag 30 november,

Een heerlijke koude zaterdagochtend, het is 8.00 uur, het kwik stijgt gestaag en de thermometer geeft nu -0,5 aan. Voetafdrukken blijven zichtbaar in het veld, toch wordt het sein gegeven te mogen voetballen.

De mini`s kregen vrijaf vandaag, hoe kan het ook anders als je de grootste kindervriend moet binnenhalen langs de IJssel! Hij komt, hij komt met de pakjesboot aan in Deventer. Op de achtergrond waren de knallen en de toeter van de stoomboot te horen op de velden van FC RDC.

De JO10-1 waren al om 8.30 uur aan de beurt op het hoofdveld. Het wordt toegestaan om de velden te betreden en de bikkels van de JO10-1 betreden langzaam het prachtige witte veld van FC RDC. Gelukkig kwam de zon al na 15 minuutjes de kleine spelers verwarmen.

 

Het was een prachtig schouwspel zo op het veld, de mooie herfstkleuren en het winterswit die als een laken het veld bedekt.

 

Er werd sterk begonnen, het spel ging gelijk op maar het was DAVO die de kansen wel wisten te benutten. In het tweede gedeelte leek het alsof de kou toch de overhand kreeg bij de spelertjes van FC RDC. Er werd minder strijd geleverd en daar kon DAVO van profiteren.

De JO10-2 hebben geboft en mochten wat later op de ochtend het veld betreden. Het zonnetje had al heel wat werk verricht en het veld kleurde mooi groen. Er werd lekker gevoetbald en ondanks verlies hebben ze het met de penalty`s goed gemaakt; werd mij verteld door een enthousiast spelertje.

De JO11-1 zijn al uitgespeeld in de competitie en hebben heel mooi de middenmoot weten te handhaven. Er werden wedstrijden met grote getallen gewonnen maar ook verloren. Het is een leuk en gezellig team die goed voetbal laten zien.

De JO12-1 moesten uit in Lochem. Helaas hebben ze geen punten mee naar huis kunnen nemen. Lochem was een maatje te groot. Met 6-3 werd er verloren.

De meiden van JO12-2 werden vandaag geholpen door Djael uit de JO11-1. Als enige jongen op het veld deze keer, er werd voor het eerst gespeeld tegen een compleet meidenteam. In Gorssel werd met precies 8 spelers gestart. Goed en verzorgd spel leverde een verdiende voorsprong op. Door een mooi doelpunt van Stefanie na een kopbal van Emma. Kansen werden er volop gecreerd maar gescoord werd er aan de andere kant. Bij rust was het gelijk. Omdat er geen wissels waren werden ze snel vermoeid. Gorssel liep uit naar 4-1. Djael kon er nog voor zorgen dat de eindstand 4-2 is geworden.

De JO13-1 speelden thuis tegen WSV Apeldoorn. Het begon op een veld met een wit laken maar naarmate de tijd verstreek en de zon zich liet zien werd er gewonnen met 2-0. De laatste wedstrijden van aankomende zaterdag zullen de eerste 3 plekken bepalen in de competitie. Het ligt allemaal nog erg dicht bij. Het kampioenschap hebben we al uit handen moeten geven helaas door blessureleed. Maar ze zullen nog strijden voor de 2e of 3e plek! Zie verslag overig nieuws/JO13-1.

De JO13-2 hebben van Raalte verloren met 2-5 in een uitwedstrijd.

 

JO15-1 hebben in een thuisduel Gorssel verslagen met 4-0. De eerste helft hebben ze niet laten zien wat er van ze werd verwacht. Na een donderpreek in de rust hebben ze laten zien wat voetballen is. In de laatste wedstrijd mogen ze strijden om de 3e plaats in de competitie van de 1e klasse veilig te stellen.

JO17-1 hebben uit tegen UD belangrijke punten laten liggen. Er werd verloren met 3-2. Ze staan nog bovenaan maar moeten zaterdag nog wel even strijden tegen Sportclub om het kampioenschap veilig te stellen. Wordt vervolgd…….

JO17-2 begonnen zwak aan hun thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld. Ze gaven teveel ruimte weg maar Wapenveld wist hier niet van te profiteren en RDC kwam op stoom.

 

Zo stond het voor rust 4-1. Na rust zette WZC aan en werd het een spektakelstuk in de laatste fase van de wedstrijd. Met 6-4 hebben de jongens van Chris de verdiende 3 punten binnengehaald. Zie volledig verslag op overig nieuws/JO17-2

De JO19 was vrij

Er werd ook gevoetbald door de gecombineerde teams FC RDC / Sportclub Deventer:

MO13-1 moesten naar Gendt. Er werd van de Bataven verloren met 3-1.

MO13-2 hebben met 2-3 thuis verloren van de meiden uit Eerbeek. (Eerbeekse boys)

MO15-1 waren vrij maar moeten woensdag thuis tegen Helios.

MO15-2 waren vrij

MO17 heeft afgelopen week gespeeld en hebben met 3-2 verloren van SV CCW Wilp.

MO19 de wedstrijd van vandaag is verplaatst naar volgende week. (tijdstip en plaats nog onbekend) Dit zal uitwijzen of ze de 2e plaats kunnen blijven hanteren in de 1e klasse.