JO17-2 vloert JO15-1

Zaterdag 25 januari stond de (oefen)wedstrijd FC RDC JO17-2 vs FC RDCJO15-1 op het programma. Vooraf op papier een interessante wedstrijd. Snelheid en techniek versus fysiek en éénheid. De teams keken er al enkele weken naar uit. JO17-2 had 12 spelers ter beschikking, Brendon en Colin ontbraken vandaag. JO15-1 speelde vandaag in het groen-wit, waardoor JO17-2 zelf in de clubkleuren kon aantreden.

In de eerste helft was JO17-2 de eerste 25 minuten de bovenliggende partij. Het team combineerde er lustig op los en speelde erg volwassen. JO15-1 had aanvankelijk weinig grip op de speelwijze van JO17-2.
Een goed schot van Edward werd in eerste instantie nog gekeerd door Tom, echter Balthazar was er als de kippen bij en scoorde alsnog de rebound, 1-0. Tygo scoorde vervolgens fraai de 2-0 na een assist van Jari.

De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Jaïr Helders. Aan de linkerkant werd er door Jaïr zelf een mooie actie opgezet, hij sneed naar binnen om vervolgens de bal hard en laag diagonaal binnen te schieten in de verre hoek, 3-0.

Na een voorzet van Tygo kopte Balthazar vervolgens de 4-0 tegen het net. Deze ruime voorsprong had niemand verwacht. JO17-2 nam vervolgens gas terug. De laatste 10 minuten kon JO15-1 nu wat aandringen, wat resulteerde in een doelpunt van Chiel van den Brink. Hij schoof de bal van dichtbij beheerst door de benen van keeper Kay.

In de tweede helft kwam JO15-1 onbevangen uit de startblokken. Het team speelde beter dan JO17-2. Met name Victor Evenblij was een kwelgeest op het middenveld voor ons team. Hij strooide regelmatig met goede passen, passeerde spelers alsof ze er niet stonden en liet JO15-1 daarmee béter voetballen. Scoren deed Victor echter niet. Ook Chiel kwam aan de linkerkant een aantal keren gevaarlijk goed doorzetten.
Uit het niets, door een onnodige verdedigingsfout, was het Vic Holtkamp die dankbaar kon profiteren van dit buitenkansje, hij schoot de bal hard en onberispelijk binnen, 4-2.

De tweede helft was in vergelijking met de eerste helft van onze kant een stuk minder. Het liep niet meer zo gesmeerd als in de eerste helft. Dit kwam door én gemakzucht én slordige passing waardoor we onnodig en vaak balverlies leden. JO15-1 had er lak aan en bleef ondanks de achterstand stoïcijns voetballen en de vrije man zoeken. JO17-2 voetbalde zich in de laatste 10 minuten onder de druk vandaan en wist nog drie enorme kansen te creëren om de score verder op te voeren, deze werden echter jammerlijk gemist.

Tom van Rijn keepte bij JO15-1 heel degelijk en had nog een paar prima reddingen in huis. Voor hemzelf, maar ook voor de club Fc RDC leuk om te zien dat hij een groei doormaakt en zich ook ontwikkelt ten opzichte van het afgelopen seizoen.

Het was al met al een nuttige en leerzame oefenwedstrijd voor beide teams. Beide teams hebben geprobeerd er een leuke en échte wedstrijd van te maken. Iedereen heeft keihard gewerkt en gevoetbald naar z’n mogelijkheden. We hebben inmiddels opnieuw een wedstrijd in de benen en slechts een korte tijd van onderbreking gekend, waardoor we mooi in ons ritme zijn gebleven.

Volgende week, 1 februari begint weer het échte werk, dan begint de competitie voor ons met een uitwedstrijd tegen Colmschate’33. Wij wensen hierbij ook JO15-1 alle succes toe in de uitwedstrijd tegen Dierense Boys. Hopelijk kunnen dan beide teams de eerste driepunter bijschrijven.

Chris Broersma
Trainer-coach JO17-2