JO13 en JO17 in de Prijzen

Vrijdag 27 december hebben de jongens van de JO13-1 en de JO17-1 meegedaan aan de Deventer Futsel Cup 2019 georganiseerd door Sportbedrijf Deventer.  De JO13-1 waren in de ochtend aan de beurt en hebben een verdiende 2e plek behaald en de JO17-1 hebben in de middag laten zien dat er met hen niet te spotten valt en gingen er met de 1e plek vandoor!

Bij de JO13-1 kon niet iedereen  hierbij aanwezig zijn en met 7 jongens werd er een goed team neergezet van 5 spelers en 2 wissels. Er waren 2 poules en RDC was ingedeeld bij Colmschate en Diepenveen, geduchte tegenstanders die we ook in de competitie tegen zijn gekomen.

Om 10.00 uur werd de eerste wedstrijd voor RDC gespeeld tegen Diepenveen. Het spel verliep snel en ging op en neer. Ze moesten allemaal nog even wennen aan de bal, grootte van het veld en de posities.

Na 7 minuten ging het lekker en had RDC grotendeels balbezit. Na 12 minuten spelen met de stand van 1-0 op het scorebord was RDC de winnaar. De eerste 3 punten in de pocket.

 

 

De tweede wedstrijd moest gespeeld worden tegen Colmschate. Het ging lang gelijk maar in de 8e minuut wist Colmschate meer druk te leggen op de verdediging en viel de eerste goal voor Colmschate. Er volgden nog meer kansen maar Max was goed van de partij en stond prima opgesteld. Hij voetbalde lekker mee. Echter kon er niet voorkomen worden dat er nogmaals gescoord werd door Colmschate. RDC zette nog even aan en kregen wel kansen maar ook zij hebben een goede keeper. Er werd met 2-0 verloren en dat vonden de jongens niet zo leuk. In de kleedkamer kregen ze een donder speech van Ard en Jesse.

Toch was er nog niets verloren want ze zaten in de halve finale aangezien ze 2e zijn geworden in de poule. Ze moesten tegen Sallandia de nummer 1 uit de andere poule. De donderpreek heeft goed geholpen. De jongens stonden er en wisten elkaar bijna blindelings te vinden. Met een overmacht werd er van Sallandia gewonnen. 4-0 stond er op het bord. Ze gaan de finale spelen. Colmschate moest de halve finale spelen tegen Activia. Het bleef 0-0 en met penalty`s wist Colmschate zich te plaatsen voor de finale.

Wederom vond er een strijd plaats tussen RDC en Colmschate. Er werd gevochten om de bal en het spel ging erg snel op en neer. RDC kreeg kansen maar wist deze wederom niet te verzilveren. Colmschate breekt uit en met een mooi één tweetje weten ze het eerste doelpunt goed uit te spelen 0-1.

RDC zet alles op alles om bij te blijven maar Colmschate is net een maatje te snel in combineren en het tweede doelpunt ligt erin. Het lukt RDC niet om bij te blijven en de secondes tikken weg.

Colmschate wint vandaag maar FC RDC is een tweede plek waardig!

Helaas kregen onze jongens geen beker, medaille of iets anders wat als teleurstellend werd ervaren.

 

Gelukkig hebben we het met elkaar gezellig met een lekker broodje af kunnen sluiten.

 


De JO17-1 waren op sommige momenten oppermachtig. Met veel en goed combinatie spel hebben zij de overwinning van het toernooi naar zich toe weten te trekken.

 

 

Er werd met 3-1 van Sallandia gewonnen, verloren werd er met 4-1 van Schalkhaar, waarna ook zij na een donderpreek een flinke opleving maakten.

Er werd met 2-1 van Overwetering gewonnen en hiermee kwamen ze in de halve finale terecht. Zij moesten spelen tegen Colmschate en daar waar het de jongens van de JO13 niet lukte, deden de jongens van de JO17 wat ze moesten doen en dat is winnen. Met een 4-0 werd Colmschate van het veld gespeeld.

De finale werd bereikt en hierin troffen de jongens Diepenveen. Met goed combineer werk en snel spel werd Diepenveen met 2-1 verslagen en zijn de JO17 spelers van FC RDC de kampioenen van de Deventer Futsel Cup 2019. Een grote beker werd er mee naar huis genomen.