Een goede pot voetbal

Zaterdag 7 december, Colmschate JO13-1G – FC RDC JO13-1  uitslag 4-2

Voor het eerst sinds lange tijd stonden we eindelijk weer met ons eigen team op het veld. Hier en daar nog een klein pijntje maar dat was te overzien. De wedstrijd zou een mooie pot voebal kunnen opleveren omdat Colmschate bij winst kampioen kan worden en wij bij winst een mooie 3e positie in het eindklassement kunnen behalen.

En zoals de eventuele kampioenen het verdienen wordt er heel officieel het veld betreden voor de wedstijd. Er worden rook- en vuurfakkels afgestoken.

 

 

 

Voor de laatste keer met dit complete JO13-1 team wordt de jel nog een keer aangezwengeld. Miquel moet helaas weer met zijn familie terug naar Barcelona en gaat het team dus verlaten. Hij was een verrijking voor het team en wensen hem heel veel geluk in zijn toekomst, we zullen hem missen. In de kleedkamer werd na de wedstrijd afscheid van hem genomen door de jongens.

 

 

Het startsignaal klinkt en beide teams zitten er gelijk bovenop. We waren al gewaarschuwd voor de snelle spits van Colmschate. Mert en Riangelo zorgden er samen voor dat hij voortdurend iemand bij hem had lopen zodat we in iedere geval voorbereidt zijn op een uitbraak.

Het spel gaat over en weer en is leuk om naar te kijken. Er wordt sterk en aanvallend gevoetbald door beide teams. De 1e kans komt en is voor Colmschate, er wordt goed gecombineerd en het schot dat volgt gaat voor de goal van Max langs.

 

 

 

 

Het spel wordt snel voortgezet door Max, Riangelo geeft een goed assist en Wasim kan uitbreken. Hij loopt zijn verdediger eruit en kan voorzetten via de linkerkant. De omschakeling bij RDC is net te traag om bij Wasim aan te sluiten en Wasim kan de bal niet afspelen wat duelleert in een vrije bal voor RDC.

 

 

 

We weten allemaal dat vrije ballen van RDC net buiten de 16 meter erg gevaarlijk zijn en we hebben meerdere specialisten in het team zitten die dit kunnen. Wasim eist zelf de bal op. Na 8 minuten gespeeld te hebben weet hij de bal op een perfecte manier in het net te schieten van onze tegenstander. De goal werd goed gevierd en het was Colmschate die het nakijken had. Getergd op het kampioenschap baalden ze hier enorm van en dat was ook op dat moment te zien. 0-1

 

 

Echter kunnen ze erg snel de teleurstelling van zich afschudden en gedreven aan de nieuwe aftrap beginnen. De druk wordt erg hoog gelegd en met goed en snel combineerwerk wordt RDC  weggezet en de 1-1 ligt erin. RDC wordt aangemoedigd en gaat weer opnieuw de aanval in na de aftrap. Kees wordt in een duel geraakt net onder zijn knie hij wordt gewisseld en Ard gooit het even om. Lukas geeft aan dat hij wil verdedigen en Riangelo gaat naar voren toe. Kees die terug komt uit de kleedkamer met een verband om zijn knie blijkt lelijk te zijn geraakt door een voetbalschoen en 3 noppen hebben meerere wondjes achter gelaten en veel pijn.

Jordi die er gelukkig weer bij kan zijn na zijn lelijke val in Dieren staat weer erg goed te verdedigen. Miquel die goed voor de man komt en menig assist geeft, Julian die fel de duels aangaat, Emre in de spits heeft wat meer moeite om de positie te houden. Alec, weer onzichtbaar goed, Willmar die wat mooi corners kan nemen. Jorrit die graag van zijn vrienden wil winnen.

 

 

 

Riangelo die met zijn snelheid kan uitbreken krijgt een vrije trap mee. Ook hij is één van de vrije trappen specialisten maar ditmaal weet de keeper de bal te blokken en gaat het spel verder. Colmschate blijft druk zetten. Er wordt weer ingegooid; er waren veel ingooimomenten en veel hiervan werden niet goed genomen, of  1 been omhoog, soms 2 benen, niet uit de nek etc…. maar de scheidsrechter keurde alles goed, dit tot grote ergernis van de trainers en coach van RDC. Wederom een foute ingooi en weer mag het spel voortgezet worden en dan is er een gevaarlijke kans voor Colmschate. Max zit er naast maar dan is er Enhao die de bal van de lijn weet te halen en RDC komt hier goed weg.

Het spel wordt snel voortgezet en Wasim kan er weer uitkomen. Ditmaal loopt Riangelo goed mee en kan kaatsen met Wasim. Wasim geeft de bal voor maar Emre was nog niet op snelheid en kan de keeper de bal overnemen. Colmschate zet weer druk en komt weer gevaarlijk binnen de 16 meter. Enhao houdt het hoofd koel en staat goed, hij werkt de bal weg met een schitterende pass op Riangelo. Wasim loopt door, kapt draait en geeft de bal af aan Emre die met een hard schot de 1-2 binnen werkt. Met 28 minuten op de klok is het lekker als je zo vlak voor rust de voorsprong in handen hebt.

