JO17-2 wint ook eerste wedstrijd in 2020

Zaterdag 18 januari speelden wij onze eerste (oefen)wedstrijd van 2020 in Colmschate tegen Colmschate ’33
JO17-3. De teams waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd. Het spel golfde meteen op en neer. Beide teams hadden aanvallende intenties. Een enorme kans van ons werd wild over het doel geschoten. Een tweede kans belandde in het zijnet. Colmschate scoorde wel, het werd 1-0 na een enorme dekkingsfout.

Geheel onnodig, echter ons team liet zich door deze domper niet uit het veld slaan. Vanaf de aftrap ging JO17-2 voortvarend ten aanval. Het tempo ging omhoog, er werd goed gecombineerd, de vrije man werd gezocht, het wachten was nu op doelpunten. Brendon knalde met een verwoestend schot de bal tegen de lat. Na een uitstekende steekpass van Casper scoorde Giel de verdiende gelijkmaker. JO17-2 ging door en Brendon maakte vervolgens de 2-1. Niet veel later gaf Jari een mooie assist en scoorde Tygo fraai de 3-1. Het middenveld Jaïr, Jari, Tygo en Casper combineerde er lustig op los, het was genieten langs de kant. De verdediging, bestaande uit Balthazar, Bram, Colin en Leon verdedigden solide, kortom JO17-2 kwam niet echt in de problemen.

Na rust enkele wijzigingen, Tygo schoof door naar rechtsbuiten, Colin schoof daardoor van rechtsachter naar rechtsmidden. Sem, die de hele week ziek was geweest begon nu als rechtsachter. Opnieuw liet JO17-2 ook in de 2e helft prima voetbal zien. Jaïr kwam regelmatig goed door en was zowel aanvallend alsook verdedigend een plaag voor Colmschate. Uit een assist van Jari scoorde Tygo zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Giel en Brendon hadden nog twee goede kansen, deze gingen echter rakelings naast. Kay keepte verder een degelijke wedstrijd.
Uit een uitstekende corner van Casper kopte Balthazar de bal hard en onhoudbaar tegen de touwen, 5-1. JO17-2 bood de tegenstander nu wat meer ruimte. Hoewel Colmschate dichter bij het doel kwam, kon Kay de tweede helft zijn doel eenvoudig schoonhouden.

JO17-2 bewijst na een korte onderbreking ook in 2020 met hard werken en bij vlagen uitstekend combinatievoetbal, nog niet uitgegroeid te zijn. Volgende week wacht ons de oefenwedstrijd tegen het selectieteam van FC RDC JO15-1. Benieuwd hoe we daar voor de dag zullen komen. Het beloofd op voorhand een boeiende pot voetbal te worden. Kom het meemaken op ons sportcomplex Borgele.

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2