Mixtoernooi JO13 een succes

Zaterdag 14 december, de competitie is afgelopen en geen wedstrijden meer op zaterdag. Dat was voor Ard van Lochem de trainer van de JO13-1 van FC RDC een reden om de handen ineen te slaan met de trainers van Diepenveen en Sportclub Deventer om alle spelers van de JO13-1 bij elkaar te brengen en lekker een toernooi te spelen. Sallandia was ook uitgenodigd maar zij hadden vandaag een bekerduel en zullen de volgende keer aansluiten.

Maar liefst 42 spelers hebben zich verzameld op het middenveld van het complex van FC RDC. Er stond een straf windje wat een kleine smet was op deze mooie voetbalochtend. Het maakte het net iets te koud voor de ouders langs de lijn die de warmte opzochten in de kantine om van daaruit verder te kijken.

 

Er werd besloten om alle spelers van de verschillende clubs door elkaar te gooien en dat leverde 5 teams op die gewaagd aan elkaar zijn. Er waren genoeg keepers aanwezig en er kon lekker gevoetbald worden. Een poule van verschillende landen kwam tot stand.

Turkije, San Marino, Frankrijk, Spanje en Nederland -de landen die de spelers zelf hebben ingebracht- streden tegen elkaar in wedstrijdjes van 20 minuten op een half veld.

 

Er werd lekker gevoetbald, zonder scheidsrechter en dat ging heel goed.. Ze losten alles zelf op en er hebben zich geen problemen voorgedaan.

  

Tussendoor werden de standen bijgehouden en konden de spelers even wat drinken en een appel of banaan nuttigen.  

Het was fijn om te zien dat een ieder zich kon redden in een team met “vreemde” spelers en er lekker gevoetbald is. In de competitie waren het geduchte tegentanders van elkaar en nu moesten ze het samen doen. En dat verliep heel gemoedelijk.

  

Na goed 2 uur voetballen werd er om 12.00 afgefloten en is Frankrijk de grote winnaar van vandaag.

We kunnen terug kijken op een mooie voetbalochtend die van alle kanten als prettig is ervaren en er zeer zeker een vervolg zal krijgen. Diepenveen gaf meteen aan dat zij de volgende ronde op zich zullen nemen en hopelijk kan Sallandia dan ook aansluiten.