JO13-1 Geen beste start

Zaterdag 1 februari 2020, FC RDC JO13-1 – SC Overwetering JO13-1 uitslag 1-6

Aan de start van de competitie van de 2e helft van het seizoen zijn sommige poules opnieuw ingedeeld. Er heeft zich bij sommige teams een wisseling plaatsgevonden in de samenstelling van de teams. Waaronder ook bij ons in de JO13-1. Riangelo is doorgeschoven naar de JO15-1, Jill en Kim hadden beiden meer uitdaging nodig en kunnen veel ervaring opdoen bij deze jongens. Miquel is onverwachts tóch weer terug gekomen naar Nederland en heeft zich weer aangesloten bij zijn team. Daarnaast hebben we Kiki de keepster die met ons team meetraint om zo ervaring op te doen in de grote goal

Omdat Max vandaag niet mee speelde was Kiki bereidt om zijn plaats op de doellijn te vervullen. Een mooie mengeling bij elkaar en een uitdaging om ons goed voor te bereiden voor het “geweld” in de 1e klasse. Met nog wat kleine blessures en pijntjes werd het veld betreden. Jorrit is er vandaag ook niet bij, hij heeft nog te veel last van zijn rug. In de loop van de eerste helft kwam hij bij ons in de dug-out zitten.
De yel wordt aangezwengeld en het is mooi om te zien dat Lukas het voortouw neemt en in de kring de taak van Riangelo overneemt. Vol overtuiging yellen ze met elkaar en kan de wedstrijd beginnen.

Het eerste kwartier gaat het spel aardig gelijk op. Er moet even gewend worden aan de (nieuwe) posities en Kiki stuurt de achterhoede goed aan. Er wordt geprobeerd om te combineren maar Overwetering zit er goed op. Dan is het na 15 minuten Overwetering die als eerste weet te scoren. Ze weten zich goed vrij te lopen en onze verdedigers op het verkeerde been te zetten, het schot bovenin de hoek is voor Kiki onbereikbaar 0-1.
FC RDC probeert er weer uit te komen maar de aanvallers weten er niet door te komen. Jill die met haar snelheid vaak onbereikbaar is voor de tegenstander krijgt geen hulp en kan de bal niet kwijt wat leidt tot balverlies.

 

Overwetering blijft steeds gevaarlijk voor het doel van Kiki te komen en met regelmaat kan er door FC RDC een doeltrap genomen worden omdat de bal over de achterlijn geschoten wordt door Overwetering. Echter wil de opbouw van achteren uit niet lukken en zet Overwetering druk wat zich tot 2 maal toe uitdrukt in een doelpunt. 6 Minuten na het vallen van de eerste goal staat het 0-3 voor Overwetering.

 

De koppies beginnen langzaam wat meer naar beneden te hangen. Er volgt een vrije bal voor FC RDC ongeveer op 20 meter voor de goal van de tegenstander. Wasim neemt de taak op zich maar het schot gaat net naast. Met nog 2 minuten voor rust weet FC RDC er dan toch nog 1 in te werken. Kim die van afstand probeert te schieten, raakt de bal compleet verkeerd en met een gelukje bereikt de bal toch Jill die goed was doorgelopen in de rechterhoek, zij geeft hem voor en het is Jordi die het eerste doelpunt van FC RDC op zich mag nemen 1-3.

In de rust wordt er even bijgetankt met ranja, thee en een banaan. De energie wordt nog extra aangevuld met dextro en vol overtuiging om er direct na het startsignaal 2-3 van te maken, lopen ze het veld weer op.

Echter verdween die overtuiging al vrij snel omdat Overwetering de boventoon voerde en binnen 4 minuten werd de 1-4 over Kiki het doel ingewerkt.
Tot overmaat van ramp wordt er een speler van FC RDC ook nog uit het veld gestuurd door zijn eigen trainer en de scheidsrechter na een zeer stomme en respectloze overtreding. FC RDC moet met 10 man verder terwijl ze het gevoel al hadden dat Overwetering met meer spelers op het veld stond.

Nog in de roes van deze tegenslag werd de 1-5 ook al snel binnen getikt. Het lijkt wel alsof iedereen de weg kwijt is. De opdrachten worden niet uitgevoerd en ze lopen niet meer mee met de man die ze moeten dekken.
Alec zet nog even aan stuurt Wasim weg. De keeper weet de bal eruit te halen en in de rebound lukt het Wasim ook niet om de bal achter de keeper in het net te werken.

Overwetering maakt de teleurstelling nog groter en zorgt dat de eindstand met een grote nederlaag voor de spelers van JO13-1 in de boeken staat. Met 1-6 dropen de spelers letterlijk af.
Een slechte start van het seizoen, met veel leerpunten om tijdens de training hard aan te werken.