Goede winst pot FC RDC in Epe

Afgelopen zaterdag heeft FC RDC met 0-2 gewonnen bij EZC’84. De ploeg van Sorphea Uk en Roy Beumer werkte keihard voor de verdiende driepunter.

Beeld uit duel EZC '84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)
Beeld uit duel EZC ’84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)

Technisch coördinator Roy Beumer en assistent trainer Sorphea Uk stonden even aan het roer, omdat hoofdtrainer Ensing werkverplichtingen kende. Ensing  werd op de hoogte gehouden middels appjes toen zijn ploeg, onder herfstachtige omstandigheden, de driepunter in de wacht sleepte. De Deventerploeg startte gedreven en creëerde erg veel mogelijkheden. Zo zat, al na 3 minuten spelen, de doelman uit Epe volledig mis bij een corner voor FC RDC, echter verdween de bal niet in het doel na een scrimmage situatie. FC RDC ontpopte zich tot de dominantste ploeg met een schot van Dulkaroglu uit de tweede lijn en in de 8ste minuut een mooie aanval door de as van het veld. Spits Luuk Helms nam de bal goed aan, draaide soepeltjes weg echter schoot voorlangs.

Beeld uit duel EZC '84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)
Beeld uit duel EZC ’84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)

Na een kwartier kwam de thuisploeg, door een fout,  pardoes voor het doel van FC RDC maar vanuit de 1 op 1 situatie hield doelman Voortman het hoofd koel en behield de nul. Twee minuten later stuurde Gijs Borkent Koen Wagenvoort weg over rechts die, vanaf de achterlijn, een voorzet op maat gaf voor Helms. De ijverige spits zag zijn inzet uit het doel gewerkt worden door de sluitpost van EZC.

Zeven minuten later dribbelde Helms behendig door het centrum maar werd onderweg vastgepakt door een verdediger waardoor de bal op de stip ging. Die strafschop werd half gepareerd door de doelman maar niet genoeg om Helms van een treffer af te houden. Ook na de 0-1 bleef FC RDC oppermachtig op het kunstgras in Epe, echter kwam EZC er af en toe toch uit.

Beeld uit duel EZC '84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)
Beeld uit duel EZC ’84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)

Zo werd, na ruim een half uur spelen, de bal voorgezet waarna de spits voor zijn man kroop en binnenschoot. Een treffer werd het niet omdat Michel Voortman katachtig het speeltuig uit zijn doel joeg en opnieuw zijn ploeg behoedde. Voorin zag hij dat Jorrit Draaijer behendig weg sprintte van zijn man en net over volleerde. Dominant, maar wel drie enorme kansen weggevende, want EZC speelde een aanval perfect uit in de extra tijd maar vond wederom doelman Voortman op zijn weg waardoor beide ploegen met 0-1 de kleedkamers opzochten. Na de thee werd het slordiger bij de Deventer formatie, EZC zocht met lange ballen de voorwaartsen, maar leverde daarmee het balbezit vrijwel iedere keer weer in. In de 55ste minuut werd een corner nipt voorlangs gekopt en in de 79ste minuut zelfs de lat geraakt door de thuisploeg. Dit gebeurde na een wilde bal die uitkwam bij de rechtsbuiten uit Epe wiens voorzet de lat ‘kuste’.

Beeld uit duel EZC '84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)
Beeld uit duel EZC ’84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)

Twee minuten later werd een diepe bal van doelman Voortman handig verlengd door Helms waardoor Jurgen Siepelinga alleen kon doorstormen op de goalie. Die laatste kon de inzet keren en zag de rebound op de rug van een verdediger eindigen. Tegen het einde van de wedstrijd leek FC RDC de grip op het duel wat te gaan verliezen, echter konden verse krachten het verschil maken. Zo was er een sterke actie van de pas 16 jarige Ronel Antonia die slim de bal terug legde voor een andere invaller.

Martin Kok is zijn naam, echter joeg de enthousiaste aanvaller de bal in de tuin aan de overzijde van de straat. Even later was hij wel succesvol nadat hij behendig een verdediger uitschakelde en Antonia vrij zag staan. De bal bereikte zijn teamgenoot niet door een interventie van een verdediger die de bal deed retourneren bij diezelfde Kok. In tweede instantie was hij koel en drukte af voor de beslissende 0-2.

Beeld uit duel EZC '84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)
Beeld uit duel EZC ’84 vs. FC RDC (foto Carlo Zwarthof)

Een welkome overwinning voor de zaterdagploeg uit Deventer die hard had gewerkt maar niet erg efficiënt was. Mede dankzij het uitstekende keeperswerk van Michel Voortman maakte het uiteindelijk niet veel uit en staat FC RDC nu elfde met deze driepunter. De formatie van Ensing behaalde zover 9 punten uit 10 duels en heeft nog ruim een speelhelft tegoed na het gestaakte duel van vorige week, waarbij het voorstond met 5-2 na 39 minuten spelen. Wanneer dit duel exact wordt uitgespeeld is nog niet helemaal zeker.