 

 

Lang heeft RDC niet van deze voorsprong kunnen genieten want wat er gebeurde na de 8e minuut herhaalde zich letterlijk weer. Colmschate zetten hun tanden erin en zetten een goede aanval in. Max weet de bal te blokken en Lukas die goed voor de man komt wil de bal naast de goal over de lijn werken maar de tegenstander komt er vrij hard in en ze gaan samen voor de bal. Echter weet de aanvaller van Colmschate de bal net iets eerder dan Lukas te raken in een slidingsduel. De bal belandt achter Max en Lukas blijft geblesseerd liggen. De scheidsrechter keurt de goal goed en het is   2-2. Lukas blijft liggen. Hij wordt vanhet veld gedragen en behandeld voor zijn enkel en kan de wedstrijd niet meer uitspelen.

RDC zet nog even aan, er is nog tijd aangezien de behandeling van Lukas op het veld even tijd in beslag nam. Er wordt druk gelegd richting het doel van Colmschate. Wasim kan nog een keer uitbreken. Hij vindt geen aansluiting en verliest het duel. De scheids fluit de eerste helft af.

 

 

 

 

Terwijl Lukas wordt behandeld op de tafel door Johan, vindt de bespreking plaats. De bananen en dextro worden verorberd, Ard en Jesse doen het woord.

De 2e helft breekt aan en Lukas blijft achter in de kleedkamer. Hij zal niet meer kunnen spelen deze wedstrijd. Na het startsignaal zet RDC meteen druk en de 1e kans is dan ook voor ons. Er wordt goed verdedigt door colmschate en zij kunnen overnemen. Jorrit wordt eruit gelopen en maakt hierna eenonnodige overtreding net binnen de 16 meter en er volgt een penalty. Max maakt zich op voor de eerste echte penalty dit seizoen. Het fluitsignaal klinkt en het schot volgt. Max zit er erg goed bij, de hand van Max raakt de bal maar het schot is zo hard dat de bal achter Max neerkomt. 3-2

De druk blijft hoog aan beide kanten. RDC breekt uit en Wasim wordt onderuit gehaald. Halverwege het veld van Colmschate wordt de bal neergelegd. Wat ver voor een schot in één keer. Uitspelen zou moeten kunnen. Maar Riangelo probeert het toch in éénkeer. Nog niet eens zo`n gek schot. De keeper had alle moeite om de bal te stoppen.

 

 

 

RDC blijft druk houden, over het middenveld loopt het ook goed. Ze coachen elkaar en er is geen paniek voetbal. Iedereen werkt hard op het veld. RDC wordt nog eens flink aangemoedigd. Jorrit raakt na een duel geblesseerd aan zijn rug en hij wordt  in de kleedkamer behandelt. Ik krijg de mededeling dat ook hij niet meer terug komt op het veld. Net nu we lekker met een compleet team aan het voetballen zijn, gebeuren er dit zulk rare dingen. Helaas het is niet anders en de wissels dunnen uit zo. Alleen Kees staat er nog, maar wel met een verband om de knie. Gelukkig bijt hij door de pijn heen en probeert toch de draad weer op te pakken in de laatste fase van de wedstrijd.

Wasim krijgt nog een kans, maar heeft gelijk 3 verdedigers om hem heen. Colmschate gaat voor de winst en zetten weer aan. Krijgen een ingooi die wederom fout wordt uitgevoerd maar de scheids blijft zichzelf niet corrigeren hierin en Colmschate mag door. Jordi neemt een sliding op de bal, in onze ogen net buiten de 16 maar wederom is de scheids de hoofdrolspeler hier en beslist dat er een penalty komt. Max die weer oog in oog komt te staan met de aanvaller maakt zich op en hoewel er voor een andere hoek werd gekozen redt Max RDC van een tegengoal. Toppie. Een gelijkspel zit er nog in.

 

 

Er wordt een heuse strijd geleverd op het veld. RDC laat zien waarom ze thuis horen in de 1e klasse. Helaas door blessures geveld en hierdoor niet de lijn van winnen door hebben kunen zetten, anders hadden wij nu de kampioenswedstrijd mogen spelen. Colmschate laat zien waarom zij de kampioen worden vandaag. Ze strijden tot het einde en zetten nog een keer aan. Snel combiwerk en dan weten ze het heel mooi uit te spelen, een voorzet en de bal wordt mooi binnengewerkt. Zo verdien je het om te winnen en niet door een beslissing van de scheids rechter. Gewoon op eigen kracht.

RDC geeft zich nog niet verloren en zetten het goede spel voort. Riangelo krijgt een vrije bal en iedereen gaat mee naar voren. Met nog 5 minuten te spelen is alles mogelijk. Helaas weet Colmschate er weer uit te komen en zit er helaas voor RDC niets anders op dan te wachten tot de scheidsrechter de wedsrijd affluit en voor Colmschate het feest losbarst.

Complimenten voor een goed spelend JO13-1 van FC RDC maar een applaus voor Colmschate die kampioen wordt van de competitie in de 1e klasse  voor de winterstop. De jongens van Ard, Jesse en Suzanne hebben het fantastisch gedaan voor het eerst op een groot veld, met blessureleed en dan ook nog uitkomen in de 1e klasse…… dat is een klasse apart! een verdiende 5e plaats en wie weet wat er in zit in na de winterstop.