Laatste uitslagen jeugdcompetitie 2019

MO 13-1

Daar waar het leek alsof de vliegende reporter van FC RDC al met kerstreces zou zijn, moet ik mij verontschuldigen; door de enorme drukte op het werk en de gezellige dagen van voorbereidingen op de aankomende feestdagen is het maken van een verslag er compleet bij in geschoten. Daarom alsnog;

Zaterdag 14 december, 

De mini`s trainen lekker in de zaal en hebben het daar naar hun zin.

De meiden van de MO15-1 hebben 11 december de laatste wedstrijd thuis afgesloten met een 0-0 tegen Helios. Zij hebben mooie resultaten geboekt en met een verdiende 2e positie in de competitie het jaar afgesloten.

De meiden van de MO17-1 moesten naar Apeldoorn waar helaas werd verloren met 1-0.  Het wedstrijdverslag is geschreven door Julia Helms;

Aangekomen op het mooie complex van WSV gingen we met stampende klanken uit de box die elke wedstrijd meegaat op zoek naar de kleedkamers. Vandaag een wedstrijd op het hoofdveld voor volle tribunes waar onze supporters een plekje hadden gezocht. Vanaf moment één was het duidelijk dat de in de laatste wedstrijden meegenomen vorm ervoor zorgde dat wij de baas waren op het veld.

Met de ene flitsende combinatie na de andere zochten we gelijk het doel van de tegenstander maar helaas wilde de bal er niet in. In de 30e minuut van de eerste helft werd er een mooie combinatie opgezet door Kim en Roos die uiteindelijk met een schitterende hakbal van Emely terecht kwam bij Julia maar haar schot miste het doel op een haar.

Toch was het oppassen want de meiden van WSV speelden puur op de counter en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Maar wat is het toch fijn om met een echte keepster te spelen want Lynn was in vorm. Zij zorgde ervoor dat de 0 behouden bleef.

Het spel was net als het weer “stormachtig” want de ene mooie aanval na de andere gingen als een orkaan op het doel van WSV af. Maar helaas konden we niet tot scoren komen. Na de rust die we met 0-0 uitkwamen was het beeld hetzelfde. FC RDC-Sportclub Deventer legde de ene na de andere ombinatie op het veld, maar hadden veel pech in de afwerking. Het is duidelijk dat de speelsters steeds beter hun plekje op het veld hebben gevonden en dat is gelijk terug tezien aan het spel. Het is daarom jammer dat een counter van WSV vlak voor tijd onze meiden de das om deed. Dat er dus voor zorgde dat we verloren met 1-0. Maar deze meiden zijn erg strijdbaar en zijn vast besloten om na de winterstop er vol voor te gaan om bij de eerste plekken mee te doen.

De JO13 heeft een mooi opgezet toernooi gespeeld met Sportclub Deventer en Diepenveen. Er waren 42 spelers aanwezig die werden gehusseld en opgesplitst dat 5 teams opleverde die erg gewaagd waren aan elkaar.

 

In januari zal er een vervolg worden gegeven in Diepenveen en zal Sallandia ook proberen aante sluiten. Het volledige verslag kunt u lezen bij overig nieuws en bij de JO13-1.

De JO17-1 hadden waarschijnlijk de pap nog in de benen zitten van de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Sportclub Deventer van 7 december of waren ze nog wat beduusd van het feit dat het kampioenschap nog niet officieel is? Aangezien Teuge tóch nog gaat voetballen om de niet gespeelde wedstrijden in te halen. Het gaat nog spannend worden. Met vandaag de dag nog 1 wedstrijd van Teuge te spelen en en doelsaldo van 9 punten verschil. Wat gaat Teuge doen?…….

Er werd voor het bekerduel gevoetbald en weer tegen Sportclub Deventer. Ditmaal was Sportclub overmachtig en werd FC RDC afgetroefd met 5-0. Met wel al dan niet een kampioenschap op zak zijn de jongens van JO17-1 helaas uitgeschakeld voor de beker.

De JO19-1 hebben in Klarenbeek ook aan de broek gekregen…… Met 14-1 verlies keerden de jongens weer huiswaarts.

Zaterdag 21 december;

Vandaag vonden de laatste wedstrijden plaats voor de winterstop van 2019.

De JO10-1 hebben in Zutphen de laatst wedstrijd gespeeld tegen AZC. Ze hebben een goede pot voetbal laten zien en het seizoen nadien in de warme kantine afgesloten met heerlijke zelf gebakken pannenkoeken!

 

De gezellige meiden van de JO12-2 moesten thuis voetballen tegen SKV uit Wageningen. Ze hebben verloren met 2-6. Maar de meiden hebben met veel moed en leuk voetbal zich keurig weten te handhaven in de middenmoot van de competitie tussen de jongensteams.

Het leuke team MO13-1 van vrolijke meiden (zie foto bovenaan) dat bestaat uit het gecombineerde team FC RDC- Sportclub Deventer hebben hun laatste wedstrijd erg goed voetbal laten zien.

 

 

 

Het ging in een gelijke strijd op. Maar onze meiden kwamen steeds beter in de wedstrijd en met goed loop en combinatie werk hebben ze de laatste wedstrijd weten te winnen met 4-2. Door deze 3 punten te pakken weten de meiden zich van de laatste plek te ontdoen.

 

 

Nu de winterstop is begonnen en we inderdaad met een kerstreces kunnen starten, kunnen we het seizoen 2019 met mooi behaalde resultaten afsluiten. Er zal vanaf 6 januari weer getraind worden op de velden van FC RDC. Vanaf 25 januari zal de competie 2020 weer van start gaan. In sommige teams zullen verschuivingen plaatsvinden wel al dan niet met een nieuwe trainer of leider.

Namens de jeugdcommissie  kan ik mededelen dat er op maandag 13 en 27 januari van 18.30 tot 19.30 uur gestart gaat worden met een inloopspreekuur voor de spelers, ouders, trainers en andere belanghebbenden. Hier kunt u terecht voor vragen, klachten, mededelingen, maar ook het delen van positieve ervaringen. Zo kunnen we met elkaar kijken naar wat er speelt binnen de vereniging en de teams, eventueel een gepaste oplossing vinden bij problemen en proberen we iedereen betrokken te houden bij de vereniging.

Wij wensen u fijne feestdagen en een goed uiteinde toe en laten we er met elkaar een mooi en sportief 2020 van maken!