Restant FC RDC vs. SV Harskamp op 18 januari

Het op 30 november gestaakte duel tussen FC RDC en SV Harskamp, zal op 18 januari 2020 worden uitgespeeld. Vanwege een ernstig ogende blessure besloot scheidsrechter Avci, onder druk van de gasten uit Harskamp, het duel destijds definitief te staken. De KNVB maakte vanmiddag bekend dat, op de inhaaldag van 18 januari, het restant zal worden uitgespeeld. Eerder stond het restant gepland voor zaterdag 22 december, maar beide ploegen wilde liever in het nieuwe jaar voetballen. De wedstrijd was 39 minuten onderweg, eind november, waarin de ploeg uit Deventer met 5-2 voorstond. Zeven minuten voor de thee stoomde FC RDC verdediger Koen Wagenvoort ver door over de rechterflank, onderweg onstuitbaar gezien de tegenstanders die achterbleven. Diens inzet werd door de doelman met een vuist tot corner gepareerd. Een van die ‘slachtoffers’ bleef uiteindelijk liggen waarna de coach in paniek het veld bestormde. ‘Zijn’ pupil had al eerder een zware nekblessure gehad en men vreesde iets gelijkwaardigs.
De toegesnelde fysio van FC RDC wilde geen risico nemen gezien de eerste symptomen en belde een ambulance. In tussentijd riep de scheidsrechter de mannen naar binnen voor een korte en warme break. Daarin gaf de aanvoerder van Harskamp aan eigenlijk te willen stoppen ongeacht de eventuele uitkomst van de behandeling op het veld. De scheidsrechter herzag zijn beslissing nadat de captain van FC RDC medeleven toonde en de wedstrijd werd definitief gestaakt. Deze zal dus nu uitgespeeld worden op 18 januari vanaf de 40ste minuut. Het spel zal hervat worden om 15:00 uur met een corner voor FC RDC. NOTE: De speler werd door het ambulancepersoneel nagekeken en kon gewoon huiswaarts keren.
Auteur: Erik van Luttikhuizen
Deventer Voetbal