JO13-1 pakt 3 punten

Zaterdag 30 november, FC RDC JO13-1  –  WSV JO13-2  uitslag 2-0

Het was vanochtend goed koud, het kwik was afgelopen nacht flink gedaald onder de nul. De velden van FC RDC waren om 8.00 uur voorzien van een mooi wit laken. Toch werd het sein gegeven dat er gevoetbald mag worden. Onze wedstrijd zal plaatsvinden op veld 3.

De warming-up vond nog plaats op een wit veld, maar het zonnetje kwam al lekker door en na een klein half uur werd het wit vervangen door het groen.

Enhao mag en kan gelukkig weer meedoen maar wel een twijfel of hij de hele wedstrijd zou kunnen spelen. Emre moet nog rust houden en Jordi moet nog even een week rustig aan doen. Jordi was er wel bij om zijn teamgenoten aan te moedigen en met de wisselspelers tikte hij een balletje over.

Jill komt het team versterken en Ticho was standby op een ander veld aangezien hijzelf ook een wedstrijd moest spelen.

 

 

Vanaf het startsignaal zit WSV er bovenop en is de eerste gevaarlijke aanval dan ook voor hun. Riangelo is gelukkig sneller dan zijn aanvaller en weet de bal weg te werken over de zijlijn. De scheidsrechter was niet goed zichtbaar aangezien de tegenstanders ook met een zwart -shirt liepen en hij kreeg gauw een geel hesje aan.

Ook de tweede aanval was voor WSV en Riangelo die wederom goed meeliep weet de goed oplettende Max mee te laten voetballen en RDC weet onder druk weer op te bouwen. Via Mert wordt Willmar bereikt en Wasim krijgt wat ruimte op het middenveld. Lukas weet er een corner uit te halen.

Vervolgens gaat Lukas als verdediger spelen en Riangelo kan dan mee naar voren voor de corner. Willmar neemt de corner en glijdt bijna uit voordat hij de bal aanraakt, een corner van niks maar er wordt wel weer een 2e corner uit gehaald. Nogmaals probeert Willmar deze voor de goal te werken en ditmaal met goede verdienste. Het is Riangelo die hoog boven de anderen uitkomt en hij kopt de bal prachtig binnen. 1-0 en het is lang geleden dat wij onze jongens zo hebben zien juichen voor een doelpunt.

Miguel die goed werk verricht op het middenveld zat vandaag goed op de bal. Verdedigend sterk maar ook in de opbouw was hij vaak betrokken.

 

 

Het spelverloop ging over en weer en bracht zo nu en dan heel wat spanning met zich mee. Max moet nog wel een keer aan de bak en zorgt ervoor dat het vlak voor rust toch 1-0 blijft, gelukkig was Lukas -die zelf aangaf als verdediger te willen spelen nadat hij gewisseld was- goed meegelopen en weet hij de bal van de doellijn te halen. Ontspannen lopen de jongens met elkaar naar de kleedkamer om op te warmen en bespreken hoe we nét iets scherper kunnen voetballen.

Daar waar het voor Jill in de 1e helft wat onwennig was, liet zij zich in de 2e helft regelmatig erg goed zien. Met haar snelheid liep ze er iedereen uit en meerdere assist van haar werden gevaarlijk voor de goal gebracht.

 

In de tweede helft waren wij wel de sterkere partij maar wederom hadden we moeite om het te verzilveren. Er werd heel wat afgelopen door de middenvelders maar wat ze te weinig deden was het veld breed maken want daar lagen de kansen.

Er waren veel corners voor RDC die toch wel erg gevaarlijk waren, maar het afmaken ontbrak eraan.

 

Dan breekt Jill uit en speelt de bal af aan Wasim. Riangelo die als rechterspits een tijdje speelde kaatst met Wasim en dan is het Wasim die de 2-0 weet in te schieten.

WSV zet nog een keer aan en legt de druk nog even hoog voor de goal van Max. De bal wordt op de lat geschoten en komen we goed weg. Met 2-0 op het scorebord werd de wedstrijd afgefloten. Deze 3 punten zijn welkom na de dure punten die we de afgelopen wedstrijden hebben laten liggen en daarom was iedereen enorm blij.