Er is weer beweging bij de jeugd

Zaterdag 11 januari,

Wat een heerlijk gevoel geeft het je als je op zaterdagochtend op de fiets naar FC RDC rijd. Onderweg kom ik enthousiaste kinderen tegen in sportkleding die worden afgezet of heerlijk op de fiets naar het sport veld rijden. Bij het Vlier verzamelen de vrolijke mini`s zich voor een lekkere training in de zaal. Daniel en Mike nemen deze enthousiastelingen onder hun hoedde.

De competitie is nog niet gestart maar er is al wel veel beweging bij de jeugd op de velden. De trainingen zijn gestart en elk team vult de zaterdagen op zijn of haar manier in. Zo wordt er voor de pupillen van de JO10 tot en met de JO12 de aankomende zaterdagen een toernooitje gespeeld. Alles gemixt door elkaar. Martijn regelt de boel en heeft mede trainers ingeschakeld om te helpen.

Maar liefst 27 spelers hebben zich verzameld en Martijn deelde ze in 5 teams in.

 

 

 

 

Er werd lekker gevoetbald en na anderhalf uur ging een ieder moe en voldaan naar huis.

     

De JO13-1 hadden een oefenwedstrijd geregeld met Sportclub Deventer aangezien het onderlinge toernooitje met Sallandia en Diepenveen niet doorging  i.v.m. allerlei invullingen bij de andere teams.

Voor de JO13-1 is dit een goede graadmeter om te kijken waar ze staan met de nieuwe indeling van het team. Het spelverloop gaat in het begin gelijk op. Voetballend gezien voerde Sportclub de boventoon omdat er meer door hun gecombineerd werd en hierdoor meer werd gevoetbald.

Het eerste doelpunt was voor RDC vanuit een vrije bal werd er gescoord. Echter was de voorsprong van korte duur en binnen 15 minuten was het RDC die achter stond met 2-1. Zoals het spel op en neer verliep ging het scoreverloop ook. FC RDC kwam weer op gelijke hoogte en Sportclub wist dit weer uit te breidden.

 

 

 

Na 70 minuten spelen moest FC RDC de winst toch nog nipt aan Sportclub laten. Uitslag 5-4. Er valt nog een boel uit de vernieuwde JO13-1 te halen. Deze wedstrijd is een goede graadmeter geweest en kunnen ze hier een boel leermomenten uithalen waardoor ze kunnen groeien en verbeteren.

Helaas ging de oefenwedstrijd voor de JO15-1 niet door.

De JO19-1 heeft in de middag lekker getraind.

De meiden van de MO17 hebben een oefenwedstrijd gespeeld bij FC RDC. Ze namen het op tegen Colmschate MO17-2. Er werd met vlagen goed gevoetbald maar toch wist Colmschate er met de winst vandoor te gaan.  Met 1-2 werd het veld verlaten.