JO17-2 wint slotduel in Schalkhaar

Zaterdag 7 december speelden wij onze laatste uitwedstrijd voor de winterstop in en tegen Schalkhaar. Opgetogen en uitgelaten gezichten vooraf in de kleedkamer. We zouden wel even winnen vandaag van het onderaan de ranglijst staande Schalkhaar. De vraag was alleen met hoeveel en wie de doelpunten zouden gaan maken. De spelers “een spiegel” voorgehouden dat dit een foutieve en misplaatste gedachte was. Er is immers geen plaats voor arrogantie binnen ons team. Iedere week moet er tenslotte gebikkeld worden om zo resultaten te kunnen behalen.

Tijdens de warming-up raakte onze keeper Casper opnieuw geblesseerd aan zijn hand. Casper begon weliswaar aan de wedstrijd, echter hij moest de strijd reeds na 10 minuten spelen noodgedwongen staken. Kay, onze stand-in van de afgelopen weken trok opnieuw de keepershandschoenen aan, hij zou de wedstrijd verder keepen i.p.v. voetballen. Hoewel hij deze wedstrijd niet zwaar op de proef werd gesteld, deed Kay het keeperswerk opnieuw alleraardigst zonder daarbij onnodige risico’s te nemen.

Vanaf de aftrap werd snel duidelijk dat Schalkhaar ons de zege niet in de schoot zou werpen. JO17-2 was vooraf gewaarschuwd, de mannen pikten het daarna prima op. Het werd een duel waarin de mouwen werden opgestroopt, van beide kanten gingen de spelers met volle overtuiging de duels aan. Het werd een leuk gevecht om de punten. De bal werd aanvankelijk niet met grote precisie rondgespeeld. Desondanks creëerden we de nodige mogelijkheden, tot treffers leidde het vooralsnog niet. Op het moment dat Schalkhaar het gevoel kreeg dat RDC vandaag te lichtzinnig met z’n kansen omsprong, scoorde RDC prompt twee keer door mooie doelpunten van Giel 0-1 en Tygo 0-2.

Na rust werd het tempo opgevoerd en werd de bal bij vlagen uitstekend rondgespeeld, er werden genoeg kansen bij elkaar gevoetbald. Balthazar zorgde na rust voor de derde treffer. De afwerking vandaag was jammergenoeg niet ons sterkste punt, anders hadden wij ons zeker kunnen belonen met een zes of zeven nul overwinning.

Hulde wederom voor het collectief vandaag. Casper, Kay, Balthazar, Bram, Colin, Jaïr, Jari, Haris, Tygo, Sem, Leon, Brendon en Giel hebben wederom mét en voor elkaar gestreden voor de drie punten.

We trainen nu nog door tot de kerstvakantie. Hopelijk worden we binnenkort ingedeeld in een poule met mooie derby’s tegen oa Helios, Colmschate, UD, Schalkhaar en Diepenveen. We zullen dan opnieuw alles geven als team, om ook een mooie, sportieve en succesvolle 2e seizoenshelft te kunnen behalen met JO17-2. Nu al erg benieuwd hoe en óf we nog verdere stappen kunnen zetten met ons team.

Langs deze weg, wil ik tevens JO17-1 van harte feliciteren en complimenteren met het behaalde kampioenschap in de 1e klasse. Chapeau mannen, keihard gewerkt, loon naar werken!

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2